Skocz do zawartości

Internet UPC i dodatkowy router

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chłopcy.

Mam internet z UPC i nie ma jak zmienic w ip. Na infolini powiedzieli mi ze trzeba przełaczyc w tryb modemu i dokupic drugi własny router wtedy zmieni i teraz pytanie czy sie zmieni ip za kazdym razem po rozłaczeniu tego drugiego ?

Opublikowano

A po co chcesz zmienić IP? Jak tego nie wyjaśnisz to nie ma jak ci zaproponować rozwiązania.

Ja mam przykładowo TP-Link C2300 i na Horizonie zrobiony DMZ oraz ustawiony VPN na mój router.

Opublikowano

a czy jak dokupie ten dodatkowy to bedzie mi zmieniac za kazdym razem po restarcie? bo z tego co wiem to zmienia sie tylko przy nowym adresie  mac a pewnie jak dokupie ten drugi to adres mam bedzie stały.

2 minuty temu, BartAcid napisał:

To nie cheatuj.

Poza tym nie napisałeś jakie masz sprzęty od UPC do łączenia ze światem.

Connec box ten pionowy stojący

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
4 minuty temu, RemixPL1994 napisał:

Nie idzie zmienić sobie samemu IP w UPC. Zmienia się on sam rzadko w konkretnych przypadkach tylko. A tak to jest stały. Kupowanie innych routerów itd nic nie da.

Możesz się zwrócić z prośbą do UPC o zmianę IP ( mogą zmienić , ale nie muszą ) .

Opublikowano

Może jak go na głęboko zresetujesz to ci przydzieli nowy adres. Jak nie to dwa dni na odłączonym necie i ci przydzielą nowy.

Żaden router ci nie pomoże bo to chodzi o adres zewnętrzny który przydziela UPC do swojego urządzenia.

RemixPL1994 lubi to