MiłoszPL Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Na huwaei b715 od play. Na czym polega to wifi? Cytuj
razor1995 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 10 minut temu, kitaro napisał: Inne speedtesty robią sobie waja: Netia, 1 Gb/s download, 100 Mb/s upload: Ten speedtest to wgl. komedia 6 minut temu, MiłoszPL napisał: Na czym polega to wifi? Chyba wiesz, czym masz dostarczony internet, nie? Bo nie wyglądasz jakbyś wiedział Zapytam jeszcze raz więc - jakim (uwaga, trudne słowo) medium transmisyjnym - masz podłączony do domu internet. Kabel? Światłowód podłączony do routera? (z tym Huaweiem to niemożliwe) *prosiłem wcześniej o konkretną ofertę, ta firma ma stronę internetową czy coś? Sam router Huaweia to urządzenie LTE, czyżbyś miał najzwyklejsze mobilne LTE? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 8 minut temu, MiłoszPL napisał: Na huwaei b715 od play. Tu jest pogrzebany jeden z powodów fatalnego internetu. Drugi powód tak jak @razor1995 napisał - w jakimkolwiek miejscu jak masz radiolinię, to nigdy nie będziesz miał szybkiego i stabilnego łącza. Warunki atmosferyczne będą powodowały poważne problemy, szczególnie śnieżyca. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Router obsługuje światłowód. Antene jest na serwerowni? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 5 minut temu, MiłoszPL napisał: Router obsługuje światłowód. A co to ma do rzeczy? A nie światłowodu nie obsługuje? P.S. Pamiętam jak w innym temacie rozkminiałeś czy ten ruter się nadaje do Twojego nowego internetu. Nadaje się w sensie, że będzie obsługiwał, ale pod względem parametrów jest fatalny dla internetu stacjonarnego. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 ogranicza prędkosć czy jak? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Transfer, zasięg, stabilność, funkcje. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Mam dns od google 8.8.8.8 i 8.8.4.4 to ma znaczenie? Cytuj
Widzior Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 DNS najlepiej używać dostawcy internetu, ja je zmieniam na np. googlowskie tylko jak coś się dzieje, dla testu. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Pracownik firmy mi tak ustawił. Te dns na umowie nie działaja. Cytuj
Widzior Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 To niech sobie wsadzą w dpe ten internet, to jacyś Janusze biznesu made in Poland. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Na wsi nikomu sie nie opłaca budowac do autostrady światłowodow jak większosć bierze 100 mb/s/. Jestem jedyny we wsi z 200 mb/s Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi