Gość Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 Tak jest i w stocku - kolor to okno aktywne.
konuss Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 18 godzin temu, zbigniew59 napisał: @ konuss - na pewno coś było robione z czcionkami - jeśli nie ty to nie wiem kto. W orginale jest zastosowana czcionka Segoe UI półlekka a u ciebie półgruba. A w rejestrze - w orginale - tego klucza który jest u ciebie nie ma wogóle. Głębiej nie sprawdzałem ale ewidentnie coś było robione. Tak jest we wszystkich ostatnich rodzajach modów. W slim V.1 jest to jak w orginale dlatego i czcionka jest normalna. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] No patrz wmówimy ci i już ! Lista usuniętych : 3DViewer, AADBrokerPlugin, AdvertisingXaml, Alarms, AssignedAccess, AssignedAccessLockApp, BingWeather, BioEnrollment, CBSPreview, CEIP_SQM, Calculator, Camera, CommunicationsApps, ContentDeliveryManager, DesktopAppInstaller, DeviceLockdown, Edge, EdgeDevToolsClient, FaceRecognition, FeedbackHub, FileExplorer, GameExplorer, GetHelp, Getstarted, HEIFImageExtension, HomeGroup, KernelDebugging, LockApp, MapControl, Maps, Messaging, MixedRealityPortal, NarratorQuickStart, OfficeHub, OfficeOneNote, OneConnect, OneDrive, PPIProjection, Paint3D, ParentalControls, People, PeopleExperienceHost, Photos, Print3D, QuickAssist, RemoteAssistance, RetailDemoContent, ScreenSketch, SecureAssessmentBrowser, SecurityCenter, SettingSync, SkypeApp, SkypeORTC, SmartScreen, SnippingTool, SolitaireCollection, SoundRecorder, SpeechRecognition, StickyNotes, SystemRestore, VP9VideoExtensions, WalletService, WebMediaExtensions, WebpImageExtensions, WinSAT, WindowsDefender, WindowsInsiderHub, WindowsMixedReality, WindowsReaderPDF, WindowsStore, WindowsSubsystemForLinux, WindowsToGo, XboxApp, XboxGameCallableUI, XboxIdentityProvider, YourPhone, ZuneMusic, ZuneVideo, 1527c705-839a-4832-9118-54d4Bd6a0c89 'FilePicker', E2A4F912-2574-4A75-9BB0-0D023378592B 'AppResolverUX', F46D4000-FD22-4DB4-AC8E-4E1DDDE828FE 'AddSuggestedFoldersToLibraryDialog', Microsoft.549981C3F5F10 'Cortana', Microsoft.ECApp 'ECApp', Microsoft.Windows.CallingShellApp 'CallingShellApp', Microsoft.Windows.SecHealthUI 'Windows Defender', Microsoft.Windows.XGpuEjectDialog 'XGpuEjectDialog' Dalej sprawdz sobie tweaki-Reg robiłes to nie raz więc - CZARNA NA BIAŁYM - ZERO MODYFIKACJI KOMPOZYCJI ORAZ JAKICH KOLWIEK ZMIAN W CZCIONKACH !! Pisałem wczesniej ale -- no coz jak zwykle zatem przypomne: kwestia tygodnia co testowałem kompilacje: - 19041.1 - 19041.84 - 19041.153 Po prostu próbowałem określi sobie startowąkompilację przy modyfikacji z której bazy startować. I wtedy co w ChangeLogu nawet zadałem do wszytkich trzy pytania bo już myslalem włąśnie ze w oczach mi sie pitoli totalnie... Kazda wersja w głupim porzypadku okna Menadzera zadań - wyglądała inaczej... I to okurat nie mówime o tym kastracie slim tylko przy wersji Home-Pro czyli bezpieczne usuwanie... I jak to skomentujesz ???
Gość Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Nie wiem co robisz - po prostu pokazuję ci screny z twoich modów - zaraz po instalacji na tym samym sprzęcie i tych samych sterownikach. 1-slim 2004 V.2 - czcionka zmieniona. 2-wind Home Pro 2004 z dzisiaj - czcionka zmieniona. 3- slim 2004 V.1- czcionka jak w orginale. 4-Home Pro 1909 z dzisiaj - czcionka jak w orginale. 5- orginalny 2004 z strony - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] program z screnu pokazujący czcionkę - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Możesz sam sprawdzić - ogólnie to w nowych modach 2004 jest zmiana - jak widać - chociaż w orginale jest orginalna - wiadomo. W slim 2004 V.1 też jest org. Ja sobie to zmieniłem. Tam gdzie czcionka zmieniona są zmiany w rejestrze. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
szymibtw Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 @zbigniew59 być może jestem ślepy, ale ja żadnej różnicy nie widzę zainstalowałem wszystkie sterowniki jak robię to zawsze i nie zauważyłem nic o czym jest płacz co do czcionki
Krzyslaw Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Porównaj grubość czcionki nazw plików z dwóch środkowych zdjęć
janek917 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 2 godziny temu, zbigniew59 napisał: Nie wiem co robisz - po prostu pokazuję ci screny z twoich modów - zaraz po instalacji na tym samym sprzęcie i tych samych sterownikach. 1-slim 2004 V.2 - czcionka zmieniona. 2-wind Home Pro 2004 z dzisiaj - czcionka zmieniona. 3- slim 2004 V.1- czcionka jak w orginale. 4-Home Pro 1909 z dzisiaj - czcionka jak w orginale. 5- orginalny 2004 z strony - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] program z screnu pokazujący czcionkę - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Możesz sam sprawdzić - ogólnie to w nowych modach 2004 jest zmiana - jak widać - chociaż w orginale jest orginalna - wiadomo. W slim 2004 V.1 też jest org. Ja sobie to zmieniłem. Tam gdzie czcionka zmieniona są zmiany w rejestrze. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja w rejestrze takiej czcionki nie mam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
konuss Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 8 godzin temu, zbigniew59 napisał: W którym systemie? No chłopie pRzelecialem wszystkie rejestry Jest i H.. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts] "Segoe UI (TrueType)"="" "Segoe UI Bold (TrueType)"="" "Segoe UI Italic (TrueType)"="" "Segoe UI Bold Italic (TrueType)"="" "Segoe UI Light (TrueType)"="" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes] "Segoe UI"="Segoe UI Semibold" "MS Shell Dlg 2"="Segoe UI Semibold" "MS Shell Dlg"="Segoe UI Semibold Najlepiej to Faktycznie nie mam pojęcia skąd :/.mi się tO wzięło Bladego pojęcia skąd :/ program jakIs
Gość Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 Dla mnie to nie problem - potrafię to naprawić chociaż ostatnio i tak zmieniłem na niestandartową. Powinno być tak - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Krzyslaw Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 @Zbigniew59 masz błąd w adresie klucza rejestru masz ... \MicrosoftWindows NT\.. powinno być ... \Microsoft\Windows NT\..
Gość Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 Dzięki - robiłem to na szybko - już jest nowy link.
konuss Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 6 godzin temu, zbigniew59 napisał: Dla mnie to nie problem - potrafię to naprawić chociaż ostatnio i tak zmieniłem na niestandartową. Powinno być tak - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dla mnie osobiście problem i to duży bo coś mi wstrzyklo ten kod :/ Dobra teraz tak schemacik nowych wersji bo troszkę się w kodzie moich tweakow pozmieniało Teraz Home Pro 2004 Potem Pro Slim 2004 Dalej Home Pro 1909 Dalej 1809 Ent LTSC
Krzyslaw Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 Da radę przywrócić sniping tool w wersji v2 bo wycięte A czasem korzystam? Dobra nie ważne, znalazłem sobie lepszy programik od Windowsowego Snipping toola. A i w Slim v2 nie działa znowu wyszukiwanie w eksploratorze.
Gość Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 A możesz napisac jaki? Ja używam lightshot.
Krzyslaw Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 SNIPTOOL 1.7 lekki, prosty i bez instalacji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
konuss Opublikowano 20 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 Home-Pro 2004 - gotowe dostepnę Pro 20H2 - gotowe dostępne Biorę się za slim ..
konuss Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Przepraszam wersja Slim za chwilę będzie już dostepna już 60 % wgrywania. Wczoraj miala być ale nie wiem jak zamotalem się wygrywając wersję Home Pro zamiast nową wgrałem stara i musiałen od nowa wgrywać :-/
konuss Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Aktualizacja 1-szy post - zmian duzo. Wybaczcie opis dopiero bedzie pózniej... JanKo6 lubi to
demonaz Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Witam, zainstalowałem system i mam problem ze sterownikami Nvidia. Chodzi o to, że bez sklepu nie mogę dodać Nvidia Control Panel czy jest jakiś inny sposób dodania tego do systemu ?
nudzija Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 @demonaz zainstaluj standardowe srerowniki a nie dhc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
konuss Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 a na upartego zaraz ci zrobie instalkę Proszę WindowsStore: Mega: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalacja - Wypakuj na pulpit - prawy przycisk myszy- odpalasz jakos administrator plik - install+.bat - i tyle sprawdzalem u mnie smiga ;D JanKo6 lubi to
demonaz Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Ok, dzięki za pomoc wszystko śmiga
kris2013 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2020 Home-Pro 2004 czy Pro-slim 2004 ?? Do normalnego codziennego użytkowania
szymibtw Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2020 @kris2013 to zależy czy chcesz mieć sklep czy też nie
kris2013 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2020 Jeżeli chodzi o sklep to dla mnie jest zbędny
szymibtw Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2020 5 minut temu, kris2013 napisał: Jeżeli chodzi o sklep to dla mnie jest zbędny A więc wybór jest oczywisty Slim. Tylko weź pod uwagę czy nie ma czegoś wyciętego co będzie przeszkadzać przy instalacji programów czy gier. Ja póki co nie mam z niczym problemów u siebie a używałem już takiego kastrata którego instalka ważyła 1,1gb
proxlee Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2020 Dziś zainstalowałem i testuję. Brakuję mi jakiegoś 7zipa czy innego winrara w pakiecie :p
Rekomendowane odpowiedzi