adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Witam mam problem z tym ustrojstwem. Jakieś 6 miesięcy temu było spoko net mam 12Mb/s i zawsze go miałem dalej go mam ;p. Kiedyś karta sieciowa MOWA cały czas o sieci LAN kablu ... Kiedyś we właściwościach pokazywało szybkość połączenia 100Mb/s.i było wszystko ok:> net ładnie 12Mb/s a teraz od jakiegoś czasu raz mam internet o szybkości 4Mb/s a raz 2Mb/s a czasem wskoczy na 9Mb/s a we właściwościach karty sieciowej pisze teraz 10Mb/s a nie jak przedtem 100Mb/s. W trybie awaryjnym mam szybkość 10Mb/s internetu;/ ale we właściwościach też tylko 10Mb/s. Wymuszenie we właściwościach na karcie 100Mb/s a nawet 1Gb/s nic nie zmienia w opisie po połączeniu z internetem ;/ Proszę o pomoc i poradę;/ przez miesiąc co włączenie kompa robiłem reinstal sterownika karty ale teraz już to nie działa ;/ Cytuj
Nieobecny Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 1. Przeinstaluj sterowniki - przy okazji pobierz najnowsze. 2. Uwalona karta sieciowa. 3. Wymień kabel. Cytuj
Gość Devhost97 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Jaki system, sterowniki napewno są poprawnie zainstalowane ? Cytuj
PiterPL1 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zadzwoń do dostawcy internetowego Cytuj
adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 System W8.1 sterowniki był już ze 100razy instalowane od najnowszych przez starsze wersje Karta na 10000% nie jest uwalona bo jak łącze 2 kompy między sobą i przesyłam dane po Lanie to idzie 100Mb/s i we właściwościach też jest 100Mb/s co do internetu też jestem pewien że ma te 12Mb/s bo na 2 kompie ten sam kabel przepinam po prostu i ma 12Mb/s 2system to niezawodny XP Cytuj
adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zadzwoń do dostawcy internetowego Ich to nie dotyczy koniec tematu ... co do kabla jak wyżej pisałem 2 komp z tego samego kabla wiec jest ok;p Cytuj
provectus Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 łącze sie dzieli jak masz kilka w tym samym czasie podpietych to łacze bedzie spadac normalne Cytuj
Nieobecny Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 "Wymuszenie we właściwościach na karcie 100Mb/s a nawet 1Gb/s nic nie zmienia w opisie po połączeniu z internetem" - pokaż na screenie gdzie to ustawiasz. W pasku zadań powinno pokazywać 1Gb/s skoro taką masz kartę. Cytuj
adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 łącze sie dzieli jak masz kilka w tym samym czasie podpietych to łacze bedzie spadac normalne PISAŁEM Z JEDNEGO KABLA !!!! więc jak sie może dzielić ?? Cytuj
adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 "Wymuszenie we właściwościach na karcie 100Mb/s a nawet 1Gb/s nic nie zmienia w opisie po połączeniu z internetem" - pokaż na screenie gdzie to ustawiasz. W pasku zadań powinno pokazywać 1Gb/s skoro taką masz kartę. No w XP to oczywiste ale w Windows 8.1 chyba jest inaczej;/ Cytuj
provectus Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 PISAŁEM Z JEDNEGO KABLA !!!! więc jak sie może dzielić ?? a router to co? wifi tez ciągnie z kabla Cytuj
adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 a router to co? wifi tez ciągnie z kabla Stary mam 1 kabel i przepinam Laptom W8.1 a Stacjonarny Xp i zadnych ruterów nie mam prosto z urządzenia do kompa jednym kablem. Nic pomiędzy kablem nie ma chyba że kurz za biurkiem. Urządzenie dostawcy ----> Kabel jedyny w domu ----> komputer albo laptop nic więcej Jakby to miało pomóc to: MS windows 8.1 Enterprise 64-bit AMD A8-4500M APU with Radeon HD Graphics,3,0GB RAM, AMD Radeon HD 7640G + 7600M Dual Graphics laptop to Samsung NP355V5C-S0CDE Cytuj
adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 System W8.1 sterowniki był już ze 100razy instalowane od najnowszych przez starsze wersje Karta na 10000% nie jest uwalona bo jak łącze 2 kompy między sobą i przesyłam dane po Lanie to idzie 100Mb/s i we właściwościach też jest 100Mb/s co do internetu też jestem pewien że ma te 12Mb/s bo na 2 kompie ten sam kabel przepinam po prostu i ma 12Mb/s 2system to niezawodny XP [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
provectus Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 enter ci am nie potrzebny...w8.1 pro max z tym ze wsparcie w7 albo w8 Cytuj
adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 enter ci am nie potrzebny...w8.1 pro max z tym ze wsparcie w7 albo w8 Ty ja nie pytałem czy mi potrzebny czy nie. Weź jak nie chcesz pomóc to nie pisz już nic. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dobrze masz ustawione i powinno we właściwościach pokazywać 1Gb/s tam gdzie masz teraz 10Mb/s. Nie zmieniam zdania - sterowniki - Win 8.1 jest bardzo wrażliwy i problematyczny na sterowniki lan i wifi - zainstaluj jako aktualizację sterownika z pliku inf(same stery bez softu). Dalej nie wykluczam wady karty sieciowej. Cytuj
slawektor Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Na tych sterach co daje Samsung przez SW Update też się tak dzieje? Sprawdzałeś czy nie złapana jakaś infekcja? Cytuj
adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Na sterownikach od windows od SWU i tych z producenta to samo. Co do infekcji to mam cały czas odpalonego avasta i malwarebytes anti-malware. Co do szukodzenia karty nie wydaje mi się bo jak łącze 2 kompy w moim przypadku stacjonarnego z XP i lapka z W8,1 to przesył jest 100Mb/s (stacjonarny max tyle wyciąga na swojej karcie) i w opisie połączenia pisze 100Mb/s więc wszystko jest ok. Tylko jak podłącze do neta kabelek to zmienia na 10Mb/s i nie przepuszcza neta 12Mb/s i to bym chciał rozwiązać ;/ Na Xp mam równiutkie 12Mb/s. i tyle też bym chciał na laptopie błagam pomóżcie. Jak odpale ubuntu z cd na lapku to ma ładnie 12mb/s Więc to musi być coś w tym systemie;/ A i dodam że nie ważne jaka prędkość pingi w granicach 4-15ms i na xxp i na w8.1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
provectus Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 wrzuć w8 a nie w8.1 i nie entera, ten sprzet za słaby jest to raz a dwa enter dziąła na innej sekwencji... robi rezerwe dla wysyłania poleć Cytuj
adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 taa toczegos tu nie rozumiem 6miesiecy temu było cacy a teraz kupeczka ? naprawdę tyle mi radzisz zmień system bo z tym se nie umiemy poradzić ? Powiem żeby było śmiesznie jak kupiłem laptop miał oryginalnie ten system więc ? Cytuj
provectus Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 nie wersje enterprise hihi Cytuj
adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 aleś sie uczepił. Nie pomagasz a bezsensownego formata nie będę robić. Naprawdę nie ma tu jakiegoś guru?? Cytuj
provectus Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 aleś sie uczepił. Nie pomagasz a bezsensownego formata nie będę robić. Naprawdę nie ma tu jakiegoś guru?? jak formata? wpierw twierdzisz ze był fabrycznie, teraz formata... sam nas okłamujesz i bezczelnie prosisz o pomoc.... Cytuj
adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 To wytłumacz mi jak można zmienić system na ten 8 czy 7 bo chyba nie przez instalacje na stary ?? I proszę cie nie pisz już więcej bo widzę że nic nie wniesiesz w rozwiązanie tego problemu. Cytuj
G77 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 hehehee ,sorry ale co tu sie dzieje ,zacznijmy od poczatku ok ps.podobno provectus podal ci juz odp Cytuj
adamdiablo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Ale mi odpowiedz ;p zrób format i wgraj 8 dziękuje poszukam dalej... Cytuj
Nieobecny Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 @adamdiablo - twierdzisz że z linuks live cd działa dobrze, to potwierdź to jeszcze z windows live cd - są na forum różne wersje m.in. na bazie Win 8.1 - jeśli się potwierdzi że jest dobrze, to znaczy że masz coś w systemie skopane. Nie chcesz robić bezsensownego formata? - wydziel nową partycję(za pomocą wbudowanego narzędzia w windows) i tam postaw czysty Win 8.1(wersja nie ma żadnego znaczenia) - na 100% potwierdzisz co jest wadliwe, cudów nie ma. Po wszystkim partycję usuniesz, a wolny obszar przyłączysz z powrotem do wcześniejszej partycji. P.S. Nie ma co się denerwować. Tematy tego typu są trudne do zdiagnozowania i rozwiązania na odległość. A co do proerectusa to trzeba brać poprawkę na jego logikę i marketing. Cytuj
slawektor Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Na tym drugim sprzęcie Masz to samo zabezpieczenie? avasta i malwarebytes anti-malware Jeśli tak, i problem tam nie występuje to ok. Jeśli nie to odinstaluj te programy. Cytuj
provectus Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 @adamdiablo - twierdzisz że z linuks live cd działa dobrze, to potwierdź to jeszcze z windows live cd - są na forum różne wersje m.in. na bazie Win 8.1 - jeśli się potwierdzi że jest dobrze, to znaczy że masz coś w systemie skopane. Nie chcesz robić bezsensownego formata? - wydziel nową partycję(za pomocą wbudowanego narzędzia w windows) i tam postaw czysty Win 8.1(wersja nie ma żadnego znaczenia) - na 100% potwierdzisz co jest wadliwe, cudów nie ma. Po wszystkim partycję usuniesz, a wolny obszar przyłączysz z powrotem do wcześniejszej partycji. P.S. Nie ma co się denerwować. Tematy tego typu są trudne do zdiagnozowania i rozwiązania na odległość. A co do proerectusa to trzeba brać poprawkę na jego logikę i marketing. ty mojej logiki nie czepiaj ^^ lepiej działa niz twoja Cytuj
adamdiablo Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Na tym drugim sprzęcie Masz to samo zabezpieczenie? avasta i malwarebytes anti-malware Jeśli tak, i problem tam nie występuje to ok. Jeśli nie to odinstaluj te programy. na tym drugim mam malwarebytes i kaspersky Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi