Skocz do zawartości

Windows 10 SlimBuild v.20H2 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 15.09,2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, zbigniew59 napisał:

@ konuss - na pewno coś było robione z czcionkami - jeśli nie ty to nie wiem kto.

W orginale jest zastosowana czcionka Segoe UI  półlekka a u ciebie półgruba.

A w rejestrze - w orginale - tego klucza który jest u ciebie nie ma wogóle.

Głębiej nie sprawdzałem ale ewidentnie coś było robione. Tak jest we wszystkich ostatnich rodzajach modów.

W slim V.1 jest to jak w orginale dlatego i czcionka jest normalna.  

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

No patrz wmówimy ci i już !

Lista usuniętych :

3DViewer, AADBrokerPlugin, AdvertisingXaml, Alarms, AssignedAccess, AssignedAccessLockApp, BingWeather, BioEnrollment, CBSPreview, CEIP_SQM, Calculator, Camera, CommunicationsApps, ContentDeliveryManager, DesktopAppInstaller, DeviceLockdown, Edge, EdgeDevToolsClient, FaceRecognition, FeedbackHub, FileExplorer, GameExplorer, GetHelp, Getstarted, HEIFImageExtension, HomeGroup, KernelDebugging, LockApp, MapControl, Maps, Messaging, MixedRealityPortal, NarratorQuickStart, OfficeHub, OfficeOneNote, OneConnect, OneDrive, PPIProjection, Paint3D, ParentalControls, People, PeopleExperienceHost, Photos, Print3D, QuickAssist, RemoteAssistance, RetailDemoContent, ScreenSketch, SecureAssessmentBrowser, SecurityCenter, SettingSync, SkypeApp, SkypeORTC, SmartScreen, SnippingTool, SolitaireCollection, SoundRecorder, SpeechRecognition, StickyNotes, SystemRestore, VP9VideoExtensions, WalletService, WebMediaExtensions, WebpImageExtensions, WinSAT, WindowsDefender, WindowsInsiderHub, WindowsMixedReality, WindowsReaderPDF, WindowsStore, WindowsSubsystemForLinux, WindowsToGo, XboxApp, XboxGameCallableUI, XboxIdentityProvider, YourPhone, ZuneMusic, ZuneVideo, 1527c705-839a-4832-9118-54d4Bd6a0c89 'FilePicker', E2A4F912-2574-4A75-9BB0-0D023378592B 'AppResolverUX', F46D4000-FD22-4DB4-AC8E-4E1DDDE828FE 'AddSuggestedFoldersToLibraryDialog', Microsoft.549981C3F5F10 'Cortana', Microsoft.ECApp 'ECApp', Microsoft.Windows.CallingShellApp 'CallingShellApp', Microsoft.Windows.SecHealthUI 'Windows Defender', Microsoft.Windows.XGpuEjectDialog 'XGpuEjectDialog'

Dalej sprawdz sobie tweaki-Reg robiłes to nie raz więc - CZARNA NA BIAŁYM - ZERO MODYFIKACJI KOMPOZYCJI ORAZ JAKICH KOLWIEK ZMIAN W CZCIONKACH !!

Pisałem wczesniej ale -- no coz jak zwykle zatem przypomne: kwestia tygodnia co testowałem kompilacje:

- 19041.1

- 19041.84

- 19041.153

Po prostu próbowałem określi sobie startowąkompilację przy modyfikacji z której bazy startować. I wtedy co w ChangeLogu nawet zadałem do wszytkich trzy pytania bo już myslalem włąśnie ze w oczach mi sie pitoli totalnie...

Kazda wersja w głupim porzypadku okna Menadzera zadań - wyglądała inaczej...

I to okurat nie mówime o tym kastracie slim tylko przy wersji Home-Pro czyli bezpieczne usuwanie...

I jak to skomentujesz ???

Opublikowano

Nie wiem co robisz - po prostu pokazuję ci screny z twoich modów - zaraz po instalacji na tym samym sprzęcie i tych samych sterownikach.

1-slim 2004 V.2 - czcionka zmieniona.

2-wind Home Pro 2004 z dzisiaj - czcionka zmieniona.

3- slim 2004 V.1- czcionka jak w orginale.

4-Home Pro 1909 z dzisiaj - czcionka jak w orginale.

5- orginalny 2004 z strony - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

program z screnu pokazujący czcionkę - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Możesz sam sprawdzić - ogólnie to w nowych modach 2004 jest zmiana - jak widać - chociaż w orginale jest orginalna - wiadomo.

W slim 2004 V.1 też jest org.

Ja sobie to zmieniłem.

Tam gdzie czcionka zmieniona są zmiany w rejestrze.

Opublikowano
2 godziny temu, zbigniew59 napisał:

Nie wiem co robisz - po prostu pokazuję ci screny z twoich modów - zaraz po instalacji na tym samym sprzęcie i tych samych sterownikach.

1-slim 2004 V.2 - czcionka zmieniona.

2-wind Home Pro 2004 z dzisiaj - czcionka zmieniona.

3- slim 2004 V.1- czcionka jak w orginale.

4-Home Pro 1909 z dzisiaj - czcionka jak w orginale.

5- orginalny 2004 z strony - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

program z screnu pokazujący czcionkę - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Możesz sam sprawdzić - ogólnie to w nowych modach 2004 jest zmiana - jak widać - chociaż w orginale jest orginalna - wiadomo.

W slim 2004 V.1 też jest org.

Ja sobie to zmieniłem.

Tam gdzie czcionka zmieniona są zmiany w rejestrze.

Ja w rejestrze takiej czcionki nie mam

Opublikowano
8 godzin temu, zbigniew59 napisał:

W którym systemie?

No chłopie pRzelecialem wszystkie rejestry

Jest i H..

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]
"Segoe UI (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold (TrueType)"=""
"Segoe UI Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Light (TrueType)"=""

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]
"Segoe UI"="Segoe UI Semibold"
"MS Shell Dlg 2"="Segoe UI Semibold"
"MS Shell Dlg"="Segoe UI Semibold

Najlepiej to Faktycznie nie mam pojęcia skąd :/.mi się tO wzięło 

Bladego pojęcia skąd :/ program jakIs 

Opublikowano

Dla mnie to nie problem - potrafię to naprawić chociaż ostatnio i tak zmieniłem na  niestandartową.

Powinno być tak - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
6 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Dla mnie to nie problem - potrafię to naprawić chociaż ostatnio i tak zmieniłem na  niestandartową.

Powinno być tak - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dla mnie osobiście problem i to duży bo coś mi wstrzyklo ten kod :/

Dobra teraz tak schemacik nowych wersji bo troszkę się w kodzie moich tweakow pozmieniało 

Teraz Home Pro 2004

Potem Pro Slim 2004

Dalej Home Pro 1909

Dalej 1809 Ent LTSC 

Opublikowano

Da radę przywrócić sniping tool w wersji v2 bo wycięte A czasem korzystam?

Dobra nie ważne, znalazłem sobie lepszy programik od Windowsowego Snipping toola.

A i w Slim v2 nie działa znowu wyszukiwanie w eksploratorze.

Opublikowano

Przepraszam wersja Slim za chwilę będzie już dostepna już 60 % wgrywania. Wczoraj miala być ale nie wiem jak zamotalem się wygrywając wersję Home Pro zamiast nową wgrałem stara i musiałen od nowa wgrywać :-/

Opublikowano

Witam, zainstalowałem system i mam problem ze sterownikami Nvidia. Chodzi o to, że bez sklepu nie mogę dodać Nvidia Control Panel czy jest jakiś inny sposób dodania tego do systemu ? 

Opublikowano

a na upartego zaraz ci zrobie instalkę

Proszę

WindowsStore:

Mega: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Instalacja - Wypakuj na pulpit - prawy przycisk myszy- odpalasz jakos administrator plik - install+.bat - i tyle sprawdzalem u mnie smiga ;D

JanKo6 lubi to
Opublikowano
5 minut temu, kris2013 napisał:

Jeżeli chodzi o sklep to dla mnie jest zbędny

A więc wybór jest oczywisty :D Slim. Tylko weź pod uwagę czy nie ma czegoś wyciętego co będzie przeszkadzać przy instalacji programów czy gier. Ja póki co nie mam z niczym problemów u siebie a używałem już takiego kastrata którego instalka ważyła 1,1gb :P 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie