Skocz do zawartości

Brak podglądu mapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie mogę wyświetlić mapy /  jpg 1/  a nawet i w takich przypadkach / jpg 2 / mam puste pole . Posiadam W 7 x64 , przeglądarką jest Mozilla iceweasel 76.0.1 ( 32 bity). Może sprawcą jest duża ilość wtyczek  z których i tak nie korzystam .

Jakiś czas temu miałem FF ale zrezygnowałem z tej usługi gdyż wolno uruchamiał mi się . Prawdę powiedziawszy ona też nie jest demonem szybkości ale zakładam że spowalniana jest włączonymi wtyczkami . Może ktoś znający temat podpowie co warto zablokować.  Jednak przede wszystkim temat podglądu mapy jest priorytetem .

Dziękuję za pomoc .

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

na ff 82.0b7 sie uruchamia

do calkowitego wywalenia wtyczka adsblocker, netcraft extension, strict pop-up blocker i potestuj

to z mojego ff :

Opublikowano

Mam iceveasel 81.0.1 i wyświetla.

Mam iceveasel 75 i wyświetla.

Nie wiem, co Ty masz. Czy masz doinstalowany dirextx 9.29 redist? To tylko uzupełni Twój directx 11 w potrzebne biblioteki dll. To się inaczej instaluje, czyli pobiera do utworzonego folderu i wypakowuje. Uruchamia DXSETUP.exe i to synchronizuje biblioteki dźwięku i obrazu. Potem usuwa się folder z directxem. Amen.

Masz po kolei visuale c++?

Dodatki moje?

Nawet na mypal mi idą te mapy:

Opublikowano

Posiadam  DirectX  v 11 a Vis C ++ jak na rys 1 plus to co zainstalowane rys 2 . Znalazłem dirext 9.29.1974 /programy i spolszczenia/. Wyjaśnij jego instalkę czy stworzyć folder poza dyskiem systemowym i tam go rozpakować by  po zakończonym procesie instalacji usunąć .? Te które posiadam C ++ są 86 i 64 czy dla W  x64 jaki mam usunąć 86 ? i ostatnie pytanie o rozszerzenia czy mogę coś z tego zablokować lub usunąć .

Dzięki za pomoc

rys1.jpg.5bc7a41c6a15c9c48261bad05e16a2d2.jpgrys2.jpg.9dacfa6813758e5077dfd712a8ed338e.jpg

Opublikowano

Na dysku D, czy w pobranych tworzysz nowy folder. .Do niego pobierasz directx 9.29 najlepiej ten [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Umieszczasz go w nowym folderze. Tam go wypakowujesz, Z plików wyszukujesz DXSETUP.ex i uruchamiasz. Zgadzasz się na warunki i instalator wszystkie biblioteki dll zsynchronizuje w systemie windows 7. Po zakończeniu usuwa się ten nowy folder z pobranym i wypakowanym directxem. Biblioteki zostają w systemie. Nie ma boja.

Starsze programy, gry - wymają ten właśnie directx.Nawet emulator epsxe, czy psx nie ruszy bez tego directxa. Sam potrzebowałem na laptopie z win 7 x64. Teraz na optiplexie 780 też mam. Visuale masz - szafa gra. Wrzuć jeszcze LAVFilters - to taka lepsza obsługa kodeka h264. LAV Filters - Open-Source DirectShow Media Splitter and Decoders Dodatkowo w ustawieniach LAV Filters można zdefiniować sterowniki przeznaczone do sprzętowej akceleracji dekodowania formatów H.264, VC-1, MPEG-2, DVD oraz MPEG-4. Opcja ta może być niezwykle przydatna gdy posiadamy kartę graficzną obsługującą technologię DXVA, NVIDIA CUDA czy Intel QuickSync.

Opublikowano

Zainstalowałem na osobnym dysku w folderze lecz nie pomogło co do LAVFilters to nie instalowałem gdyż obawiam problemów.  Adobe Prem CS5 posiada już włączoną akcelerację sprzętową dla mojej  Nvidia Cuda.

Co sądzisz o tym .rys 4 i 5

Gdzie mam sprawdzić czy DXSETUP dobrze się zainstalował. (  jego wersja to 9.29.2010 )

Opublikowano

Wrzucam emulator z grą na directx 9c i mam! Na directx 11 nie pójdzie. A mapy ruszyły?

Fotki204.png.9f1947132b945a6555d096301bfd1b20.png

Na windows 10kombinują w trybie zgodności wrzucić direct 9,29, żeby pograć w stare gry.

W zeszłym roku w sierpniu dołożyłem direct 9.29, bo stary pc padł. Gdy się szuka, to znajduje w systemie.

numer wersji directxa 11 zaczyna się od ponad 6

Opublikowano

Co Ty tam szukasz?

Po pierwsze - opcje folderów - widok - odznaczyć ukrywanie plików i folderów, odznaczyć ukrywanie rozszerzeń i zaznaczyć pokazywanie ukrytych plików i folderów.

Po drugie - mały program everything, choćby portable powinien znaleźć z 60, albo i dużo więcej folderów i plików directx. Ja to patrzyłem w kilku folderach że są pliki wersji dużo poniżej numeracji directx 11, 10 itd i to w niecałą sekundę. Wyszukiwanie windows trafi sz... albo jak.

W sumie nie masz nowego direcrxa doinstalowanego, tylko masz uzupełnienie/synchronizację bibliotek dźwięku i obrazu. dx 9.29 to ostatni taki uzupełniający pakiet DLL - wszystko następne inaczej się instaluje. Gdy uruchomiłeś DXSETUP.exe i było - instalator zsynchronizuje biblioteki - to masz tego directxa i nic nie wymyślisz. gdy wysypuje sie instalator, to nie masz. Tyle.

Nie masz co kopać w systemie. Uruchamiasz grę wymagającą directx 9c i albo grasz, albo w systemie jest nakićkane.

Opublikowano

Zainstalowałem everything i to posiadam. rys 7 . Wykazał na zainstalowanego directx tylko dziwne że występuje dwa razy directx_Jun2010_redist.exe z datą 2020-10-06 oraz z dnia 2017-05-27.

Pewnie będę musiał coś odinstalować .

Opublikowano

U mnie też jest po parę razy, bo to w różnych ścieżkach, czyli w rożnych folderach systemowych, od assembly, winsxs, do cache dll, od windows32 i WOW64. W systemie działa, choć wykrywa jako przestarzałe:

Fotki208.png.5f70d2b403e6791f0f6862a74ccd72e1.png

Nic nie próbuj odinstalowywać, bo ty jakieś stare odwołanie directxa 11, być może w kodzie directxa.

Pliki xml można otwierać byle w notatniku, a daty?

Instalowałem ma czysty dysk i mam zakres dat directxów od 2005, do 2020. Instalowałem w 2010 roku i system tłucze logi, kopie zapasowe i tam takie sobie. Wiadomo, że directxa 11 w 2005 roku jeszcze długo nie było.

Z tekstu wynika, że nie nadaje się directc 9.29 do pisania aplikacji, ale obsługuje nawet w windowsach 10.

Daty są głupsze niż głupie. W usragentach przeglądarek można spotkać 2099rok. A kto by się w tym grzebał?

Taki winsxs jest nienaruszalny. gry chodzą. DLL jako moduły przeglądarek chodzą.

Niechby w temacie wypowiedział się któryś z programistów i takich speców. Ja problematykę olewam i korzystam. Mapy mam w palemoonach, firefoxach, iceveasilach - zero problemów. Podejrzane są inne aplikacje i dodatki do blokowania, gdy coś nie działa z mapami.

Opublikowano

Dołożę posta odrębnie w sprawie visuali - wszystkie 32 bit i x64 obsługują programy o takich bits.

Masz przeglądarkę 32 bit? z mojego doświadczenia wiem, że uszkodzenie/brak visual C++ 2010 do 2017 32 bit uszkadza przeglądarki. Czyli to musi być w systemie, na jakim kodzie było robiony program - dotyczy to visuali i frameworkow.

Moje visuale:

Fotki209.png.19c165981ba7a9d878effc7cc2224069.png

Opublikowano
1 godzinę temu, kitaro napisał:

U mnie też jest po parę razy, bo to w różnych ścieżkach, czyli w rożnych folderach systemowych, od assembly, winsxs, do cache dll, od windows32 i WOW64. W systemie działa, choć wykrywa jako przestarzałe:

Nic nie próbuj odinstalowywać, bo ty jakieś stare odwołanie directxa 11, być może w kodzie directxa.

Pliki xml można otwierać byle w notatniku, a daty?

Instalowałem ma czysty dysk i mam zakres dat directxów od 2005, do 2020. Instalowałem w 2010 roku i system tłucze logi, kopie zapasowe i tam takie sobie. Wiadomo, że directxa 11 w 2005 roku jeszcze długo nie było.

Z tekstu wynika, że nie nadaje się directc 9.29 do pisania aplikacji, ale obsługuje nawet w windowsach 10.

Daty są głupsze niż głupie. W usragentach przeglądarek można spotkać 2099rok. A kto by się w tym grzebał?

Taki winsxs jest nienaruszalny. gry chodzą. DLL jako moduły przeglądarek chodzą.

Niechby w temacie wypowiedział się któryś z programistów i takich speców. Ja problematykę olewam i korzystam. Mapy mam w palemoonach, firefoxach, iceveasilach - zero problemów. Podejrzane są inne aplikacje i dodatki do blokowania, gdy coś nie działa z mapami.

Totalne XD, na cholerę proponujesz mu reainstalacje/ instalacje DirectX i VC? Wystarczy przeczytać czego dotyczy problem, a wrzucił screeny dwukrotnie.

Google Earth stoi na OpenGL, windows ogarnia to outoff box. Całe Google ucieka z rozwiązań MS. 

Google Maps pisana jest JS i zresztą tego dotyczą błędy, które tutaj wrzuca.

@koko123 najpierw wywal wszystkie te dodatki, bo ewidentnie, któryś ma dograny albo na sztywno update API JS w określonej wersji albo ustawiony ma kwartalny kanał dystrybucyjny. Wyczyść ciasteczka. Zostaw tylko ublocka bo ten dodatek znam, przejdź w opcje dodatków zaznacz żeby nie uruchamiały się w trybie intognito i sprawdź stronę w tym trybie. Jeśli nadal nie działa zostań na firefoxie.

Opublikowano

Dirty1987 ciasteczka i rejestry Ninja 3.2.7 i cleanerem . AdsBlocker wyłączony ,aktualizacje wył. Działanie w oknach prywatnych -nie zezwalaj. Te same ustawienia są dla pozostałych dodatków . UBlockOrigin włączony .

Podgląd mapy jest ale z przeglądarki rys 8 natomiast ze strony google rys 9 mam puste pole . Zawsze pierwsze otwarcie przeglądarki to rys 9 następne rys 8.  Natomiast strona Pasporta Servo dalej nic.

Mam Wind 7 x64 ten icewease v76 (  32 ) więc może mam szukać  64 .Będę jeszcze instalował brakujące Visual C   86 i 64 do 2017 roku zobaczę czy będzie lepiej .  Chyba temat Javy był poruszany jej nie mam .

Opublikowano
Godzinę temu, koko123 napisał:

Dirty1987 ciasteczka i rejestry Ninja 3.2.7 i cleanerem . AdsBlocker wyłączony ,aktualizacje wył. Działanie w oknach prywatnych -nie zezwalaj. Te same ustawienia są dla pozostałych dodatków . UBlockOrigin włączony .

Podgląd mapy jest ale z przeglądarki rys 8 natomiast ze strony google rys 9 mam puste pole . Zawsze pierwsze otwarcie przeglądarki to rys 9 następne rys 8.  Natomiast strona Pasporta Servo dalej nic.

Mam Wind 7 x64 ten icewease v76 (  32 ) więc może mam szukać  64 .Będę jeszcze instalował brakujące Visual C   86 i 64 do 2017 roku zobaczę czy będzie lepiej .  Chyba temat Javy był poruszany jej nie mam .

Sterowniki od grafiki zainstalowane? Jeżeli nie to trzeba zainstalować/ zaktualizować. Wyłącz akcelerację sprzętową i zdaj relację. Trzeba wymusić na przeglądarce żeby nie działała na WebGL.

Jeśli znasz angielski to tu masz przewodnik: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Po wszystkim odpal przeglądarkę w trybie safe mode.

Java nie ma nic wspólnego z JavaScriptem, nie instaluj Javy przypadkiem.

VC też nic w tym temacie nie zmienia, ale jak chcesz to możesz instalować.

Opublikowano

Miałem wcześniej w poz. Wydajność odznaczone dwa pola ,zmieniłem procesy z 1 na 8 (domyślnie).  W  about:config  webgl.disabled było false czy dać na  true .  Wtyczki mam włączone ,OpenH264 i Widevine Content -czy są potrzebne.

po Twojej odpowiedzi sprawdzę.

Opublikowano

Zrobiłem próbę ze stroną pasporta servo dla przeglądarki (  icew  )  i  dostałem komunikat którego wcześniej że by wyświetlić mapę potrzebna jest technologia WebGL  . Mam webgl.disabled    true  oraz   webgl.msaa- force true 

Opublikowano

webgl ma być włączone,

35 dni temu strzaskałem kość udową i teraz biorę się trochę do roboty z przeglądarkami.

Ustawiłem iceveasel najnowszy 81.0.1 spolszczyłem i ustawiłem, także dałem trochę rozszerzeń. Właśnie udostępniam innym.

Co do tej strony, która nie chce się Tobie wyświetlać - idzie z dodatkami, jak i te mapki.

Albo coś popsute masz w przeglądarce, albo w systemie czegoś brakuje.

Opublikowano

Do rzeczy ważnej  -mam nadzieję że nie zniszczyłeś układu nerwowego k.udowej  tym bardziej obsługujących m . czworogłowy uda .   Ruch bez obciążenia czyli wystarczy grawitacja ciała /  do lekkiego czucia dyskomfortu bólowego  /. Im więcej tym lepiej -/ bez wspomagania / . Dobrze jest zmienić dietę na galaretę z nóżek - bo to budulec na kości i stawy. Zanim wstaniesz w poz. horyzontalnej jedziesz z ruchem . I znowu będzie pięknie .  

Opublikowano

Stary jestem i samotny. Przychodzi na parę godzin pani z opieki społecznej. Chyba że nastawi galaretę przed obiadem, a gdy przyjdzie po 18 tej, to w godzinę uwinie się? Kupowanie wykluczone.

Złamanie jest szczególnie - spiralnie wzdłuż i czapka drobnych  powyżej główki kolanowej a poniżej stawu biodrowego. Strona żylna-tętnicza cała. Nawet gipsu nie dali. Było tylko skręcenie drutem i 8 śrub. Z zewnątrz, szwy wygojone i w oparciu o szafkę już podnoszę zdrową nogę na trzy centymetry, żeby obciążenie chorej nie przekraczało paru kilogramów. Jutro będzie 4 tygodni, jak się tam kość zalewa.

Chodziłem o kulach, to mam muły wyrobione, ale jeszcze się nie biorę za trening, chociaż kolano i biodro mam rozruszane.

Tydzień po operacji już siadałem na sedes. Dobry wózek nie jest zły, ale zamierzam chodzić, bo jestem uparty drań.

No a jak moja przeglądarka? próbowałeś?

Opublikowano

Mówiąc o treningu miałem na myśli poruszanie chorą nogą . Dobra wiadomość że stawy są całe . W leżeniu najpierw poruszaj- unoszenie ,odwodzenie , przywodzenie nogi zdrowej a potem coś zrób z nogą chorą / do lekkiego bólu / . W czasie wysiłku oddech ustami . Koniecznie butelka plastykowa po jakimś płynie  w niej woda kranówa i jakaś rurka na tyle długa by koniec jej sięgał spodu butelki  a Ty dmiesz w tą rurkę by bulgotało w butli - nie ma lepszego na oskrzela i ich wentylacje .

Paniusia pewnie wie że nóżki na bardzo małym gazie  aż mięsko odejdzie , ten kleik który masz w tym płynie jest już żelatyną więc niech nie sypie proszku sztucznego. Do smaku cebula ,czosnek . Tylko czy się paniusi będzie chciało - różne opinie ludzie wygłaszają o nich.  Dobrze że ładnie się zagoiło -silny i zdrowy organizm . Z leżenia przejdziesz do siadu prostego z pomocą albo nie -rąk , potem spuszczasz nogę zdrową ,chorą na podłogę  by po jakimś czasie z tego siedzenia asekurując się rękami podniesiesz się  .  Jak będziesz na siłach -sam poznasz , spróbuj bez lasek po ścianie , meblach krokiem dostawnym .

Sam wiesz jak nawet wysiłek intelektualny jest dużym obciążeniem naszego organizmu a  sport lub rekreacja wymaga wielu wyrzeczeń gdyż to cholerne drugie ja odwraca naszą uwagę od tego co istotne dla nas samych

Zdrowia

Ni tego jeszcze nie robiłem.

kitaro lubi to
Opublikowano (edytowane)

Nie mam wiedzy w temacie pcloud , sama koncepcja jest dobra bo mniej na dysku ale co z blokowaniem aktualizacji , szpiegujących i innych rzeczy - to mnie interesuje . Mam W 7 x64  po kolejnym formacie zablokowałem aktualizacje i  nic się nie dzieje 

a montuję na nim hd w adobe cs 5  /  grafika Nvidia Cuda / .    Dlatego szukam jeszcze i podobnie działającej przeglądarki / z wyłączonymi rzeczami / na której będzie można filmy też oglądać .  Czy mając starego iceweasel mam go wywalić z systemu + rejestry czy nie bo to może jakaś nakładka .  Nie mam wiedzy więc podaj precyzyjnie.

Edytowane przez koko123
dopisek
Opublikowano

Czekaj - nie wszystko naraz. Tworzysz nowy folder i do niego wklejasz zawartość profilu bez xulstore.json na samym dole. gdy uruchomisz nowy i wstępnie cokolwiek ustawisz, otwierasz folder profilu i po zamknięciu nowej przeglądarki kasujesz mu wszystko prócz xulstore.json. Wklejasz zachowane z starego profilu i masz wsio zalogowane, ustawione, tylko polski trzeba z opcji language ponownie ustawić. Ja wklejałem tak zawartość profilu najnowszego firefoxa z zachowaniem xulstore.json i wszystko z dodatkami działało i żeby było śmiesznie, to profil FF był z FF x64, a iceveasel był 32 bit.

W Twoim przypadku tego nie kombinowałbym, gdy chcesz pozbyć się błędów starego iceveasila. Jedynie możesz z nowego iceveasila wyrzucić key4.db i logins.json, gdy gdzieś się zalogowałeś. Kopiujesz ze starego te pliki i masz wszystkie hasła. Tak samo ze starego iceveasila eksportujesz zakładki do pliku bookmarks.html - będzie w pobranych. Potem w nowym importujesz wsio jak miałeś zakładki.

Stary iceveasel gdy chcesz wyrzucić - usuwasz skrót i folder z starym iceveasilem. To wszystko. Ustawień w rejestrze nie ma poza tym, jak był domyślną przeglądarką, W rejestrze w ustawieniach programu HKEY_CURRENT_USER\Software - nie ma wzmianki i nie ma ci usuwać. Gdy zmieniona domyślna przeglądarka, to nie ma co sprzątać poza tym, co wyrzuci ccleaner. Gdy może on chodzić ciut wolniej z pendrive - to żadnych tam ścieżek systemowych nie ma, bo iceveasel w sobie zawiera appdata i local appdata.

Nie wiem które aktualizacje chcesz blokować. W systemie, to najlepiej mieć sunrise seven i tam zablokujesz update i moduły update. W programach zawsze w opcjach możesz ustawić. W iceveasel w folderze distribution jest polisa blokująca appupdate i telemetrię - co udostępniłem  moich wersjach.

W sunrise seven poza wyłączeniem UAC który zazwyczaj kłóci się z nvidią i wyłączeniem WU - nie rusza się innych ustawień, bo to niebezpieczne.

Opublikowano (edytowane)

I dalej jestem w punkcie wyjścia jest konflikt którego nie lokalizuje. Czy powinny być foldery  z Mozilla w C pomimo że instalowałem go na innym D  . Na stronie pasporta servo dalej mam komunikat o włączeniu webgl pomimo że są ; webgl force enabled ,

webgl msaa force ,  webgl disabled , layers.acceleration force enabled  wszystkie na true .

Edytowane przez koko123
poprawiono
Opublikowano

Firefoxa gdziekolwiek zainstalujesz, to i tak system na C go obsłuży.

U mnie nie ma firefoxa i wszystkie pliki i foldery należą do iceveasel i mypal. Tylko dwa wpisy są do frameworka, i jeden z cleanmgr+  ale to olewam.

Fotki219.png.869e0accc1395048a5c72c5baed1a1b6.png

Jak widać, bo mam kilka iceveasel - plików i folderów jest 84. W systemowych appdata i local appdata nie ma nic. Firefox to ścierwo, włazi do zaplanowanych zadań. Nie dla mnie.

Dodam, że eset w firefoxie, to tylko problemy.

Opublikowano

Ja sobie radzę - mypal ale w instalatorze zaznaczam portable i iceveasel parę ostatnich wersji. To mi staremu starczy, bo nie mam antywirusów do psucia przeglądarek. Co blokuję, to nie wlezie. Co pobiorę i sprawdzę na virus total to mniej więcej wiem. Mam 24 procesy po włączeniu i lekko jak w XP - a mam windows 7 x64 i 480 MB RAMu na start (zainstalowane 4GB).