devil1996zgg Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Witam, Przy instalacji Windows 7 z pendrive mam problem z komunikatem Brak sterownika CD/DVD lub USB Wcześniej mi pendrive nie odpalal w ogóle, dlatego w biosie zmieniłem z uefi na Legacy i odpala,ale jest ten problem wyżej napisany, proszę o pomoc Próbowałem rufus, cmd, Jestem pewny że Windows dobrze jest wgrany na pendrive nie robię tego od dzisiaj, tylko problem jest z brakiem sterownika Odpinalem przy instalacji z portu usb 3.0 na 2.0 i dalej to samo *jeśli post jest w nie odpowiednim dziale proszę o przeniesienie, dlatego że nie wiedziałem gdzie dodać
Miastowy Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Tego spróbuj. Być może próbujesz zainstalować 7 z pierwszych wydań a tam bankowo będą hocki klocki.
devil1996zgg Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Instalowałem jg i nikta te nowe z lutego, po prostu trzeba sterowniki znaleźć USB Laptop to msi gv72 8re
devil1996zgg Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Próbowałem nawet windows tool msi Albo tym gigabyte też nie poszło Na jednym mam win 10 a na drugiej partycji chce win 7 Kiedyś to ominąłem na laptopie jak ściągnąłem tegu typu sterowniki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] f6flpy-x64.zip Ale potrzebuje x86 i wtedy raczej pójdzie Filmik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
marcelgg Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Miałem ten problem rozwiązałem go programem MSI smart tool, dograł sterowniki, że mam płytę MSI H110M PRO-VD.
devil1996zgg Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 12 minut temu, marcelgg napisał: Miałem ten problem rozwiązałem go programem MSI smart tool, dograł sterowniki, że mam płytę MSI H110M PRO-VD. Próbowałem. I mi dograł, ale mam ten sam problem dalej :(, chyba że opiszesz mi instrukcje jakąś, będę wdzięczny I link proszę zarzuć Może coś źle zrobiłem, ale robiłem według YouTube
brygada69 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 55 minut temu, devil1996zgg napisał: Wcześniej mi pendrive nie odpalal w ogóle, dlatego w biosie zmieniłem z uefi na Legacy i odpala,ale jest ten problem wyżej napisany, proszę o pomoc Jaki masz schemat partycjonowania dysku GPT czy MBR ? Jak przygotowałeś Pendriva pod MBR BIOS czy GPT UEFI ? Poczytaj ten temat
Nieobecny Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 40 minut temu, devil1996zgg napisał: Laptop to msi gv72 8re 37 minut temu, Mr.T napisał: a nie masz dysku NVMe? 8 gen (HM370) + niewspierany dysk NVMe = brak możliwości instalacji i użytkowania Win 7 Nawet jak na siłę zainstalujesz Win 7 na dysku SATA lub innym NVMe ze sterownikami pod Win 7, to i tak nie znajdziesz wielu sterowników pod Win 7. Koniec kropka. Zostaje tylko Win 10.
devil1996zgg Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Godzinę temu, brygada69 napisał: Jaki masz schemat partycjonowania dysku GPT czy MBR ? Jak przygotowałeś Pendriva pod MBR BIOS czy GPT UEFI ? Poczytaj ten temat Rufufsem robiłem Oraz jeszcze Windows USB/DVD Download Tool Od Microsoft To jest wstanie ktoś pomóc?
devil1996zgg Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 11 godzin temu, devil1996zgg napisał: Czyli da się coś zrobić czy nie, na innym laptopie instalka się odpala bez problemu A dokładniej na msi ge72, a problem jest na msi gv72 8re
balusiek Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 No masz przecież wyraźnie napisane. 15 godzin temu, wiktorynek napisał: 8 gen (HM370) + niewspierany dysk NVMe = brak możliwości instalacji i użytkowania Win 7 Nawet jak na siłę zainstalujesz Win 7 na dysku SATA lub innym NVMe ze sterownikami pod Win 7, to i tak nie znajdziesz wielu sterowników pod Win 7. Koniec kropka. Zostaje tylko Win 10.
Rekomendowane odpowiedzi