Skocz do zawartości

wysoka rozdzielczosc a mały ekran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy HD czy Full HD czy 2K czy 4K. Zawsze obojętnie od cali ekranu można grać. Po prostu mając 4K i 55 cali dużo bardziej wykorzysta się widoczność detali w porównaniu do 27 cali. Ale zawsze 4K na 27 cali będzie wyglądać lepiej niż Full HD na 27 cali. Kumasz?

1 minutę temu, MiłoszPL napisał:

Jest jeden monitor 4k do 1000 zł ,ale podejrzanie niska cena.

Może posiada 4K, ale reszta to chińskie wykonanie?

Samo 4K nie zrobi z monitora czy TV porządnego sprzętu. Jest mnóstwo lepszych monitorów i TV w Full HD lepszych od 4K. Po prostu chcesz dobre 4K? Musisz zapłacić więcej niż za dobre Full HD i koniec.

Opublikowano
2 minuty temu, podlos napisał:

a masz w ogóle sprzęt co uciągnie te 4k?

Dokładnie. Bo za chwilę się okaże, że na tych 4K to będzie pokaz slajdów :D

Napisz lepiej jakie masz GPU pod to 4K no i reszta sprzętu.. i pokaż jaki to model monitora za 1000 zł z super 4K :D

Opublikowano
29 minut temu, MiłoszPL napisał:

Mam gtx980ti,wiec spokojnie. Kupiłem aoc Q3279VWFD8, wiec mógłbym go ewentualnie sprzedać. W tym aoc czasami jest mgła za postaciami. Kolorowe paski na czarnym tle są widoczne lub czarne.

Ten philips nie będzie wyraźnie lepszy. Ale może zdarzyć się tak, że trafiłeś na słaba sztukę tego AOC i kupując Philipsa gdy trafisz na dobrą sztukę to stwierdzisz, że jest wyraźnie lepszy ;)

Opublikowano

To znaczy ,że też będzie tamten philips cierpieć na to samo co aoc? Tylko ,że tu mamy 27 cali i 4k zamiast 1440p. Najbardziej denerwują mnie konsole sony, że nie maja 1440p. Jak ps5 nie będzie mialo 1440p to kiepsko.

Opublikowano
37 minut temu, MiłoszPL napisał:

To znaczy ,że też będzie tamten philips cierpieć na to samo co aoc? Tylko ,że tu mamy 27 cali i 4k zamiast 1440p. Najbardziej denerwują mnie konsole sony, że nie maja 1440p. Jak ps5 nie będzie mialo 1440p to kiepsko.

PS5 ma mieć 4K, a nawet coś o 8K wspominają ( filmy? ) więc 1440p zawsze obsłuży. W zasadzie wszystko niżej aż do 720p pewnie.

Czy monitor będzie cierpieć na to samo co AOC nie wiem. Po prostu w tej cenie / niska półka często występują takie kwiatki. Takie kwiatki trafisz też w średniej półce ale już nie tak często, a trafiają się też w high-end i też zależenie od producenta albo gwarancja i wymiana albo odpowiedź, że to normalne zjawisko które nie podlega gwarancji.

Nie widziałem obrazu z Twojego obecnego monitora to nie ocenię czy wypada on naprawdę tragicznie itd. Trzeba pamiętać, że 4K nie odpowiada za podświetlenie, plamki, ghosting i inne rzeczy które mogą być słabe w monitorze i przeszkadzać. Więc kupując 4K nie kupujesz poprawionych tych rzeczy które Tobie aktualnie przeszkadzają, ale sam monitor z tym 4K który wybrałeś może się pod tym względem spisywać lepiej od Twojego obecnego.

Najlepiej przed zakupem poczytaj recenzje polskie / angielskie i opinie oraz filmy na YT z testów.