Darien Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Kurcze nie wiem co jest grane , na czyściochu było wszystko w porządku a tu jak odpalę grę na wysokich ustawieniach to często robi się czarny ekran i pomaga tylko restart komputera , co ciekawe dźwięk itp słychać , robi się czarny ekran i tyle , na czystym systemie takiej sytuacji nie miałem , eh trzeba będzie migrację robić i się męczyć. Podczas CS:GO , Motorsport Manager jest wszystko dobrze ale już np przy Evil Within czy F1 jest problem. @devil1996zgg: tu jest rozwiązanie: Cytuj
odiodo Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Siemka a ja mam problem mianowicie jak chce zainstalowac system wybieram pendirve ładuje sie ten ekran instalacji a potem jest ze brak obrazów do zainstalowanie pierwszy raz tak mam w zyciu a duzo systemow instalowalem + używalem rufus zawsze teraz sprobuje jeszcze na cmd @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dokladnie brak dostepnych obrazow ktos cos wie ? dodam ze na innym laptopie wykrywa wszystko [emoji20] ... miałem to samo wczoraj wieczorem... dzis poczytałem na tym forum. Mianowicie pobierz ten plik i wrzuć do "sources" juz po procesie przygotowania w rufus lub innych...http://cloud.tapatalk.com/s/5eae15b3eff7e/ei.cfgWysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka JanKo6 lubi to Cytuj
nicodxm Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 13 hours ago, devil1996zgg said: Siemka a ja mam problem mianowicie jak chce zainstalowac system wybieram pendirve ładuje sie ten ekran instalacji a potem jest ze brak obrazów do zainstalowanie pierwszy raz tak mam w zyciu a duzo systemow instalowalem + używalem rufus zawsze teraz sprobuje jeszcze na cmd @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dokladnie brak dostepnych obrazow ktos cos wie ? dodam ze na innym laptopie wykrywa wszystko Zapewne masz klucz oem przez co instalator nie pozwala ci na wybranie innej wersji niż domyślna dla twojego sprzętu Żeby to zmienić trzeba stworzyć plik ei.cfg o takiej zawartości: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A następnie wrzucić go do bootowalnego medium do folderu sources kwasior500 lubi to Cytuj
devil1996zgg Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 8 minut temu, nicodxm napisał: Zapewne masz klucz oem przez co instalator nie pozwala ci na wybranie innej wersji niż domyślna dla twojego sprzętu Żeby to zmienić trzeba stworzyć plik ei.cfg o takiej zawartości: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A następnie wrzucić go do bootowalnego medium do folderu sources Dziękuję pomogło, a czy masz może jakiś aktywator do tego Windowsa? Cytuj
Uwielbiam JG Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Witam Pana sromotnika i wszystkich fanów jego systemów. Panie sromotnik - ja używam tylko Twoich systemów już od 12 lat . Wszystko śmiga znakomicie od XP do 10. Właśnie się zarejestrowałem do Waszego clubu gdyż stwierdziłem iż tutaj znajdę rozwiązanie. A mianowicie ...właśnie zainst. sobie JG 10 LTSC x64 w wersji LITE i wszystko mniej więcej jest OK lecz..... Używam programów graficznych i przy instalowaniu Pluginów i małych aplikacji typu portable wywaliło mi komunikat który wklejam poniżej. Stąd moje pytanie czy ktoś może mi pomóc ? ..... szukałem rozwiązania lecz jest mowa tylko o zainstalowaniu platformy QT która waży ileś tam GB a chciałbym tego uniknąć. Czy jest szansa na prostsze rozwiązanie lub czy któraś wersja WIN 10 JG od "mistrza" sromotnika jest bez tego problemu ??? Konkretnie komunikat wywala mi przy pluginach NIK Collection do Adobe CC i przy programach portable do obróbki zdjęć. Cytuj
Gość Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Godzinę temu, Uwielbiam JG napisał: Witam Pana sromotnika i wszystkich fanów jego systemów. Panie sromotnik - ja używam tylko Twoich systemów już od 12 lat . Wszystko śmiga znakomicie od XP do 10. Właśnie się zarejestrowałem do Waszego clubu gdyż stwierdziłem iż tutaj znajdę rozwiązanie. A mianowicie ...właśnie zainst. sobie JG 10 LTSC x64 w wersji LITE i wszystko mniej więcej jest OK lecz..... Używam programów graficznych i przy instalowaniu Pluginów i małych aplikacji typu portable wywaliło mi komunikat który wklejam poniżej. Stąd moje pytanie czy ktoś może mi pomóc ? ..... szukałem rozwiązania lecz jest mowa tylko o zainstalowaniu platformy QT która waży ileś tam GB a chciałbym tego uniknąć. Czy jest szansa na prostsze rozwiązanie lub czy któraś wersja WIN 10 JG od "mistrza" sromotnika jest bez tego problemu ??? Konkretnie komunikat wywala mi przy pluginach NIK Collection do Adobe CC i przy programach portable do obróbki zdjęć. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie wiem, może wersja FULL da radę? Cytuj
Uwielbiam JG Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Godzinę temu, mbielak012 napisał: Nie wiem, może wersja FULL da radę? Nie chciałbym FULL -a . Działam offline i uwielbiam Lite w wersji mistrza. We full wkurzają mnie te wszystkie dodatki i ich wyłączanie. Ale pewnine gdy nic nie znajdę to bedzie trzeba full. Dzięki za radę. Cytuj
devil1996zgg Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Wszystko gitarka juz dziala chcialbym zapytac czy na tym win pogram fife valoraanta i nowe gierki ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 4 godziny temu, Uwielbiam JG napisał: Nie chciałbym FULL -a . Nie używam tego syfu, nie odpowiem Ci na Twoje pytania - co zadziała, a co nie. Dla pewności napisałem - jak są jakieś problemy, to przesiadka na Fulla, tam musi wszystko funkcjonować, przynajmniej na usługach domyślnych. Lite jest mocnym kastratem i że jest aż tak bezproblemowy, to sam się dziwię. Grasz na gitarze? - mały offtopcio Cytuj
Uwielbiam JG Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 3 godziny temu, srom-otnik napisał: Nie używam tego syfu, nie odpowiem Ci na Twoje pytania - co zadziała, a co nie. Dla pewności napisałem - jak są jakieś problemy, to przesiadka na Fulla, tam musi wszystko funkcjonować, przynajmniej na usługach domyślnych. Lite jest mocnym kastratem i że jest aż tak bezproblemowy, to sam się dziwię. Grasz na gitarze? - mały offtopcio Tak Mistrzu ...gram na wiośle. Na Yutubce jestem jako Pan Gruby .... jeśli lubisz rocka. Sam wszystko produkuję na kompie oczywiście z Twoimi systemami których nie zmienię do końca moich dni. srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 26 minut temu, Uwielbiam JG napisał: Tak Mistrzu ...gram na wiośle. Na Yutubce jestem jako Pan Gruby .... jeśli lubisz rocka. Sam wszystko produkuję na kompie oczywiście z Twoimi systemami których nie zmienię do końca moich dni. Super! Znalazłem Twój kanał, szacun, świetnie wymiatasz! Ja od 28 lat gram, zrobiłem 5 gitar elektrycznych i wychowałem się ciężkim metalu, choć lubię posłuchać każdej ŁADNEJ muzyki. Miałem zespół przez kilka lat i włosy do pół pleców, glany itp (teraz łysy, wyglądam jak pospolity dres-kark, hehe) Uwielbiam Behemoth'a, Nocnego Kochanka - te klimaty. Na kompie, obowiązkowy soft to Guitar Pro i Guitar Rig + Asio4All Wielkie pozdrowienia!!! janek917 i Uwielbiam JG lubią to Cytuj
devil1996zgg Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 @srom-otnik mam ge 72 6qd nie dziala mi fn i strzalka w dol czyli jasnosc ekranu itp - tylko dziala podglasnianie laptopa czy wiesz jak to rozwiazac ? radio switch driver sie nazywa Cytuj
devil1996zgg Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 @srom-otnik ktos mi pomoze ? równiez mi mikorfon nie dziala słuchawkami razem z mikrofonem na usb [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 na usługach domyślnych nie działa? Cytuj
EBOLA68 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 Witam . Usuwanie znaku wodnego z pulpitu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
peszo Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 2 godziny temu, EBOLA68 napisał: Witam . Usuwanie znaku wodnego z pulpitu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] uruchom: bcdedit -set TESTSIGNING off Tyle wystarczy by zlikwidować znak wodny w prawym dolnym rogu ekranu "tryb testowy...." Cytuj
EBOLA68 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 Dzięki PESZO na przyszłość będę wiedział Cytuj
peszo Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 Witam, jaką usługę należy włączyć, by móc zainstalować inną niż QWERTY klawiaturę, np. ros. cyrylicę? Niestety w Ustawieniach=> Czas język=> Ustawienia pisowni, wpisywania i klawiatury opcja dodawania jest nieaktywna Cytuj
frankmartin Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 Jak ustawić hotspot na tym systemie? Internet mobilny. Cytuj
devil1996zgg Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 W dniu 7.05.2020 o 10:51, srom-otnik napisał: na usługach domyślnych nie działa? poradziałam sobie jeszcze tylko przyciski fn nie działaja sciemnianie ekranu czy jestes wstanie mi z tym pomoc ? zainstalowalam wszystkie sterowniki z płyty nigdy tak nie mialam zeby nie działały mi przyciski fn tylko głośność działa dziala w końcu wszystko Cytuj
srom-otnik Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 Aleś się chłopie zawziął na ten system. Jak Ci nie służy, to po jakie licho go trzymasz. Wywal to, zainstaluj coś innego, choćby nawet oryginał od M$ i nie katuj się więcej. Szkoda życia. PZDR! Cytuj
mike1 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 Ta aplikacja nie będzie działać na twoim komputerze, coś można zrobić kombinowałem z zasadami zabezpieczeń lokalnych ale bez powodzenia. Jakieś pomysły ? ed. Rozwiązałem problem. Cytuj
