pawel5428 Posted November 7, 2020 Report Posted November 7, 2020 Czy przy reinstalacji systemu wystarczy że skopiuję folder moje dokumenty a potem wkleję do nowo zainstalowanego? Mam sporo programów i gier a tych ostatnich mam modyfikacje właśnie w moich dokumentach.Gry leżą na drugim dysku. Jak postawię na nowo system to wiadomo że rejestr będzie czysty a więc i bez wpisów z gier. Czy to popsuje mi gry i czy muszę instalować je od nowa? Już nie wspomnę o wprowadzaniu danych od nowa do steam,epic czy gog galaxy. Parę programów złapałem też na giveaway które wymagały rejestracji online. Echhhh... głowa aż pęka... Quote
stens Posted November 8, 2020 Report Posted November 8, 2020 Musisz skopiować foldery "C:\Users\Twoje konto\AppData\Local" i "C:\Users\Twoje konto\AppData\Roaming" i tak wszystko nie będzie chodziło. pawel5428 likes this Quote
renatan Posted November 8, 2020 Report Posted November 8, 2020 10 godzin temu, pawel5428 napisał: Jak postawię na nowo system to w końcu ma być reinstalacja czy instalacja ? pawel5428 likes this Quote
Hannibal Posted November 8, 2020 Report Posted November 8, 2020 10 godzin temu, pawel5428 napisał: Jak postawię na nowo system to wiadomo że rejestr będzie czysty a więc i bez wpisów z gier. Czy to popsuje mi gry i czy muszę instalować je od nowa? Skoro "rejestr będzie czysty", to - zakładając,m że nie ma tu mowy o grach z czasów DOS-a - wszystko, co wymagało kiedyś instalacji, będzie trzeba zainstalować ponownie. Panie renatan - chyba nie ma sensu się dopytywać: 10 godzin temu, pawel5428 napisał: wkleję do nowo zainstalowanego 10 godzin temu, pawel5428 napisał: postawię na nowo system Pan pawel5428 pojęcia "reinstalacja" zdaje się używać jako synonimu "czystej". pawel5428 likes this Quote
ripek Posted November 8, 2020 Report Posted November 8, 2020 ja bym sobie zwitrualizowal obecny system w razie w zawsze potem mozna cos poszukac po rejestrach, plikach jak nie bedzie dzialac pawel5428 likes this Quote
ziomek1993 Posted November 8, 2020 Report Posted November 8, 2020 10 godzin temu, stens napisał: Musisz skopiować foldery "C:\Users\Twoje konto\AppData\Local" i "C:\Users\Twoje konto\AppData\Roaming" i tak wszystko nie będzie chodziło. Dobrze piszesz ; ). Ostatnio kumpel sobie instalował Winde i z innej "modyfikacji",powtarzam jego słowa,próbował zimportować klucz rejestru ze skrótami i się nie udało,choć były to te same edycje. A co do kopii danych,katalogi da się skopiować,choć ja bym to robił na innym systemie. Jakikolwiek,choć ja bym sobie zbootował Linucha i podpiął dysk esata/sata lb esata/usb i kopiował jek leci. Wtedy linuch nie gryzię się z Windowsem :D pawel5428 likes this Quote
jarexpol Posted November 8, 2020 Report Posted November 8, 2020 16 godzin temu, pawel5428 napisał: Echhhh... głowa aż pęka... Nie jest tak źle, skopiuj katalogi gdzie masz swoje instalki, zrób kopię rejestru i powinno wszystko działać. Oczywiście zanim zrobisz kopię rejestru to go najpierw wyczyść, jeśli nie jest to winzgroza , to polecam. pawel5428 likes this Quote
pawel5428 Posted November 8, 2020 Author Report Posted November 8, 2020 Dziękuję za odpowiedzi. Tak, mylnie używałem określenia reinstalacja. Chodziło mi o zainstalowanie systemu na ponownie sformatowanej partycji z obecnym systemem. Za byki przepraszam ale dopiero wróciłem z ubojni i jestem wyczerpany... ponowna instalacja od zera. renatan likes this Quote
Recommended Posts