Hanti Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2021 właśnie zauważyłem, że w tym obrazie nie pliku setup.exe i dlatego nie mogę skorzystać np z Flashboota EDIT: Po wielu próbach z każdą wersją instalacyjną zainstalowało mi wersję PRO Lite. Wszystko śmiga aż miło, i co najważniejsze to to, że udało się bezproblemowo zainstalować programy do pracy. Cytuj
simcold Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2021 Można prosić gdzieś folder tuning ? Wywaliłem a chciałem zmienić bootscreenWysłane z mojego BASIC przy użyciu Tapatalka Cytuj
kowal_jr Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 Jak wypalić to na płyte? Mam ultraISO, klikam otwórz plik, klikam na obraz iso Win JG7 x64 wczytuje sie, mam info ze Botowalna UDF wypalam na płycie. Gdy chce uruchomić z botowania z CDROM to wyskakuje info brak plików NTLDR. Da sie to naprawić jakoś? Cytuj
xech Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2021 Czy Windows Defender w tej wersji został usunięty ? Cytuj
kowal_jr Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 Mam problem z utworzeniem grupy domowej zeby udostępnić pliki na inne komputery w domu. Gdy chce wprowadzić zmiany w sieci zapiuje a one i tak wracają do punktu wyjsciowego pomoze ktoś ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 22 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2021 Grupa domowa - włącz w optymalizatorze usług zestaw "usługi domyślne", chociaż ja ustawiam grupę domową przy ustawieniach zoptymalizowanych, z wlaczonym udostepnianiem plików i drukarek. Zawsze mi się to udaje masarczyk lubi to Cytuj
punzon Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 mam pytanie za 80zł czemu ta karta nigdy nie będzie działać na Windowsie 7? Gigabyte GC-WB1733D-I AC Bluetooth Przecie to tak jakby mi ktoś powiedział że USB 3.0 ja nie będę miał Nie wierze w to znaczy możliwe że karty WiFi na Pci ex 4 o tej prędkości nie kupię ale to chyba dla mnie ważne tyle co WiFi 300MB Cytuj
punzon Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 nie ta ja Przepraszam i od razu wyjaśniam czemu tyle pracy Sromotnika mnie interesuje co WiFi 300MB Inaczej Nikt mnie zmusi żebym się z 7 rozstał Sromotnika Cytuj
punzon Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 Gubię się w zeznaniach tera Nie wiem czy to istotne dla mnie tylko dlatego ją chciałem żeby WiFi było Cytuj
punzon Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 dobra nie jest tak źle przestaje rozumieć sens powyżej 75Mb co daje 300MB Cytuj
Lexi Majonezik Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 Szybkie Pytanie nawet Dwa Czy Win 7ki Twojego wykonania mają zintegrowane sterowniki USB 3.0/3.1 i Czy Nie powodują Problemów ze stabilnością aka. Wykrzaczaniem się systemu przy użytkowaniu USB 3.0/3.1 Boo z tego co zauważyłem w Oryginalnym Windowsie 7 i Wersji by Nikka System lubił się sypać rzez USB 3.0 Bynajmniej U mnie Pozdrawiam Cytuj
Layon Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 Win 7-ki wykonane przez "Sromotnika" nie mają zintegrowanych sterowników USB3.0. Cytuj
Lexi Majonezik Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 32 minuty temu, Layon napisał: Win 7-ki wykonane przez "Sromotnika" nie mają zintegrowanych sterowników USB3.0. Kurde A wiesz moze czy na sprzecie Z AM4 i nowszymi socketami Intela Wywalalo by podczas Instalacji Bad_Pool_Caler chyba tak sie pisało po integracji sterowników albo instalacji x poziomu systemu? Caly czas sie z tym męczę niestety więc szukam jakiegos rozwiazania :/ Cytuj
Lexi Majonezik Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 3 minuty temu, Eros18 napisał: u mnie tez nie było usb 3.0 i recznie instalowałem sterownik Orginalne iso maja ten problem wlasnie U mnie problem jest taki Że nie posiadam myszkina ps/2 i instalacja sterownika byla by utrudniona A obawiam sie ze spatchowanie usbka z instalką przy pomocy WindowsUsBToola od gigabyte spowodowala by ten sam problem Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zawsze sam dodaje do ISO sterowniki USB do AMD i Intela i jeszcze BSODa na oczy nie widziałem. Nie wiem co wy robicie, że macie takie problemy. Dodaję sam w NTLite, ale używałem też MSI Smart Tool i zawsze działało. Program od Gigabyte to śmieć, tak samo jak ich płyty główne, i z tego co pamiętam co stery dodawał właściwie jak się to robiło tylko pod Win10, żenada. Cytuj
Lexi Majonezik Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 1 minutę temu, Widzior napisał: Zawsze sam dodaje do ISO sterowniki USB do AMD i Intela i jeszcze BSODa na oczy nie widziałem. Nie wiem co wy robicie, że macie takie problemy. Dodaję sam w NTLite, ale używałem też MSI Smart Tool i zawsze działało. Program od Gigabyte to śmieć, tak samo jak ich płyty główne, i z tego co pamiętam co stery dodawał właściwie jak się to robiło tylko pod Win10, żenada. Hmm wylaczales se sterowniki usb 3.0 w biosie? I dzięki za informacje Sprobuje skorzystać ze Smart toola i sie zobaczy Cytuj
Lexi Majonezik Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Lexi Majonezik napisał: Hmm wylaczales se sterowniki usb 3.0 w biosie? I dzięki za informacje Sprobuje skorzystać ze Smart toola i sie zobaczy Pytanie czemu Modyfikacja nie ma sterownikow pod PS/2 xD Idk czy tylko ja tak mam ale w instalatorze dzialalo Potem klawa i mysza przestaly działać i na ps/2 tez dupa i idk czy to jakis problem czy to ja cos zwalilem :/ Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 Dlatego ja używam wyłącznie modów Mr.T, ostatnio Win7 wiktorynka (ale mam wersję bez dodanych sterów) i nigdy problemów nie miałem na żadnej konfiguracji. Ale skoro wolicie kastraty wszelkiej maści, to się potem męczcie. Ja od lat używałem tego moda i nigdy nie zawiódł - Cytuj
Lexi Majonezik Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 2 minuty temu, Widzior napisał: Dlatego ja używam wyłącznie modów Mr.T, ostatnio Win7 wiktorynka (ale mam wersję bez dodanych sterów) i nigdy problemów nie miałem na żadnej konfiguracji. Ale skoro wolicie kastraty wszelkiej maści, to się potem męczcie. Ja od lat używałem tego moda i nigdy nie zawiódł - Jesli ma Stery pod usb 3.0 to tez moglbym obczaic Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 Nie ma, dodałem sobie sam. Cytuj
Lexi Majonezik Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 Hm Ok bedzie to samo trzeba zrobic then 10 minut temu, Lexi Majonezik napisał: Hm Ok bedzie to samo trzeba zrobic then Swoja droga Polecam Wgrac sterowniki dla Karty Realtek PCIe Gigabit Gaming Family Controller dla sterownika Karty Ethernet bo brakuje :/ Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 3 minuty temu, SpiritusSanctus napisał: Czesc Trujaku czy planujesz wypuscic poprawiona wersje tego moda na rok 2021 po instalacji wyskakuje mi ten sam blue scren co wyzej osobie Nie ma co poprawiać, bo system ma wszystkie swoje stery (w wersji Full - którą zalecam wszystkim do instalacji, Lite dla zabawy...) Chcesz większej funkcjonalności - zintegruj stery do swoich bebechów. Ja tego nie będę robił, bo efekt jest przewidywalny i dobrze znany na forum. A czy będzie nowa wersja - tak, z praktycznie zerowymi zmianami. PZDR! Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 6 minut temu, SpiritusSanctus napisał: To jak mam zintegrowac usb 3.0 bo chyba w tym problem jest jak nie moge wejsc do systemu bo odrazu sie wysypuje przy uruchomieniu Otwórz install.esd w NTlite i zintegruj sobie co tam chcesz, lub olej JG7 i pobierz W10 Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Wgraj JG8.1 - nie ma żadnych problemów ze sterami Zobaczcie mój komentarz do forumowych osiągnięć SCH7: Cytuj
tipi333 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2021 nie mogę zainstalować podczas uruchomienia pojawia sie logo i nic ..... .. .. .. : ( prosze o odp . : ) z góry wielkie THX ::* Cytuj
Franc Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2021 7 minut temu, tipi333 napisał: nie mogę zainstalować podczas uruchomienia pojawia sie logo i nic ..... .. .. .. : ( prosze o odp . : ) z góry wielkie THX ::* Na jakim sprzęcie instalujesz? tipi333 lubi to Cytuj
tipi333 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2021 laptopie . zawsze instalowalem systemy sromotnika i bylo okej nawet 8,10.. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Franc Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2021 Pytam, bo niedawno stawiałem na starym laptopie mod Win7 - z podmienionym nowszym instalatorem nie chciał ruszyć, musiałem zamienić U ciebie jest chyba coś innego - sumy kontrolne sprawdzone? Pen poprawnie "wykonany"? Cytuj
tipi333 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2021 Franc, a jakim programem butujesz ? spr dzisiaj z plyty zainstalowac moze przejdzie ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi