Airfresh Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 Cześć chłopcy. Mam internet z UPC i nie ma jak zmienic w ip. Na infolini powiedzieli mi ze trzeba przełaczyc w tryb modemu i dokupic drugi własny router wtedy zmieni i teraz pytanie czy sie zmieni ip za kazdym razem po rozłaczeniu tego drugiego ? Cytuj
BartAcid Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 A po co chcesz zmienić IP? Jak tego nie wyjaśnisz to nie ma jak ci zaproponować rozwiązania. Ja mam przykładowo TP-Link C2300 i na Horizonie zrobiony DMZ oraz ustawiony VPN na mój router. Cytuj
Airfresh Opublikowano 14 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 bo mam bana w grach i musze zmienic ip Cytuj
VACek Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 1 minutę temu, Airfresh napisał: bo mam bana w grach i musze zmienic ip To nie haxuj Cytuj
BartAcid Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 To nie cheatuj. Poza tym nie napisałeś jakie masz sprzęty od UPC do łączenia ze światem. Cytuj
Airfresh Opublikowano 14 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 a czy jak dokupie ten dodatkowy to bedzie mi zmieniac za kazdym razem po restarcie? bo z tego co wiem to zmienia sie tylko przy nowym adresie mac a pewnie jak dokupie ten drugi to adres mam bedzie stały. 2 minuty temu, BartAcid napisał: To nie cheatuj. Poza tym nie napisałeś jakie masz sprzęty od UPC do łączenia ze światem. Connec box ten pionowy stojący [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 Nie idzie zmienić sobie samemu IP w UPC. Zmienia się on sam rzadko w konkretnych przypadkach tylko. A tak to jest stały. Kupowanie innych routerów itd nic nie da. Cytuj
Airfresh Opublikowano 14 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 podobno zmieni ale tylko chyba raz dlatego pytam czy w dodatkowym by sie dało zmieniac adres mac Cytuj
adamkon Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 4 minuty temu, RemixPL1994 napisał: Nie idzie zmienić sobie samemu IP w UPC. Zmienia się on sam rzadko w konkretnych przypadkach tylko. A tak to jest stały. Kupowanie innych routerów itd nic nie da. Możesz się zwrócić z prośbą do UPC o zmianę IP ( mogą zmienić , ale nie muszą ) . Cytuj
Airfresh Opublikowano 14 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 juz pisałem napisali ze nie zmieniaja na żądanie i tyle w temacie Cytuj
BartAcid Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 Może jak go na głęboko zresetujesz to ci przydzieli nowy adres. Jak nie to dwa dni na odłączonym necie i ci przydzielą nowy. Żaden router ci nie pomoże bo to chodzi o adres zewnętrzny który przydziela UPC do swojego urządzenia. RemixPL1994 lubi to Cytuj
razor1995 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 I tak od UPC dostaniesz ten sam IP, przydzielony pod adres twojego domu. Zmiana routera nic tu nie da. Trzeba było nie cheatować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi