Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adblock Browser - sam ostatnio szukałem coś z dobrym blokerem reklam i na razie przy niej zostaję (z przeglądarki w telefonie rzadko korzystam, głównym kryterium wyboru było blokowanie reklam)

Opublikowano
W dniu 26.08.2020 o 20:51, Kotecek_PL napisał:

Microsoft Edge, używam i na Windows mobile i na androidzie, wszystko działa cacy

Chciałem zauważyć, że na Windows 10 Mobile jest stary i nieaktualizowany Edge, a co za tym idzie są już pierwsze poważne problemy z tą przeglądarką. Nie działa już na stronie PKO BP oraz np. ma spore problemy na NBA.com, benchmark.pl i z każdym dniem będzie coraz więcej problemów, więc nie pisz, że działa cacy, bo nie działa.

P.S. Nie wspominając, że stary Edge jest fatalny i nie ma go na Androida.

Opublikowano

jak to nie ma innej, jak mam na lumi zainstalowane Edge, maxton broswer, opere i firefoxa gdzie Edge w porównaniu do pozostałych to mistrzostwo przykładowo strona wp.pl otwarta na operze i na EDGE :

EDGE : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opera [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i teraz spróbój zrobić coś na EDGE a spróbuj na jakiejkolwiek innej przeglądarce, nie zrobisz znacznie więcej. W porównaniu do innych Edge działa cacy. Ale co ja tam wiem używając na co dzień, przetestuj, sam zobaczysz że opery i inne firefoxy na windows mobile w porównaniu do Edge to padaki, lepiej już IE na windows phone 8.0 / 8.1 działa

Opublikowano

10 godzin temu, wiktorynek napisał:

Chciałem zauważyć, że na Windows 10 Mobile jest stary i nieaktualizowany Edge, a co za tym idzie są już pierwsze poważne problemy z tą przeglądarką. Nie działa już na stronie PKO BP oraz np. ma spore problemy na NBA.com, benchmark.pl i z każdym dniem będzie coraz więcej problemów, więc nie pisz, że działa cacy, bo nie działa.

P.S. Nie wspominając, że stary Edge jest fatalny i nie ma go na Androida.

co więcej napisz co ci tam nie działa na tych stronach bo poszperałem po nich i większych problemów nie znalazłem

gdzieniegdzie nie wczytują się obrazy w przypadku NBA.com

lwnTJvo.png

Może w PKO BP musisz zainstalować aplikacje ?

Cjf02Xy.png

a benchmark.pl ...

sWPf9lw.png

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
33 minuty temu, Kotecek_PL napisał:

maxton broswer, opere i firefoxa

Dawno niewspierane i niedostępne na urządzenia mobilne. Wczoraj chciałem otworzyć OLX na Edge - też już nie można. Mobilny Windows umiera w tempie okrutnym. Patrząc na Twoją stopkę, też mam Lumię 950 i one najdłużej były wspierane - do stycznia 2020. Starszym Lumiom wsparcie skończyło się już w połowie 2019. Brak aktualizacji dla Edge ucegli wkrótce te telefony.

1 minutę temu, Kotecek_PL napisał:

Może w PKO BP musisz zainstalować aplikacje ?

Aplikacja aplikacją, wejdź na iPKO i otrzymasz piękny komunikat: "Masz nieaktualną wersję przeglądarki."

Na nba.com wejdź i spróbuj przejrzeć wyniki play off - pupa blada.

Co do benchmark.pl to problem jest z zaakceptowaniem zgody na cookie. Tobie się udaje, bo masz 950 XL i mieści się w formacie, podobnie udaje się na 640 XL, ale na 640, 650 i 950 już się nie uda - po prostu przebudowali tak tą stronę, że są problemy przy pewnych rozdzielczościach.

Opublikowano

Kliknij w Series.

P.S. Tak piszesz jakbym nie miał i nie korzystał. Wkurza mnie jak niemal codziennie odkrywam, że coś przestaje działać lub działa nie do końca. Taki OLX działał jeszcze kilka dni temu, teraz wchodzisz na ich stronę i niby wszystko wygląda dobrze, jednak jak klikniesz na dole (po przebudowie strony) w Search, to masz biały ekran i koniec.

Opublikowano

nie klikne w series bo to nieklikalne, to działą jak najedziesz kursorem na to bo ktoś tak sobie wymyślił stronę internetową nie myśląc o urządzeniach z ekranem dotykowym, ale od strony przeglądarki działa wszystko, paczaj na to :

Opublikowano
22 minuty temu, Kotecek_PL napisał:

nie klikne w series bo to nieklikalne

Jak nieklikalne, jak klikalne? Home, Series, Shedule, Scores, Video

Działają dobrze tylko Home i Video - reszta też przechodzi do podstrony, ale prawie cały ekran biały. Brak banerów, wyników, tabel itp.

Po wejściu w nba.com z lewego górnego rogu do Playoff Series i Complete Coverage też pupa blada - jeszcze kilka dni temu działały odnośniki i linki.

P.S. Odbiegliśmy mocno od tematu przeglądarki na Androida, więc może napiszę 2 zdania na temat.

Nowy Edge na chromium jest bardzo dobrą przeglądarką, tylko, że to jest klon Chrome w innych szatach kolorystycznych, bo nawet graficznie jest podobny.

Pytanie do użytkownika - czy warto instalować nowego Edge chromium na Androidzie, gdzie ma fabrycznie to samo w Chrome? A po drugie upierdliwość Edge z wyszukiwarką Bing też jest do przemyślenia.