bison616 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 no to jeżeli bez sterowników masz takie symptomy to kartę musisz oddać na gwarancje, pewnie jakieś spadki napięcia uszkodziły gpu Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 no to jeżeli bez sterowników masz takie symptomy to kartę musisz oddać na gwarancje, pewnie jakieś spadki napięcia uszkodziły gpu Ale to było od samego początku. Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 no to jeżeli bez sterowników masz takie symptomy to kartę musisz oddać na gwarancje Ale to było od samego początku. Czyli od razu było na gwarancji oddać. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Czytałem w internecie i też jak się niektórzy przesiedli ze słabego gpu na mocniejsze to mają to. Nawet ktoś na gtx970 miał to. Mam pytanie. Czy gtx980 zmieści się do obudowy za 80 zł? Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Ty lubisz komplikować sobie i innym życie Skąd ktoś ma wiedzieć co kupiłeś za obudowę za 80 złotych podaj wymiary , weź metrówkę linijkę czy coś ze skalą i zmierz . Karta w specyfikacji a jak nie w specyfikacji to na forach zajmujach sie testami bedzie miała podane wymiary i ile potrzebuje miejsca . Jak dla mnie odpowiedz dziadka13 jest wyczerpująca [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Tak, tylko, że jeśli będzie wszystko w porządku mogę zostać obciążony transportem. Raczej jest w porządku ,gdyż wyświetlany film wyświetlany przez 3DMARK nie miał żadnych aterfaktów. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Sprzedaj kartę i kup inną. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Testowałem na Windows 7 i tam nadal tak samo. Ja pisałem wcześniej, że na starej płycie głównej testowałem stare gpu i również występuje ten sam problem. Nie wierzę, żeby miał takiego pecha, że obydwa zasilacze mają takie same objawy. Jak powinny być prawidłowo podłączone dwa dyski twarde pod względem hardware? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Jeśli to dyski SATA to chyba nie ma filozofii? - każdy do portu SATA. P.S. Pamiętasz, to chyba było w poprzednim temacie, że na te migotanie tekstur nie ma lekarstwa. Chyba całkowita wymiana sprzętu. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Ale jeśli chdozi o zasilanie mogę to podłączyć w dowolny sposób? Czy można montować gpu innego producenta niż mombo? PS. Jeśli chodzi o wymianę sprzętu to wszystko wymieniłem. Jest stara nagrywarka i dyski. Na pc w swoim życiu wydałem ponad 6000 zł. Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Komponenty nie mają znaczenia co kto robił bo to ma ze sobą działać . Dyski mają pobór jakieś 7 watt wiec to nie jest wielkie obciążenie i nie ważne jak je podłączysz zasilaniem .Wiesz co wyciagnij tą grafe idż do jakiegoś kupla i przetestuj . A najlepiej weź tak : grafe , dysk by mu nie syfić w systemie (oczywiście nośnik z windą by ja zainstalować ) , podłącz wszystko wgraj winde i testuj . To możliwe ze jest spadaczkowana grafika lub zasilacz nie dający jej tyle prądu ile ona potrzebuje . Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Gdybym odłączył drugi archiwalny dysk, na którym jest zainstalowany BF4 to po ponownym jego podłączeniu gra będzie zainstalowana z powrotem? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Tak, ale będzie brakować drobnych składników(ustawienia, save) które zapisują się na systemowym. P.S. Jak zainstalujesz sobie jakąkolwiek grę i masz cracka typu No-CD/DVD(praktycznie wszystkie nowe tam gdzie wymagana jest płyta do gry) to kopiujesz ten folder na dowolny dysk i masz na zawsze gotowy rip gry do uzycia w dowolnym momencie. Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Tak bedzie zainstalowana a co jeszcze lepsze nawet po przeinstalowaniu systemu ( nie kasowania danych tam gdzie masz grę ) można wejść do folderu i kliknąć plik wykonywalny z końcówka .exe i gra się uruchomi . Oczywiście trzeba mieś wszystkie direct x i co ona tam jeszcze potrzebuje .Będzie tak jak wiktorynek wspomniał bez zapisów stanów gry ale to mozna tez skopiować Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Nie zrozumieliście mojego pytania. Save są w origin. Ja chce na próbę odłączyć jeden dysk twardy i zobaczyć czy problem nadal jest. Cytuj
WinSxS Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Jeśli przy tym nie sformatujesz dysku/nie uruchomisz programów do czyszczenia rejestru/nie uruchomisz Origina - wszystko będzie w porządku Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Każda karta graficzna innego producenta niż płyta główna zawsze jest zgodna czy nie? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Zawsze jest zgodna - producenci nie mają żadnego znaczenia. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Da się multimetrem sprawdzić czy dobrze jest pobierany prąd z gniazdka? (Czasami mi światło migota w pokoju) Cytuj
Nieobecny Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 To nic nie da. Ty sobie możesz najwyżej sprawdzić jakie masz napięcie w gniazdu, jego spadki, stabilność. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 Taki miernik ciężko jest kupić w mieście. Przyjrzałem się dokładnie i na telewizorze z dekoderem od polsatu też jest to migotanie. Mam uszkodzoną instalację elektryczną w domu? Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 Taki miernik nic Ci nie da bo na bank kupisz cos za 20 złotych . Ok on pokarze spadki napięcia i tyle . W sumie sam mam taki hihihi nie używam do profesjonalnych pomiarów wiec styka Możesz mies poluzowany przewód przy bezpiecznikach , sam tam miałem ostatnio u siebie wystarczyła wyłączyć prąd dostać sie do śrubek i dokręcić . Tylko nie było żadnych spadków napięcia , migotań światła i tak dalej . Cytuj
Nieobecny Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 @MiłoszPL - a co za problem zabrać komputer do kolegi czy rodziny i tam sprawdzić to podejrzenie? Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 Nie mam kolegów i samochodu. Komputer nie jest lekki. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 To jak mamy ci pomóc? Sam wyszukałeś tą hipotezę. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2015 Multimetr będę mieć za kilka dni. Sprawdziłem w biosie napięcia core, v3,v5 i v12 i lekko skaczą co kilka sekund. Mam pytanie. Nawet jeśli instalacja elektryczna w domu była by uszkodzona to zasilacz będzie trzymać napięcia czy nie? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2015 Dobry zasilacz niweluje problemy sieci elektrycznej, chyba że są bardzo poważne. Napięcia zawsze lekko skaczą, stabilne jak skała mogą być co najwyżej w zasilaczach high-end za grubą kasę. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2015 To jak bardzo mogą skakać napięcia? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2015 Niewiele, z reguły w stałym powtarzającym się zakresie. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 O ile maks mogą napiecia się różnić? Mam ten multimetr. Jeśli źle przyłożę jest jakieś ryzyko uszkodzenia podzespołów? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi