Skocz do zawartości

MSI Czy ASUS ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciężki Wybór

Witam mam do wyboru z dwóch laptopów  jeden i proszę was o podpowiedz który wybrać z parametrów są podobne mianowicie

1 MSI GV62

GRAFIKA INTEL HD 620 ORAZ GTX 1060 3 GB ROZSZERZALNA

PROCEK I5 7 GENBERACJA 7300Hq

DYSK WD 240 SSD ORAZ 1 TB SSHD

RAM 12GB

KLAWIATURA ZWYKŁA NIE PODŚWIETLANA  LEKKI DUSZEK NA MATRYCY

2 ASUS FX502V

GRAFIKA TYLKO GTX1060 3 GB ROZSZERZALNA

PROCEK I5 7 GENBERACJA 7300Hq

DYSK WD 240 SSD ORAZ 1 TB SSHD

RAM 12GB

KLAWIATURA PODŚWIETLANA

Co tu wybrać ??

Opublikowano

Jeden i drugi  to  wielkie G  ,ale z tych  dwóch  to na pewno MSI  .

ASUS  jakość wykonania  to tragedia  miałem podobny w rękach  :doh:.

Najlepiej  jak byś się udał gdzieś do sklepu  zobaczył to fizycznie a potem   wybrał jeden z tych dwóch  i zamówił sobie przez internet.

Opublikowano
8 godzin temu, woj_ani217 napisał:

Jeden i drugi  to  wielkie G  ,ale z tych  dwóch  to na pewno MSI  .

ASUS  jakość wykonania  to tragedia  miałem podobny w rękach  :doh:.

Najlepiej  jak byś się udał gdzieś do sklepu  zobaczył to fizycznie a potem   wybrał jeden z tych dwóch  i zamówił sobie przez internet.

Asus to G(cwl). Jaja sobie robisz.

Opublikowano
Godzinę temu, jou300 napisał:

Asus to G(cwl). Jaja sobie robisz.

Umiesz ty ze zrozumieniem czytać !? ,  ale co tu  tłumaczyć  jak Asus   zaczynał produkcję  laptopów  w 1997 r.  (  po wcześniejszym zerżnięciu czego się dało  z firmi ACER  z której  4 chinili  uciekło  by założyć  asusa )  to ty pewnie w pieluchy jeszcze waliłeś  albo dopiero w planie pięcioletnim byłeś uwzględniony.

Owszem   po około 3 - 4 lat od produkcji  były w miarę dobre co nie znaczy że bardzo dobre  , dzisiejsze  z niskiej i średniej półki  to szrot totalny , tania tandeta .

Jak przejdzie  tyle  przez  twoje ręce tego  sprzętu co przez moje  to możesz się  wówczas wymądrzać  a tak  to posłuchaj bardziej  doświadczonych  a nie patrz że  sprzęcik ma ładny kolorek i klawiaturę podświetlaną  itd.....

Odpowiedź  nie była dla ciebie tylko dla pytającego  a co on zrobi to jego sprawa i kasa  a nie twoja czy moja.