Skocz do zawartości

Jaki router do netu 1gb - NEO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Koledzy

Szukam dobrego routera do orange światłowód, funbox ma robić za dostawcę (miałby wyłączone wifi) a nowy router za zadanie sianie neta z maksymalną prędkością po mieszkanie 70m2. Aktualnie w 1 pokoju funbox ma kiepskie pokrycie i nie działa to tak jak powinno. Z tego co wygrzebałem i znalazłem to Tenda mw6 i netgear r6220. Czy moglibyście polecić coś z max prędkością po wifi i z dobrymi antenami. Net na światłowód 1gb. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Witam 

Z funbox  za wiele nie zdziałasz, bo on nie ma funkcji mostu, koniec i kropka.

Jedynie co osobiście polecam to repater, ja używam fritza 1750e on pracuje na  2,4 i 5 giga i lubi się z funboxem.

Opublikowano
34 minuty temu, Martom napisał:

Witam 

Z funbox  za wiele nie zdziałasz, bo on nie ma funkcji mostu, koniec i kropka.

Jedynie co osobiście polecam to repater, ja używam fritza 1750e on pracuje na  2,4 i 5 giga i lubi się z funboxem.

I co z tego, że nie ma mostu? Ja używam go z Archerem C7 i jest igła. Pytanie czy autor ma sprzęty z wifi ac/ax? I czy ma to sens zmieniać router którego może nie wykorzystać?

Opublikowano
22 godziny temu, pafnucy7 napisał:

Witam Koledzy

Szukam dobrego routera do orange światłowód, funbox ma robić za dostawcę (miałby wyłączone wifi) a nowy router za zadanie sianie neta z maksymalną prędkością po mieszkanie 70m2. Aktualnie w 1 pokoju funbox ma kiepskie pokrycie i nie działa to tak jak powinno. Z tego co wygrzebałem i znalazłem to Tenda mw6 i netgear r6220. Czy moglibyście polecić coś z max prędkością po wifi i z dobrymi antenami. Net na światłowód 1gb. Z góry dziękuję za pomoc.

zostaje ci tylko : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Osobiście do takiego netu mam taki router: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jedynie co mnie gryzie to brak obsługi OpenVPN, ale poza tym router spisuje sie świetnie. W funboxie wifi wyłączone.

Opublikowano

aby na AC dzialalo 1gbit to :

jak uzywasz tylko pasma na 2,4ghz to musi byc : AC3150 / AC5300

jak uzywasz tylko pasma na 5ghz to musi byc : AC1300 / AC1600 / AC1750 / AC1900 / AC2100 / AC2200 / AC2300 / AC2400 / AC2600 / AC2900 / AC3000 / AC3150 / AC3200 / AC5000 / AC5300

pozostale sobie pomin albo idz w AX, bo to przyszlosciowe rozwiazanie

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

poza tym jak mozna proponowac router z pasmem AC1200 jak : na 2,4ghz ma 300mbit a na 5ghz tylko 867mbit do 1000mbit to jeszcze daleko poza tym nigdy nie bedzie predkosci maksymalnej chyba ze polozysz kabel/swiatlowod

Opublikowano

Witam 

Niestety jak na razie w sprzętach nie posiadam pasma ax, chociaż to nie problem wymienić w laptopie kartę. 90% sprzętu leci na 5ghz reszta sprzętu domowego (roomba itd na 2.4 ghz). Budżet no z 2500zł to przesada :) ale tak do 800zł rozważę propozycje. Dzięki za propozycje, sprawdzam, niestety nie mogę odpisywać online gdyż aktualnie jestem na statku w pracy i net raz na dobę :( Pozdrowienia z Włoch