Grzes82 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Witam Potrzebuje laptopa dobrego pod wzgledem wydajności. Mam na myśli przetwarzanie danych.Nie gram w gry więc karta graficzna bez znaczenia. Mam dylemat między dwoma Pierwszy to Dreamachine G1660Ti - 17PL58 Tutaj nie wiem czy ram jest ok czy bardziej wydajny będzie Corsair Vengeance DDR4 3000MHz 16GB, CL16. Drugi to Hyperbook Pulsar Z17 Zen R74800H RTX 2060 Tutaj mam dylemat również z pamięcią ram ponieważ producentem jest Goodram, a z tego co czytalem Corsair jest wydajniejszy. Czy jesli dałoby radę zamienić w AMD ram to go kupić czy jednak Intel. Proszę o pomoc w jak najlepszej konfiguracji. Dziękuje Cytuj
Miastowy Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Pomiędzy Intelem a AMD taka różnica, której tak i tak nie odczujesz podczas zwykłej pracy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] RAM możesz zawsze sprzedać i kupić inne jeśli będziesz na prawdę mieć taką potrzebę, chodź wątpię. Może dla Ciebie bez znaczenia, lecz wiadomo, że lepszy wybór to RTX: Wracając jeszcze do procka to AMD więcej w benchmarkach wykręca: Cytuj
Grzes82 Opublikowano 7 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Ok czyli AMD Teraz pytanie jaki jest w miarę przyzwoity RAM 32gb skoro podobno ten Goodram jest przeciętny ? Jest możliwość, że mi zamontują mój RAM jak im dostarczę więc nie widzę potrzeby bawienia się w sprzedaż / kupno Po prostu chce kupić sprzęt i ma dzialać od zaraz bez zbędnych ceregieli Dziękuje Cytuj
marcin19883 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 5 godzin temu, Grzes82 napisał: Teraz pytanie jaki jest w miarę przyzwoity RAM 32gb skoro podobno ten Goodram jest przeciętny ? GoodRam ma wyższe taktowanie 3200MHz ale wyższe opóżnienie CL22, Corsair ma niższe taktowanie 3000MHz, ale wyższe opóżnienie CL16. Jak dla mnie to się będzie równoważyć. Z tym, że delikatnie Corsair lepszy. W praktyce nie zauważysz różnicy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi