Xertex1 Posted December 26, 2020 Report Posted December 26, 2020 Mam obecnie Intel core i3 4005U i chcałem wymienić na lepszy. Proszę o podanie jaki wybrać najepszy ,który będzie do mojego laptopa pasować. Quote
Widzior Posted December 26, 2020 Report Posted December 26, 2020 18 minut temu, Xertex1 napisał: Mam obecnie Intel core i3 4005U i chcałem wymienić na lepszy A lutownicę masz? Kupiłeś taniego paździerza o wydajności kalkulatora, w którym jest wszystko lutowane co się tylko da, i nic z tym nie zrobisz, ewentualnie możesz wyrzucić przez okno. Quote
Miastowy Posted December 26, 2020 Report Posted December 26, 2020 Jak ma wyrzucać to ja go przytulę. Quote
xzae Posted December 31, 2020 Report Posted December 31, 2020 Widzę że niektórzy mają tu zaawansowane te kalkulatory Wlutowane także można sobie wymienić - trzeba tylko się na tym znać Kwestia czy znajdziesz tanio procesor o wyższej wydajności od obecnego i czy w ogóle on ruszy na twoim mobo. Łatwiej chyba poszukać płyty z prockiem która będzie p&p do twojej obudowy - nawet jak coś znajdziesz może się okazać że jest to nieopłacalne. Quote
Widzior Posted December 31, 2020 Report Posted December 31, 2020 2 godziny temu, xzae napisał: niektórzy mają tu zaawansowane te kalkulatory Oczywiście, sam mam w moim 15-letnim złomku kalkulatorka T7200, ale przynajmniej jest wymienny 2 godziny temu, xzae napisał: Wlutowane także można sobie wymienić - trzeba tylko się na tym znać Nie tylko znać, ale mieć odpowiedni sprzęt, wiedzę i umiejętności w reballingu BGA (czyt. profesjonalny serwis). A fakt jest taki, że w tym modelu nie ma absolutnie sensu wymieniać procka czy mobo. Quote
xzae Posted December 31, 2020 Report Posted December 31, 2020 Ja ostatnio zastanawiałem się nad zmianą a6 3420 ale niestety najmocniejszy z tej rodziny jest bardzo drogi albo niedostępny w kraju Z drugiej strony nie wiadomo czy by ruszył mając większe tdp o 10w Quote
Recommended Posts