tediuss Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 Taki błąd "System windows nie może zainstalowac wymaganych plików...........Kod błędu 0x8007025D" Czy jest jakieś rozwiązanie czy trzeba jeszcze raz ściągać? Wypalone na płycie i nagrane na pen drive. Cytuj
damianzet1 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 Ma ktoś może problem jak odpalam instalacje jakieś softu Nie każdego. To nie widzę okienka instalacji? tylko jak najadę na ikonke na pasku to tam małymi strzałkami mogę klikać dalej i tyle. Wie ktoś co na to poradzić? Wersja systemu Full. Cytuj
devil1996zgg Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 W dniu 9.05.2020 o 00:43, srom-otnik napisał: Aleś się chłopie zawziął na ten system. Jak Ci nie służy, to po jakie licho go trzymasz. Wywal to, zainstaluj coś innego, choćby nawet oryginał od M$ i nie katuj się więcej. Szkoda życia. PZDR! Ja sie tam nie poddaje wszystko zrobiłem tylko jeszcze jedno mi nie działa zablokowanie touchpad czyli fn+f3 masz jakiś pomysł przeszkadza to w granie strzelanek Cytuj
-RKI- Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Po niemalże 2 miesiącach używania systemu, problem który uważałem za rozwiązany wrócił. To znaczy pojawił się pierwszy poważniejszy freez systemu. Sytuacja wygląda tak, włączam pc, włączam przeglądarkę, odpalam kartę z mailem i pyk - Zwis totalny, myszka ani drgnie, klawiatura nie reaguje, po krótkiej chwili zrobił się czarny ekran i nie pozostało mi nic innego niż hard reset po którym jak na razie jest spokój. No ale tak czy inaczej, niepokoi mnie to bo myślałem że te freezy to przypadłość JG10 1909 jednak na LTSC Full też się teraz zdarzyło. Sprawdziłem dziennik zdarzeń który wyświetlał błąd "Kernel-Power 41" zaś chwilę przed tym błędem w dzienniku pojawiają się głównie dwa błędy, jakie? Otóż takie: Jak widać sypie tymi dwoma błędami od serca, dość często i szczerze to nie mam pojęcia dlaczego i co w ogóle jest? Dodam tyle że wszystkie sterowniki mam aktualne. Systemu nie aktualizowałem po instalacji, zastosowałem się do WSZYSTKICH zaleceń zarówno z folderu "Tuning" jak tego co napisane na pierwszej stronie, w optymalizatorze usług wszystko mam na "Nie" Panie kolego szanowny Sromotniku, jesteś w stanie mi jakoś pomóc lub którykolwiek z was drodzy użytkownicy? Byłbym mega wdzięczny! Z ręką na sercu systemów JG używam od lat i dopiero teraz taki babol wyszedł. Z resztą nie jestem pewien czy te moje freezy zależą od systemu, aczkolwiek błędy jakieś mimo wszystko dziennik zdarzeń notuje. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Wpisanie w google: Service Cotrol Manager 7000 - wyrzuca ogromną ilość wątków dotyczących różnych systemów, głównie oryginalnych, a tu chyba jakaś skuteczna rada: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli przejrzysz dziennik zdarzeń, to zastanowisz się - jak ten system działa, jak wywala tak ogromną ilość błędów krytycznych? U mnie jest głównie na czerwono, hehe. Wystarczy doczytać, co oznaczają te komunikaty - choć nie jest napisane wprost, ale znaczy to tylko tyle, że są powyłączane usługi i nic więcej. Jeśli uruchomisz Optymalizator Usług i przywrócisz M$-owy zestaw usług - nagle dziennik zdarzeń będzie czysty. Magia... Podziałaj sobie na tym zestawie i daj znać, czy freezy się pojawiają. Pewnie nie, bo dziesiątki wyłączonych usług (ponad 60!) zacznie działać. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
-RKI- Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Czytałem o tych błędach jeden niby jest związany z wyłączonym UAC a drugi dotyczy braku jakiś uprawnień dla usługi DCOM ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) Nie wiedziałem jednak czy ma to jakieś przełożenie na system JG więc wolałem napisać tu i po prostu zapytać. Co do optymalizatora usług - Przed włączeniem domyślnych usług odpędza mnie skutecznie fakt działającego Windows Update w tle - Sam nie raz wspominałeś o tym że to właśnie w optymalizatorze znajduje się mechanizm blokujący WU, nie chciał bym by to ustrojstwo namieszało mi coś w tym systemie. Od lat z resztą wyznaję zasadę że na modyfikowanych systemach pierwsze co leci do wyłączenia to właśnie WU. Cytuj
kylo Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 witam na LITE prędkość kopiowania skacze od 1-6mb/s na różnych pendrive plik 3,6G kopiuje 10min na starym kompie 3 minutki ktos może pomóc, stery aktualne [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kylo Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]HD Tune wskazuje 20+ a w rzeczywistości skacze 0-6 kopiowanie między dyskami od 800 mb/s po chwili w dół do 190 mb brak jakiś sterowników? niby menedżer nie wykazuje nic na żółto Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi