berthold61 Posted January 8, 2020 Report Posted January 8, 2020 Zrobiłem sobie pena z antix-em i system wczytuje wszystko i na koniec pyta o użytkownika i hasło , w podpowiedziach pisze że użytkownik to root a hasło też root ale po wpisaniu użytkownika pyta o hasło ale nie da się nic wpisać nie reaguje , co za cymbał wymyślił aby do testu live podawać hasła ? jak to ugryźć ? pena robiłem rufusem najnowszym i startuje , antix-core najnowszy . Quote
wodnik11 Posted January 8, 2020 Report Posted January 8, 2020 Po co te nerwy, tu wszystko wyjaśnione [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] G77 likes this Quote
G77 Posted January 8, 2020 Report Posted January 8, 2020 ale to tak kurna ciezko pszukac i poczytac Szybkie porady W systemie na żywo zaloguj się jako demo , nazwa użytkownika hasło = demo . Aby uzyskać dostęp do roota, hasło = root . Nie loguj się jako root. Jest to całkowicie niepotrzebne. Sudo jest skonfigurowane domyślnie. Po wyświetleniu monitu o podanie hasła wpisz nazwę użytkownika, a nie root, na przykład w wersji demonstracyjnej systemu na żywo Quote
berthold61 Posted January 8, 2020 Author Report Posted January 8, 2020 Ale o tym demo gdzieś czytałem i wpisywałem i cisza , uzytkownik demo enter i prosi o hasło ale tu już nie da sie nic wpisać żadnej reakcji. zgłupiałem . po wpisaniu demo enter prosi o hasło ale nie da się go wpisać więc enter a on że użytkownik zły czy coś . Quote
G77 Posted January 8, 2020 Report Posted January 8, 2020 to wez i zdejmij jeszcze raz antix , moze sie zle zDownloadowal , sprawdz sumy kontrolne , i dopiero wypalaj Quote
berthold61 Posted January 8, 2020 Author Report Posted January 8, 2020 Chyba tak zrobię i capnę tą wersję normalną a nie core . Quote
berthold61 Posted January 8, 2020 Author Report Posted January 8, 2020 Pewnie masz rację ale co bym nie wpisał to incorect i tak w kółko , specjalnie zaciągłem tą wersję 800 mb i na niej dokładnie to samo a najlepsze to to że pobrałem też mx-linux który jest klonem antix-a i on normalnie odpala , jutro jeszcze trochę pokombinuje a jak coś to odpuszczam i tyle , tylko zastanawia mnie po kiego kija do wersji live takie bzdury ? to powinno odpalać bez haseł . Quote
berthold61 Posted January 9, 2020 Author Report Posted January 9, 2020 Człowieki zaczyna mnie to wqurwiać , tosz to jakieś czary , niby są tysiące innych distr ale wnerwia mnie czemu nie mogę wejść do tego liv-a antix-a ? login demo pyta o hasło wpisuje demo kapa wpisuję root kapa a on że login be , chyba miesiąc będę klikał bo jak tu odpuścić ? Quote
berthold61 Posted January 9, 2020 Author Report Posted January 9, 2020 Zapuściłem pena i poszedłem na papierosa nic nie robiąc a po powrocie już jest pulpit bez podawania czegokolwiek , z pierwszych pobierznych obserwacji wydaje się bardzo przyjazny system , zasoby mało pożerane co najmniej o połowę mniej niz 7-ka ale wentylator szybciej chodzi i trochę mnie to dziwi . Quote
berthold61 Posted January 9, 2020 Author Report Posted January 9, 2020 oczywiście że sprawdzę też tego mint-a. Quote
Recommended Posts