Skocz do zawartości

Zasilacz SilentiumPC Vero M3 Bronze 700W DC-DC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zakupiłem ten o to zasilacz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ponieważ mój stary Corsair VS550 po zmianie karty graficznej z GTX660 2 GB na RX570 Nitro+ 4GB zaczął mi wyłączać kompa w grach....

Chciałem was zapytać czy to dobry wybór? :) 

I takie małe pytanie... Dlaczego przy karcie graficznej mam w nawiasie (NIEZNANY) napisane? :P 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Moje zdanie o zasilaczach SPC jest dokładnie takie samo, jak o zasilaczach Corsair, czyli jak sam się przekonałeś - 550W nie uciągnął ci RX570, a mój XFX (w środku SeaSonic) 450W ciągnął na luzie RX580, GTX 1060/1070, a teraz GTX 1660/1650 Super. Ale żeby cię nie martwić, to moja opinia opiera się na starszych modelach. O Vero M3, gdzie już zastosowano przetwornicę DC-DC, konkretnie się nie wypowiem.

Opublikowano
27 minut temu, Widzior napisał:

Moje zdanie o zasilaczach SPC jest dokładnie takie samo, jak o zasilaczach Corsair, czyli jak sam się przekonałeś - 550W nie uciągnął ci RX570, a mój XFX (w środku SeaSonic) 450W ciągnął na luzie RX580, GTX 1060/1070, a teraz GTX 1660/1650 Super. Ale żeby cię nie martwić, to moja opinia opiera się na starszych modelach. O Vero M3, gdzie już zastosowano przetwornicę DC-DC, konkretnie się nie wypowiem.

Nie wiem, co mam powiedzieć tutaj w końcu 700w...

u siebie w kompie mam 3 dyski jeszcze i nagrywarkę... Dziwne bo na GTX nie wywalało mi kompa jak grałem w ets tylko że tam do karty wpinało się raptem 6 pinów a tutaj jest ich aż 12 (6+2 oraz obok kolejne 6)

Wczoraj tego RX'a kupiłem za 400zł. Używana była bardzo mało... Zanim wsadziłem odrazu wyczyściłem i dałem nową pastę jaką miałem...

Się zdziwiłem, bo lagów 0 w grach pięknie wszędzie powyżej 60FPS teraz, no ale gram sobie chwilę i za chwile bum nagle komp się wyłącza i włącza od nowa... 

Zasilacz dopiero przyjdzie we wtorek pewnie... 

Opublikowano
45 minut temu, Sound1g napisał:

Ponieważ mój stary Corsair VS550 po zmianie karty graficznej z GTX660 2 GB na RX570 Nitro+ 4GB zaczął mi wyłączać kompa w grach....

Mam ten sam zasilacz na gtx 650 1gb (1 wtyczka 6pin) śmiga ładnie, po podłączeniu gtx 660ti 3gb (2 wtyczki 6pin) też wywala w grach :)

Na zasilaczu OCZ 700W jest ok.

Opublikowano
53 minuty temu, Sound1g napisał:

I takie małe pytanie... Dlaczego przy karcie graficznej mam w nawiasie (NIEZNANY) napisane? :P 

Speccy nie jest rozwijane od pewnego czasu, dlatego części sprzętów nie rozpoznaje poprawnie

Opublikowano
29 minut temu, M4T napisał:

Mam ten sam zasilacz na gtx 650 1gb (1 wtyczka 6pin) śmiga ładnie, po podłączeniu gtx 660ti 3gb (2 wtyczki 6pin) też wywala w grach :)

Na zasilaczu OCZ 700W jest ok.

Ciekawi mnie, że VOLTAGE jest na 0

Opublikowano

Bo to voltage trzeba odblokować. Jest w opcjach w Ogólne (odblokuj kontrolowanie/monitorowanie napięcia), ale czasem nie działa i trzeba ostro pokombinować. Ja pół dnia szukałem. Trzeba było grzebać w plikach .cfg w Profiles. Na GTX 1050ti problemu nie było, ale już na GTX 1650/1660 super tak.

Opublikowano
10 minut temu, Widzior napisał:

Bo to voltage trzeba odblokować. Jest w opcjach w Ogólne (odblokuj kontrolowanie/monitorowanie napięcia), ale czasem nie działa i trzeba ostro pokombinować. Ja pół dnia szukałem. Trzeba było grzebać w plikach .cfg w Profiles. Na GTX 1050ti problemu nie było, ale już na GTX 1650/1660 super tak.

A ja myślałem, że nie pokazuje przez zasilacz xD

Opublikowano

Mam Vero L2 600W, jest to mój pierwszy zasilacz jaki posiadam od SPC. Mam go jakieś dwa miesiące i ciężko mi cokolwiek powiedzieć na jego temat poza tym że działa i jest mega cichy. Wspominam o tym bo konstrukcyjnie od M3 różni go tak na prawdę jedynie lub AŻ zastosowanie konwertera DC-DC i modularność. Sam zdecydowałem się na tę firmę głównie po obejrzeniu kilku recenzji i ogólnych opinii pod produktem które były całkiem pozytywne, do tego przystępna cena - Czego chcieć więcej. Sam nieco żałuję że nie wstrzymałem się trochę bo nie długo po moim zakupie premierę miały właśnie modele M3 I L3 ale cóż, nie wiedziałem że tak to się potoczy. Co do napięć, u mnie wygląda to mniej więcej tak:

obraz.png.523cd603d1b913a0d5c715e8505a96f1.png

Chyba jest wszystko w porządku choć nieco dziwi mnie parametr VDDP i szczerze nie mam pojęcia dlaczego jego wartość wynosi 0V. :E

Opublikowano
Godzinę temu, -RKI- napisał:

Mam Vero L2 600W, jest to mój pierwszy zasilacz jaki posiadam od SPC. Mam go jakieś dwa miesiące i ciężko mi cokolwiek powiedzieć na jego temat poza tym że działa i jest mega cichy. Wspominam o tym bo konstrukcyjnie od M3 różni go tak na prawdę jedynie lub AŻ zastosowanie konwertera DC-DC i modularność. Sam zdecydowałem się na tę firmę głównie po obejrzeniu kilku recenzji i ogólnych opinii pod produktem które były całkiem pozytywne, do tego przystępna cena - Czego chcieć więcej. Sam nieco żałuję że nie wstrzymałem się trochę bo nie długo po moim zakupie premierę miały właśnie modele M3 I L3 ale cóż, nie wiedziałem że tak to się potoczy. Co do napięć, u mnie wygląda to mniej więcej tak:

Chyba jest wszystko w porządku choć nieco dziwi mnie parametr VDDP i szczerze nie mam pojęcia dlaczego jego wartość wynosi 0V. :E

Jestem ciekawy jak mój będzie się zachowywał...

Wziąłem 700w bo różnica 30zl tylko

Opublikowano

Jak mierzyć napięcia to tylko miernikiem... Takie typowe screeny z programów to tylko potłuc. Posiadam (na wyrost w sumie) FSP Fortron Raider 750W z DC-DC oraz 80Plus Silver. Napięcia wzorowe, ale wiązki nowe z aliexpress zamówiłem i przelutowałem tak, aby wszystkie kable były płaskie i czarne.

Opublikowano
Godzinę temu, MultiPhantom napisał:

Jak mierzyć napięcia to tylko miernikiem... Takie typowe screeny z programów to tylko potłuc

Dobra, nie świruj, ja sam jestem elektronikiem i ci powiem, że dzisiaj bardzo rzadko kiedy takie programy źle coś pokazują, a jak już mają jakiś problem z odczytem, to od razu to widać, bo totalną herezję wyświetlą. Wiadomo, dobry miernik zawsze najpewniejszy, ale bez przesady. Większość ludzi nie ma żadnego miernika, a nawet jak go ma, to często nie potrafi obsłużyć :E