Skocz do zawartości

Zestaw PC 04.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki M4T, właśnie się zastanawiałem czy zestawy Lipton warto rozważać. :) myślicie, że jeszcze do góry ceny pójdą ? zwlekałem bo czasu nie było a jak czasu w nadmiarze to czasy nie ciekawe :)

Warto wrzucić ten Fractal i zmienić obudowę ?

Opublikowano

zastanawiam się obecnie przede wszystkim czy zmienić:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Fractal Design Meshify C Blackout

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ASRock Radeon RX 5700 XT Phantom GAMING D OC 8GB GDDR6 na Gainward GeForce RTX 2070 SUPER Phoenix 8GB GDDR6  ?

wybrałem ten zestaw 4700

Opublikowano
2 minuty temu, Venosaur napisał:

które zestawienie lepsze ? bo te to chyba Blackwhite.

To mniej-więcej to samo, ale za 4200 zł - Lipton podsuwa lepsze rozwiąrzanie bo lepszą kartę graficzną czyli RX 5700, ale za to dysk 512GB, a Black White - RX 5600 i 1TB, ale za to dał zestaw na Inter i5.

Venosaur lubi to
Opublikowano

Moszer a bawiłbyś się w zmianę obudowy na fractal ?

Proszę zerknij na link co przesłałem bo cena mi skoczyła do 5500 zł

W tym zestawie Lipton 4200 zł, ram Crucial 16GB (2x8GB) 3000MHz CL15 Ballistix Sport LT Gray jest nie dostępny - jakimi kośćmi najlepiej zamienić ?

16 minut temu, moszter napisał:

To mniej-więcej to samo, ale za 4200 zł - Lipton podsuwa lepsze rozwiąrzanie bo lepszą kartę graficzną czyli RX 5700, ale za to dysk 512GB, a Black White - RX 5600 i 1TB, ale za to dał zestaw na Inter i5.

? trochę zgłupiałem

Opublikowano
52 minuty temu, Venosaur napisał:

W tym zestawie Lipton 4200 zł, ram Crucial 16GB (2x8GB) 3000MHz CL15 Ballistix Sport LT Gray jest nie dostępny - jakimi kośćmi najlepiej zamienić ?

Tymi co zaproponował Black czyli [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Moszer a bawiłbyś się w zmianę obudowy na fractal ?

Nie znam się aż tak,

jak chcesz to zamień.

Proszę zerknij na link co przesłałem bo cena mi skoczyła do 5500 zł

Może być, choć według proponowanych zestawów przez Black'a i Lipton'a trochę za dobra grafika, ale możesz kupować, możesz pomyśleć też nad trochę lepszy procesorem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], ale to co podałeś może być.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Venosaur lubi to
Opublikowano
3 godziny temu, Venosaur napisał:

które zestawienie lepsze ? bo te to chyba Blackwhite.

takie coś mi wyszło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Płytę bym zmienił na Aorus Elite. Znacznie szybszy start bo jest fastboot. 2x złącza nvme w tym na jednym radiator.

Opublikowano
9 minut temu, podlos napisał:

Płytę bym zmienił na Aorus Elite. Znacznie szybszy start bo jest fastboot. 2x złącza nvme w tym na jednym radiator.

a ten zestaw [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
17 minut temu, Venosaur napisał:

a ten zestaw [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jak już lepsze chłodzenie to chyba lepiej dopłacić te kilkadziesiąt zł do 2x większego fortis 3. Co do zasilacza za 400zł masz seasonic focus plus gold 550w z 10 lat gwary i pasywną praca do około 280W jeśli włączysz taką opcje na zasilaczu. Płytę dalej lepiej Elite Aourusa niż tego Asrocka.

Opublikowano
1 minutę temu, podlos napisał:

Jak już lepsze chłodzenie to chyba lepiej dopłacić te kilkadziesiąt zł do 2x większego fortis 3. Co do zasilacza za 400zł masz seasonic focus plus gold 550w z 10 lat gwary i pasywna praca do około 280W jeśli włączysz taką opcje na zasilaczu. Płytę dalej lepiej Elite Aourusa niż tego asrocka.

nie wiem tylko co jest ale jak mam gotowy zestaw i zmieniam na inne dodatki to mi coś zawsze wywali z koszyka. Nie znam się i boję się, że czegoś nie kupię :) A dwa razy nie chcę płacić za przesyłkę.