Skocz do zawartości

Sterowniki po zainstalowaniu systemu Windows 8.1, nowy pomysł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ty lubisz komplikować sobie i innym życie :D Skąd ktoś ma wiedzieć co kupiłeś za obudowę za 80 złotych :D podaj wymiary , weź metrówkę linijkę czy coś ze skalą i zmierz . Karta w specyfikacji a jak nie w specyfikacji to na forach zajmujach sie testami bedzie miała podane wymiary i ile potrzebuje miejsca . 

Jak dla mnie odpowiedz dziadka13 jest wyczerpująca

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Tak, tylko, że jeśli będzie wszystko w porządku mogę zostać obciążony transportem. Raczej jest  w porządku ,gdyż wyświetlany film wyświetlany przez 3DMARK nie miał żadnych aterfaktów. 

Opublikowano

Testowałem na Windows 7 i tam nadal tak samo. Ja pisałem wcześniej, że na starej płycie głównej testowałem stare gpu i również występuje ten sam problem. Nie wierzę, żeby miał takiego pecha, że obydwa zasilacze mają takie same objawy. Jak powinny być prawidłowo podłączone dwa dyski twarde pod względem hardware?

Opublikowano

Ale jeśli chdozi o zasilanie mogę to podłączyć w dowolny sposób? Czy można montować gpu innego producenta niż mombo?

PS. Jeśli chodzi o wymianę sprzętu to wszystko wymieniłem. Jest stara nagrywarka i dyski. Na pc w swoim życiu wydałem ponad 6000 zł.

Opublikowano

Komponenty nie mają znaczenia co kto robił bo to ma ze sobą działać . Dyski mają pobór jakieś 7 watt wiec to nie jest wielkie obciążenie i nie ważne jak je podłączysz zasilaniem .Wiesz co wyciagnij tą grafe idż do jakiegoś kupla i przetestuj . A najlepiej weź tak : grafe , dysk by mu nie syfić w systemie (oczywiście nośnik z windą by ja zainstalować ) , podłącz wszystko wgraj winde i testuj . To możliwe ze jest spadaczkowana grafika lub zasilacz nie dający jej tyle prądu ile ona potrzebuje .

Opublikowano

Tak, ale będzie brakować drobnych składników(ustawienia, save) które zapisują się na systemowym.

P.S. Jak zainstalujesz sobie jakąkolwiek grę i masz cracka typu No-CD/DVD(praktycznie wszystkie nowe tam gdzie wymagana jest płyta do gry) to kopiujesz ten folder na dowolny dysk i masz na zawsze gotowy rip gry do uzycia w dowolnym momencie.  :P

Opublikowano

Tak bedzie zainstalowana a co jeszcze lepsze nawet po przeinstalowaniu systemu ( nie kasowania danych tam gdzie masz grę ) można wejść do folderu i kliknąć plik wykonywalny z końcówka .exe i gra się uruchomi . Oczywiście trzeba mieś wszystkie direct x i co ona tam jeszcze potrzebuje .Będzie tak jak wiktorynek wspomniał bez zapisów stanów gry :D ale to mozna tez skopiować :D

Opublikowano

Taki miernik nic Ci nie da :D bo na bank kupisz cos za 20 złotych . Ok on pokarze spadki napięcia i tyle . W sumie sam mam taki hihihi nie używam do profesjonalnych pomiarów wiec styka :D Możesz mies poluzowany przewód przy bezpiecznikach , sam tam miałem ostatnio u siebie wystarczyła wyłączyć prąd dostać sie do śrubek i dokręcić . Tylko nie było żadnych spadków napięcia , migotań światła i tak dalej . 

Opublikowano

Multimetr będę mieć za kilka dni. Sprawdziłem w biosie napięcia core, v3,v5 i v12 i lekko skaczą co kilka sekund. Mam pytanie. Nawet jeśli instalacja elektryczna w domu była by uszkodzona to zasilacz będzie trzymać napięcia czy nie?