Jump to content

Kopiowanie daty utworzenia do daty modyfikacji

Recommended Posts

Posted

Witam,

dawno mnie tu nie było, jakoś nie było okazji.

Mam dość nietypowy problem. W necie mi się nie udało i próbowałem kilku narzędzi.

Mam sobie dysk z muzyką i kolegga poprosił mnie o udostępnienie tego jakoś, no to ja mu po BT syncu przesyłam. Mam dość wolny upload, więc całą noc się przesyłało 212 gb.

Po skończonym syncu zauważyłem, że daty niektórych katalogów zmieniły się na tą, kiedy się syncowanie skończyło. Data utworzenia tych katalogów została bez zmian. I teraz mam pytanie. Jak mogę za jednym zamachem przekopiować datę utworzenia do daty modyfikacji ponad 2000 folderów?

Jeśli nic nie da się zrobić to poradzę sobie bez tego, ale pytam, bo może jest jakieś narzędzie.

Podobno istniał jakiś dodatek do total commandera, który to robił, ale nie mogę go znaleźć. Z góry dzięki za ewentualne propozycje.

Pozdrawiam

Posted

Zrobisz to w Total Commanderze bez żadnych dodatków.
Najpierw musisz mieć w panelu wszystkie katalogi których właściwości chcesz zmienić.
Robisz szukanie (ALT+F7) lub szukanie w oddzielnym procesie (ALT+SHIFT+F7),
na drugiej karcie "Zaawansowane" zaznaczasz "Atrybuty" - "Katalog"
Szukasz, po znalezieniu naciskasz "Wpisz do okna"
Zaznaczasz wszystko - CTRL+A

Teraz część zasadnicza: przywołujesz polecenie "Pliki" - "Zmień atrybuty"
Zaznaczasz pole "Zmień atrybuty wtyczek", naciskasz "Więcej atrybutów", "Właściwość" zmieniasz na "Data zapisania", naciskasz "+" na prawo od pola "Wartość" i wybierasz "Data utworzenia". OK, OK.

DJGraco and kitaro like this