Skocz do zawartości

Dziwne objawy karty Realtek Gigabit ethernet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@erectus - po co się udzielasz nic nie wnosząc do tematu. Pomyliłeś się, nie rozumiesz istoty sprawy, ale trwasz w zaparte. Ma 12Mb/s, w realu osiaga nawet 15Mb/s, a karta 10Mb/s ogranicza go w realu do 5Mb/s - odpowiedz sobie sam czy lepiej mieć 5Mb/s czy 12Mb/s? Kolega ma ewidentny problem, a ty wyszukujesz problemów z księżyca zamiast przyziemnych. Czy jak klient przychodzi do ciebie z awarią dysku, to wymieniasz mu cpu albo gpu? - przy okazji zmieniając mu system z Win 8.1 na Vistę? - znaczy po tobie można się wszystkiego spodziewać i wcale bym się nie zdziwił.  :L

P.S. Podałbyś lepiej konkretny model karty sieciowej lan na usb.

czytaj... pisze ze ma umowe na 12Mb/s a jemu działa na 10Mb/s wiec straty raptem ma 256kb/s wiec głupota jest kupowanie bo tego nie odczuje a karty na usb DOBRE to koszt 50zł a i tak nie działają jak powinny, lepiej dołożyć i kupić router, bardziej ekonomiczne i praktyczne rozwiazanie

Ps: moim zdaniem masz syndrom Hefajstosa wiesz?  :E

Opublikowano

@erectus - widzę że nie ma na ciebie sposobu - przeczytaj jeszcze raz od początku bo nadal ferment siejesz. Powiem tak: "prawdziwego mężczyznę poznaje sie po tym jak kończy a nie jak zaczyna", więc daj sobie luz bo nic ci nie wychodzi mimo że idziesz w zaparte i pogrążasz się coraz bardziej.

Opublikowano

provectus wczoraj byłem u kolegi co ma łącze światłowodowe (150Mb/s) podłączyłem i dalej mam 10Mb/s we właściwościach więc idź na polonistykę a nie zajmuj się informatyką :}

Co do ruterów to nie jestem ich zwolennikiem :P na razie szukam płyty głównej.