Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

właśnie  zauważyłem, że   w tym  obrazie  nie  pliku  setup.exe i dlatego  nie  mogę  skorzystać  np  z Flashboota

EDIT:

Po wielu  próbach  z  każdą  wersją  instalacyjną zainstalowało  mi  wersję  PRO Lite.

Wszystko  śmiga aż  miło, i co najważniejsze  to to, że  udało  się  bezproblemowo zainstalować  programy  do  pracy. 

Opublikowano

Jak wypalić to na płyte? Mam ultraISO, klikam otwórz plik, klikam na obraz iso Win JG7 x64 wczytuje sie, mam info ze Botowalna UDF wypalam na płycie. Gdy chce uruchomić z  botowania z CDROM to wyskakuje info brak plików NTLDR. Da sie to naprawić jakoś?

Opublikowano

mam pytanie za 80zł

czemu ta karta nigdy nie będzie działać na Windowsie 7?

Gigabyte GC-WB1733D-I AC Bluetooth

Przecie to tak jakby mi ktoś powiedział że USB 3.0 ja nie będę miał

Nie wierze w to

znaczy możliwe że karty WiFi na Pci ex 4 o tej prędkości nie kupię ale to chyba dla mnie ważne tyle co WiFi 300MB 

Opublikowano

Szybkie Pytanie
nawet Dwa
Czy Win 7ki Twojego wykonania mają zintegrowane sterowniki USB 3.0/3.1

i Czy Nie powodują Problemów ze stabilnością aka. Wykrzaczaniem się systemu przy użytkowaniu USB 3.0/3.1
Boo z tego co zauważyłem w Oryginalnym Windowsie 7 i Wersji by Nikka
System lubił się sypać rzez USB 3.0
Bynajmniej U mnie
Pozdrawiam

Opublikowano
32 minuty temu, Layon napisał:

Win 7-ki wykonane przez "Sromotnika" nie mają zintegrowanych sterowników USB3.0.

Kurde

A wiesz moze czy na sprzecie Z AM4 i nowszymi socketami Intela Wywalalo by podczas Instalacji Bad_Pool_Caler chyba tak sie pisało po integracji sterowników albo instalacji x poziomu systemu? Caly czas sie z tym męczę niestety więc szukam jakiegos rozwiazania :/

Opublikowano
3 minuty temu, Eros18 napisał:

u mnie tez nie było usb 3.0 i recznie instalowałem sterownik

Orginalne iso maja ten problem wlasnie

U mnie problem jest taki

Że nie posiadam myszkina ps/2 i instalacja sterownika byla by utrudniona

A obawiam sie ze spatchowanie usbka z instalką przy pomocy WindowsUsBToola od gigabyte spowodowala by ten sam problem

Opublikowano

Zawsze sam dodaje do ISO sterowniki USB do AMD i Intela i jeszcze BSODa na oczy nie widziałem. Nie wiem co wy robicie, że macie takie problemy. Dodaję sam w NTLite, ale używałem też MSI Smart Tool i zawsze działało. Program od Gigabyte to śmieć, tak samo jak ich płyty główne, i z tego co pamiętam co stery dodawał właściwie jak się to robiło tylko pod Win10, żenada.

Opublikowano
1 minutę temu, Widzior napisał:

Zawsze sam dodaje do ISO sterowniki USB do AMD i Intela i jeszcze BSODa na oczy nie widziałem. Nie wiem co wy robicie, że macie takie problemy. Dodaję sam w NTLite, ale używałem też MSI Smart Tool i zawsze działało. Program od Gigabyte to śmieć, tak samo jak ich płyty główne, i z tego co pamiętam co stery dodawał właściwie jak się to robiło tylko pod Win10, żenada.

Hmm wylaczales se sterowniki usb 3.0 w biosie? I dzięki za informacje

Sprobuje skorzystać ze Smart toola i sie zobaczy

Opublikowano
1 godzinę temu, Lexi Majonezik napisał:

Hmm wylaczales se sterowniki usb 3.0 w biosie? I dzięki za informacje

Sprobuje skorzystać ze Smart toola i sie zobaczy

Pytanie czemu Modyfikacja nie ma sterownikow pod PS/2 xD

Idk czy tylko ja tak mam ale w instalatorze dzialalo

Potem klawa i mysza przestaly działać i na ps/2 tez dupa i idk czy to jakis problem czy to ja cos zwalilem :/

Opublikowano

Dlatego ja używam wyłącznie modów Mr.T, ostatnio Win7 wiktorynka (ale mam wersję bez dodanych sterów) i nigdy problemów nie miałem na żadnej konfiguracji. Ale skoro wolicie kastraty wszelkiej maści, to się potem męczcie. Ja od lat używałem tego moda i nigdy nie zawiódł -

Opublikowano
2 minuty temu, Widzior napisał:

Dlatego ja używam wyłącznie modów Mr.T, ostatnio Win7 wiktorynka (ale mam wersję bez dodanych sterów) i nigdy problemów nie miałem na żadnej konfiguracji. Ale skoro wolicie kastraty wszelkiej maści, to się potem męczcie. Ja od lat używałem tego moda i nigdy nie zawiódł -

Jesli ma Stery pod usb 3.0 to tez moglbym obczaic

Opublikowano

Hm

Ok bedzie to samo trzeba zrobic then 

10 minut temu, Lexi Majonezik napisał:

Hm

Ok bedzie to samo trzeba zrobic then 

Swoja droga Polecam Wgrac sterowniki dla Karty Realtek PCIe Gigabit Gaming Family Controller dla sterownika Karty Ethernet bo brakuje :/

Opublikowano

3 minuty temu, SpiritusSanctus napisał:

Czesc Trujaku czy planujesz wypuscic poprawiona wersje tego moda na rok 2021 po instalacji wyskakuje mi ten sam blue scren co wyzej osobie

Nie ma co poprawiać, bo system ma wszystkie swoje stery (w wersji Full - którą zalecam wszystkim do instalacji, Lite dla zabawy...) Chcesz większej funkcjonalności - zintegruj stery do swoich bebechów. Ja tego nie będę robił, bo efekt jest przewidywalny i dobrze znany na forum. 

A czy będzie nowa wersja - tak, z praktycznie zerowymi zmianami.

PZDR!

Opublikowano
6 minut temu, SpiritusSanctus napisał:

To jak mam zintegrowac usb 3.0 bo chyba w tym problem jest jak nie moge wejsc do systemu bo odrazu sie wysypuje przy uruchomieniu

Otwórz install.esd w NTlite i zintegruj sobie co tam chcesz, lub olej JG7 i pobierz W10

Opublikowano
7 minut temu, tipi333 napisał:

nie mogę zainstalować  :( podczas uruchomienia pojawia sie logo i nic ..... .. .. .. : ( prosze o odp . : ) z góry wielkie THX ::*

Na jakim sprzęcie instalujesz?

tipi333 lubi to
Opublikowano

Pytam, bo niedawno stawiałem na starym laptopie mod Win7 - z podmienionym nowszym instalatorem nie chciał ruszyć, musiałem zamienić

U ciebie jest chyba coś innego - sumy kontrolne sprawdzone? Pen poprawnie "wykonany"?