Skocz do zawartości

Myszka do grania ~150 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, już dłuższą chwilę szukam jakiegoś szczura do grania głownie w FPS tak ~150 zł.

Do tej pory miałem rivala 100 i był jak najbardziej spoko. Teraz mam mało gejmingowego modecoma mc-wrm1.

Wszędzie polecają logitecha g102. Cena jest nawet poniżej zakładanego budżetu. Mam małą dłoń, więc powinna być spoko.

Co możecie polecić sprawdzonego ? 

Opublikowano

o tej słyszałem dobre opinie ale poczekaj co inni napiszą bo dawno się nie interesowałem tematem myszek może coś lepszego się znajdzie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Ja bym zaryzykował tego chińczyka, bo jest ostra przecena. Sensor Avago 3050 + przyciski Omron. Za tę cenę chyba warto, a jak coś, to jest gwarancja.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Myszek Dream Machines nie polecam, w tej cenie wolałbym pewnego Logitecha - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Zdecydowanie polecam swoją DM1 PRO dostępna np tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], przez ostatnie 2 lata mnie nie zawiodła, jest precyzyjna i dobrze leży w dłoni. Nie potrzebuje dodatkowych programów i sterowników. Dodatkowo Polski producent.

Zdecydowanie warta zakupu.

P.S. Ten sam sensor co w Zowie FK :D

Opublikowano
23 minuty temu, Widzior napisał:

Myszek Dream Machines nie polecam, w tej cenie wolałbym pewnego Logitecha - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

8 minut temu, Widzior napisał:

Raczej importer i naklejacz własnego znaczka :)

Dream Machines nie polecasz, a typowego chinola już i owszem... Nie rozumiem Cię kompletnie, ale może to i lepiej.

Opublikowano

w miarę możliwości chciałbym, żeby miała chociaż drobne świecące elementy. Dlatego patrzę na tego logitecha.

Jest sens szukać czegoś be ogonka w tej cenie ? Ponoć teraz np. logitech oferuje sensory, które są bardzo responsywne.

Opublikowano
Godzinę temu, mmaciek12 napisał:

Nie rozumiem Cię kompletnie, ale może to i lepiej.

Jak porównujesz klasę sprzętu Logitecha do Dream Machines, to nie mam więcej pytań. Widać mało wiesz i mało widziałeś. Niech lepiej autor sam sobie poczyta opinie o myszkach DM.

7 minut temu, severus napisał:

a bez ogonka ?

Szukasz myszki do grania w FPS'y i pytasz o bezprzewodową? Sam sobie przeczysz teraz. Nie i jeszcze raz nie.

Opublikowano

Najważniejsze jest dopasowanie do dłoni. Ja np. muszę mieć myszkę w kształcie X z lekko rozszerzonym przodem, bo przyciski trzymam palcami: wskazującym i serdecznym, środkowy mam stale na rolce, dlatego często używałem myszek A4Tech, bo mają sporo o takim kształcie (np. X748, Bloody). Drugi konieczny wymóg - wcięcia z boków, żebym kciukiem i palcem małym miał dobry chwyt. Dlatego ani DM1, ani Logitech G102 mi nie pasuje kształtem. A teraz używam takiego chinola i to najwygodniejsza myszka, jaką miałam (działa też OK, co widać po opiniach 4.9/5) - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Podkładki lubię A4-Techa, bo mają fajną miękką tkaninę - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]