Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, pawdem81 napisał:

Na lapka który śmigał na oryginalnej Windows Vista pójdzie  ten system? czy coś lżejszego coś polecicie?

Poleciłbym bardziej mod 8.1 tego samego autora na taki starszy sprzęt (lub mod Win7)

Opublikowano

Hej, czy na takie parametry polecacie ten Win ?
Jeśli nie to co lepiej, żeby wszystko sprawnie działało ?
Mam dokupiony do niego jeszcze dysk SSDcd9941aef1ffa2d80d76c472060d0d33.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
30 minut temu, nudzija napisał:

@Majkeldaj sobie spokój z win 10 i zainstaluj win 7 lub 8.1

rozwiniesz ? laptop ma sluzyc tylko do zdalnej nauki i internetu, bez fajerwerkow ;)

a co trzeba zrobic ,żebym mógł po zainstalowaniu połączyć się z internetem, jak go wlączyć ?

Opublikowano

@Majkelszczerze na takiej konfigutacjii stawiałem w 10 ale to był PC (oczywiście 32 bit bo po co więcej na złoma) problem polega na tym piszesz że laptop grafia integral czy jakaś dedykowana, jak intel hd to stawiaj jakiąś okrojoną 7 bo i tak będzie chodził jak g***o mimo SSD

Opublikowano
22 minuty temu, kwawra95 napisał:

@Majkelszczerze na takiej konfigutacjii stawiałem w 10 ale to był PC (oczywiście 32 bit bo po co więcej na złoma) problem polega na tym piszesz że laptop grafia integral czy jakaś dedykowana, jak intel hd to stawiaj jakiąś okrojoną 7 bo i tak będzie chodził jak g***o mimo SSD

ok, dzięki :D

Opublikowano

ma ktoś moze pomysł jak odpalic na tej wersji XBOX'a? za kazdym razem wola o aktualizacje i nie pozwala na zainstalowanie, a pograloby sie na ultimate za 4 zl.

stawiam piwo albo nawet dwa jezeli ktos pomoze rozwiazac ten problem :P

system zbyt dobrze chodzi, zeby aktualizowac.

jarexpol lubi to
Opublikowano

Witam

Czy w Windows LTSC  jest możliwość odpalenia internetu z wbudowanego modemu z kartą sim? Pytam, ponieważ mam ten mod zainstalowany w laptopie z taką funkcją i nie ma połączenia komórkowego w ustawieniach sieć i internet a chciałbym ten system również zainstalować w tablecie Dell 7275  gdzie mam modem z kartą sim.

Opublikowano
8 godzin temu, jerrunia napisał:

Witam

Czy w Windows LTSC  jest możliwość odpalenia internetu z wbudowanego modemu z kartą sim? Pytam, ponieważ mam ten mod zainstalowany w laptopie z taką funkcją i nie ma połączenia komórkowego w ustawieniach sieć i internet a chciałbym ten system również zainstalować w tablecie Dell 7275  gdzie mam modem z kartą sim.

Odpowiedź : System obsługuje wszystkie połączenia w tym modem z kartą sim. Zainstalowałem odpowiednie stery i ruszyło. Przepraszam za niepotrzebny temat.

Opublikowano
W dniu 8.12.2020 o 22:52, pietrakovsky napisał:

ma ktoś moze pomysł jak odpalic na tej wersji XBOX'a? za kazdym razem wola o aktualizacje i nie pozwala na zainstalowanie, a pograloby sie na ultimate za 4 zl.

stawiam piwo albo nawet dwa jezeli ktos pomoze rozwiazac ten problem :P

system zbyt dobrze chodzi, zeby aktualizowac.

Zainstaluj sklep.

Opublikowano
46 minut temu, kylo napisał:

niestety poległęm  z aktywacją cały czas ten sam bład 

nie można uruchomić Gears 5 Ultimate Edition , Forza Horizon 4 Ultimate EditioN

Forza Horizon 4 wymaga XBOX oraz Store a LTSC w zamyśle MS jest wersją dla korpo więc tam tego nie ma

Opublikowano

Powiedzcie czy mam włączoną jakąś lokalizacje lub region na tym systemie gdy się loguje wyskakuje mi jakbym przez jakiś serwer był przekierunkowany  z Lublina:)

• Wykryliśmy nowe logowanie na Twoje konto OLX.

Urządzenie

• UrządzenieChrome 8, Windows 10

Opublikowano

sklep instalujecie tym:
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

przed uzyciem wyszukaj w windzie np LUPA >> tryb dewelopera
w ustawieniach trybu dewa trzeba wlaczyc opcje "tryb Dewelopera" i chwile poczekac

potem ze sciagnietego Gita odpalacie bata i reboot pc

mozliwe zorjechanie systemu (tylko uprzedzam :P )

a i zanim ktos zacznie ryczec "NIE DZIALA"
to tam jest teez plik readme.md (warto sobie go przeczytac
">Right click start  
Select Run  
Type in: WSReset.exe  
This will clear the cache if needed"

iiiiii
na sam koniec poczekac az WSR zniknie i wyskozcy okno sklepu. 
warto sobie je przypiac do belki bo za kazym razem ttrzeba WSR uzywac zeby sklep odpalic.

co sie stanie po czyszceniu itp od Sroma to nie wiem choc sie domyslam ;)

elo ide ee ;P

JanKo6 lubi to
Opublikowano

Witam serdecznie.

Zainstalowałem na próbę wersję Lite.

Mam problem z odpaleniem pliku z rozszerzeniem .appx (pakiet Dolby Access).

Winda nie wie czym to uruchomić., ja również :(

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano
W dniu 30.12.2020 o 19:32, Szymszel napisał:

Witam serdecznie.

Zainstalowałem na próbę wersję Lite.

Mam problem z odpaleniem pliku z rozszerzeniem .appx (pakiet Dolby Access).

Winda nie wie czym to uruchomić., ja również :(

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

musisz miec zainstalowany sklep microsoftu.
pliki appx to pliki instlaacyjne wlasnie z tego sklepu.
skorzystaj z mojej wczesniejszej odpowiedzi badz zaistaluja wersje pelna a nie ltsc bo ta wersj ani ema sklepu domyslnie.

Opublikowano

Od kilku dni korzystam z systemu i zauważyłem pewną niedogodność. Po instalacji sterowników z folderu do którego się rozpakowały (np AMD) po zakończeniu operacji, przy próbie usunięcia tego folderu, nic się nie dzieje. Jakby był zablokowany, dopiero komendą z terminala można go ruszyć i usunąć. To samo dotyczy folderów systemowych, chciałbym np wrzucić dodatkowe tapety do folderu Windows'a. To po wklejeniu ich tam, nic się nie dodaje.

Błąd czy coś trzeba przestawić?

Opublikowano
W dniu 3.02.2020 o 19:16, srom-otnik napisał:

Bo to popierdzielony system i tyle!!! 

Chcesz mieć prawa administratora - nie możesz mieć, bo głupia przeglądarka do tego nie dopuszcza.

Albo będziesz miał pełne prawa administracyjne i nie używasz Egde Chromium, albo odwrotnie - ograniczone prawa i masz działający Edge...

Zmień tą przeglądarkę na inną, bądź znajdź klucz:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"EnableLUA"=dword:00000000

i zmień na 
"EnableLUA"=dword:00000001

Wtedy będziesz miał Edge Chromium-Sromium

Złotousty panie ,jedz marchewkę na śniadanie, mirabelki na obiad i 15 min w sejmie na mównicy ostań,co to zmieni,nic jak chce zagrać w grę muszę się w JG zamienić

Opublikowano

Witam

Zainstalowałem ten system na starszym laptopie Dell E 6400 i wszystko śmiga jak trzeba. Instalowałem Rufusem schemat partycjonowania MBR wszystko przebiegło bardzo sprawnie.

Teraz próbuję zainstalować na nowszym laptopie Dell 7275 też Rufusem tu wybrałem schemat partycjonowania UEFI bo taki mam w tym lapku i mam problem z instalacją. Po ukazaniu się grzybków i instalatora systemu Windows  wyskakuje komunikat o braku dostępnych obrazów. Wcześniej instalowałem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na tym dysku i nie było żadnych problemów. Oryginalny system jaki miałem wcześniej to był Windows 10 PRO, może chodzi o klucz, który musi odpowiadać instalowanej wersji Windowsa i jest  na stałe w biosie? Proszę o radę jak to rozwiązać.