Skocz do zawartości

Jak podłączyć z zewnątrz wewnętrzny napęd DVD RW ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miesiąc temu kupiłem nowy laptop , który nie posiada napędu DVD a tylko 3 porty USB 3.0 

ze starego , popsutego laptopa wyjąłem napęd DVD ,- samsung L633 , jest on sprawny i ma na obudowie gniazdko takie 

jak widać na dołączonej fotce ;

pytanie ; jak nazywa się widoczne na fotce gniazdko i czy istnieje możliwość podłączego tego napędu do portu USB w nowym 

laptopie i w których stacjonarnych sklepach  z elektroniką [nie na allegro]  można by kupić odpowiedni kabelek ?

Z góry dzięki za porady :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Dzięki za porady .

Nie będę zakładał nowego tematu , lecz tu napiszę ;

jak wykorzystać kości RAM wyjęte ze starego laptopa , do starego "blaszaka " ?

Z lapka wyjąłem 2 kości RAM  , każda ma po 2 GB i są typu DDR 2 i typowy dla laptopów rozmiar SO-DIMM 

Mój 13-letni blaszak ma płytę główną Gigabyte G31 S2L i w slocie na RAM tkwi 1 kość pamięci 2GB i ma standardowy dla PC-ów rozmiar .

Czy te kości RAM wyjęte z laptopa da się "zaadoptować ' jakoś do blaszaka ?

Opublikowano

Pod tym linkiem co podajesz są adaptery dla wersji DDR 3. czy będą one działać z kośćmi DDR2?

Zastanawia mnie jeszcze czy taktowanie Ramu w laptopie i blaszaku jest takie same... 

Wysłane z mojego AGS2-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kombinujesz jak koń pod górkę, a jeśli chodzi o przejściówkę na ram z lapka, to zabawa niewarta zachodu. Czasem nie działają one w 100% stabilnie, a poza tym kosztują więcej niż sam ram DDR2.

Godzinę temu, wlodarek1 napisał:

Pod tym linkiem co podajesz są adaptery dla wersji DDR 3. czy będą one działać z kośćmi DDR2?

Nie.

Godzinę temu, wlodarek1 napisał:

Ciągle dajecie mi linki do Allegro i sklepów internetowych

A można poprosić Choć o 1 link do sklepu stacjonarnego? 

A jak mamy ci poszukać w stacjonarnym siedząc po drugiej stronie Polski przed komputerem? Rusz 4 litery na miasto i poszukaj. Takie wynalazki to 99% z nas kupuje na Ali albo w sklepach internetowych.

renatan lubi to