OperGamer89 Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 Witam mam problem bo nie wiem jak w prawidłowy sposób dać te wentylatory może ktoś mi pomóc albo coś doradzić?. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] mam jeszcze z przodu wentylatory 120mm Cytuj
Miastowy Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 Ja bym zostawił tylko wentylator(y) na przodzie i jeden z tyłu - tak, żeby od przodu brało zimne a z tyłu wyciągało ciepłe. Cytuj
ripek Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 a co to gora, dol, bok ? wentylator jak go wlaczysz to powinien dmuchac na zewnatrz zeby wyciagal powietrze cieple ze srodka a gdzie i jak ty je sobie zamontujesz to juz wszystko jedno byleby jakies dziurki byly przez ktore to ma wydmuchac a jak nie masz to sobie mozesz nawiercic od przodu zasysanie do srodka obudowy pozostale wydmuchiwanie z obudowy Cytuj
BartAcid Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 Raczej na pewno nie tak jak teraz są. Jeden wdmuc"Jestem Idiotą"e (wtłącza, bo ten inny wyraz z dmuch.. jest na cenzurowanym nawet w środku wyrazu ) do obudowy, drugi wydmuc"Jestem Idiotą"e (wytłacza, wysysa, parodia cenzury). Na jednym z boków powinny być strzałki wskazujące kierunek przepływu powietrza i kierunek obrotów. Usuń jeden i sprawdź czy miałeś farta i nie musisz obracać drugiego. Możesz je zostawić na górze obudowy. Wygląda, że masz chłodzenie boxowe więc nie zakłócasz jego pracy. Jak by była wieża z reguły wtedy dodaje się wentylator na tyle. Cytuj
kp1971 Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 Wentylator po lewej jest dobrze zamontowany. Ten po prawej na którym widać napisy zamontuj odwrotnie. Cytuj
OperGamer89 Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 Ok dzk za pomoc Cytuj
szymibtw Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 @OperGamer89 dokładnie jak kolega wyżej napisał. Natomiast wentylator z tyłu obudowy powinien być zamontowany tak samo a wentylatory na froncie powinny zasysać powietrze z zewnątrz zęby była dobra cyrkulacja powietrza w środku. Cytuj
BartAcid Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2020 TU masz co nieco o tym jak można montować wentylatory. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ten z tyłu ma znaczenie dopiero jak masz chłodzenie wieżowe. Cytuj
OperGamer89 Opublikowano 17 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2020 O dzięki bardzo przydatne Ale teraz mój komputer jest chłodny, lecz chłodzenie na procesor te boxowe to g***o za przeproszeniem, ponieważ jak odpalam kompa tempy dobijają i dobijały do 40-45 stopni Dlatego mam zamiar kupić sobie chłodzenie jakieś powietrzne na procesor żeby się nie gotował bo poważnie nie opłaca się używać boxowego do gier bo gra nie warta świeczki Ale dziękuje wszystkim za pomoc ;). Temat Zamykam. Ale tempy mobo są dobre Pozdrawiam Cytuj
BartAcid Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2020 Wygląda mi to na chłodzenie Wraith od AMD. A temperatury masz normalne. Wiadomka, jakaś wieża będzie nieco lepsza ale to głównie w stressie się bardziej objawi dopiero. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi