wlodarek1 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 Miesiąc temu kupiłem nowy laptop , który nie posiada napędu DVD a tylko 3 porty USB 3.0 ze starego , popsutego laptopa wyjąłem napęd DVD ,- samsung L633 , jest on sprawny i ma na obudowie gniazdko takie jak widać na dołączonej fotce ; pytanie ; jak nazywa się widoczne na fotce gniazdko i czy istnieje możliwość podłączego tego napędu do portu USB w nowym laptopie i w których stacjonarnych sklepach z elektroniką [nie na allegro] można by kupić odpowiedni kabelek ? Z góry dzięki za porady [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
VACek Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 Kupić przejściówkę np taką : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] renatan lubi to Cytuj
renatan Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 żonie wsadziłem dvd do takiej obudowy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol lubi to Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 Dzięki za porady . Nie będę zakładał nowego tematu , lecz tu napiszę ; jak wykorzystać kości RAM wyjęte ze starego laptopa , do starego "blaszaka " ? Z lapka wyjąłem 2 kości RAM , każda ma po 2 GB i są typu DDR 2 i typowy dla laptopów rozmiar SO-DIMM Mój 13-letni blaszak ma płytę główną Gigabyte G31 S2L i w slocie na RAM tkwi 1 kość pamięci 2GB i ma standardowy dla PC-ów rozmiar . Czy te kości RAM wyjęte z laptopa da się "zaadoptować ' jakoś do blaszaka ? Cytuj
renatan Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol lubi to Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 Pod tym linkiem co podajesz są adaptery dla wersji DDR 3. czy będą one działać z kośćmi DDR2? Zastanawia mnie jeszcze czy taktowanie Ramu w laptopie i blaszaku jest takie same... Wysłane z mojego AGS2-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj
brygada69 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 Mam taką przejściówkę i działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 Ciągle dajecie mi linki do Allegro i sklepów internetowych A można poprosić Choć o 1 link do sklepu stacjonarnego? Cytuj
Widzior Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 Kombinujesz jak koń pod górkę, a jeśli chodzi o przejściówkę na ram z lapka, to zabawa niewarta zachodu. Czasem nie działają one w 100% stabilnie, a poza tym kosztują więcej niż sam ram DDR2. Godzinę temu, wlodarek1 napisał: Pod tym linkiem co podajesz są adaptery dla wersji DDR 3. czy będą one działać z kośćmi DDR2? Nie. Godzinę temu, wlodarek1 napisał: Ciągle dajecie mi linki do Allegro i sklepów internetowych A można poprosić Choć o 1 link do sklepu stacjonarnego? A jak mamy ci poszukać w stacjonarnym siedząc po drugiej stronie Polski przed komputerem? Rusz 4 litery na miasto i poszukaj. Takie wynalazki to 99% z nas kupuje na Ali albo w sklepach internetowych. renatan lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi