Skocz do zawartości

Najlepsza zintegrowana grafika z procesorem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1261be2589d74.png

Ostatecznie tak ustawiłem timingi.

Cyde Time 37 - Dobrze ustawione?

Bank Cyde Time 56 - Dobrze ustawione?

Te dwa ostatnie dobrze są ustawione czy coś zmienić?

Oryginalnie timingi to były 20-22-22-46-68.

Opublikowano

3400G i jego Vega 11 + dobre RAM 16GB 3200Mhz+ to świetny wybór na te czasy, jeżeli ktoś nie chce wydawać kupę kasy na kartę graficzną i jest świadomy kompromisów. 

Na takiej konfiguracji przy podkręceniu do 3900Mhz rdzeni i 1500Mhz grafiki na 1.28V w 30 FPS można grać w Cyberpunka na średnio/wysokich w 720p. Przy dobrej płycie można nawet kręcić wyżej, u mnie tak jak wyżej temp nie przekraczają w stresie 55 stopni

Opublikowano

Dobrym wyborem jest też 4650G. Grafika może i vega 7 ale taktowana o 50% wyżej niż vega 11 z 3400G. Do tego ram można podkręcić do 4400Mhz synchronicznie.  Jedynie trzeba mieć bios z agesa 1.2 lub nowszy bo poniżej mogą być różne błędy np. problem z usypianiem czy z fioletowym ekranem po podkręcaniu ram.

Opublikowano
4 godziny temu, sierak1717 napisał:

Szkoda, że kupiłem LPX Corsair 16GB C16 i one na płycie PRO VDH MAX nic się nie kręcą powyżej 3200

:22 witam w klubie, i paru jeszcze tu na forum taki sam błąd zrobiło. Jeden z gorszych wyborów pod Ryzena. Moje g...niane Corsairy na sprzęcie z sygnatury idą max na 3066, nawet 3200 nie idzie ustabilizować, ale to może być limit kontrolera w procku 1gen. Info dla kupujących - bierzcie Crucial Ballistix (kości Micron E-Die) albo HyperX Predator (kości Hynix CJR).

Opublikowano

Ogólnie mówiąc kości Micron Ballistix Sport, w każdej kategorii, to najlepsze kości na świecie. Mają najlepsze parametry i na pewno z nimi pracują. HyperX Predator również znakomite kości. Godne uwagi pozostają jeszcze G.Skill Trident i Ripjaws. Obecnie patrząc na parametry wyróżniają się osiągami jeszcze kości G.Skill Trident Z (Royal), choć nie zawsze osiągają te wygórowane taktowania i opóźnienia, ale tego mogą po prostu nie wytrzymywać chipsety. Zwracam uwagę, że G.Skill wypuszcza obecnie kości dedykowane dla platformy AMD np. G.Skill Trident Z for AMD, Flex X for AMD, Fortis for AMD. Tu muszę zaznaczyć, że niestety pamięci dedykowane AMD są o niższym taktowaniu niż dla Intela.