Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jaki najlepiej polecilibyście zainstalować system na notebook`u

HP Mini 210_2000ew

Procesor Intel Atom N455 1,66 GHz

Pamięć 2 GB DDR3   Dysk zmieniłem na SSD 120GB

Karta graficzna Akcelerator graficzny Intel Graphics Media Accelerator 3150 Łącznie maksymalnie 256 MB

Ma on służyć tylko do internetu, głównie dla dziecka do nauki zdalnej przez program "Microsoft Teams"

Opublikowano
13 godzin temu, Miastowy napisał:

Program działa z 8.1 w górę, więc za dużego wyboru nie będziesz miał. Zainstaluj czysty 8.1 w 32bit i powinno być ok, bo o 10 nie ma nawet co mysleć.

Boje się właśnie, że to nie będzie chodziło za dobrze na tym mini lapku. Znalazłem tu na forum kastrata 7ke , ale skoro ten program tam nie działa, to lipa. A która to 8.1 najlepiej wziąć, tu z forum ?

13 godzin temu, nudzija napisał:

ten  mógł by być ok ale jeśli program działa tylko na 8.1 i 10 to instaluj 8.1 32 bit

Tylko obawiam się, że ledwo to będzie działać eh.. a na innym forum polecali coś takiego jak Lubuntu 18.04, czy takie coś ma sens ?

Opublikowano

Weź czysty 8.1 Core:

Oczywiście wersja 32 bitowa. Po instalacji możesz potraktować go Dism++ aby troszkę go odchudzić itd:

Swoją drogą to leciwy sprzęt, więc wóz albo przewóz. Na coś trzeba się zdecydować.

Opublikowano

Miastowy

Jasne rozumiem. Spróbuję go zainstalować i zobaczę co z tego wyjdzie, zawsze mogę system zmienić. Czy do tych systemów z forum są klucze, czy muszę gdzieś szukać jakoś generatorów czy coś ? . Wiem że to leciwy sprzęt z dlatego tylko ma być do słuchania pani w szkole hehe, wystarczy , że zainwestowalem w SSD, może ciut lepiej  bedzie

26 minut temu, Miastowy napisał:

Weź czysty 8.1 Core:

Oczywiście wersja 32 bitowa. Po instalacji możesz potraktować go Dism++ aby troszkę go odchudzić itd:

Swoją drogą to leciwy sprzęt, więc wóz albo przewóz. Na coś trzeba się zdecydować.

A która wersję wybrać Core , interprise, professional ?

Opublikowano
W dniu 17.11.2020 o 23:03, muminusio1976 napisał:

Tydzień temu instalowałem koledze Windows 7 od Sromotnika, Microsoft Teams działa bezproblemowo, mimo, że w wymaganiach 8.1+

hej zainstalowałem własnie tego windowsa, ale teraz nie mogę zainstalować karty Wi-Fi, gdzie może być problem ?

Opublikowano

Microsoft teams działa na windows 7 64bit,ja dla syna mam,ale  niesamowicie zabiera zasoby procesora,prawie cały czas 90,95%,jednym słowem masakra...miałem dla niego jakis netbook mały 2 rdzeniowy,nawet miał ram ddr3 i była lipa na 7 64bit,ale czystym oryg.,testujcie Panowie i dawajcie znać na czym jak chodzi ten zasrany teams.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie