mateusz14 1 Posted August 13, 2019 Author Report Share Posted August 13, 2019 7- WIN 7x64USB3 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po instalcę przy pierwszym uruchomieniu winodws 7 ścina go i wyłącza się mysz i klawiatura co robić? Link to post Share on other sites
wiktorynek 4,102 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 Do jakich portów USB masz podłączoną klawiaturę i mysz? - 3.0 czy 2.0? Link to post Share on other sites
User 60 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 10 godzin temu, mateusz14 napisał: ok dzięki ale przez rufus robić tak ? TAK, tylko najpierw zobacz czy masz dysk pod GPT (jak masz lapka z Win10 to na bank dysk będzie zrobiony pod GPT) czy MBR, i wtedy odpowiednio wybierz w Rufusie: Schemat partycjonowania. Nawet jeżeli Windows 7 ma zintegrowane USB 3, to i tak staraj się przy instalacji jeżeli to możliwe mieć podłączoną klawiaturę i szczura pod USB 2. To że Win 7 ma zintegrowane USB 3 to nie znaczy że u ciebie będzie działał, wystarczy że twoja płyta główna będzie obsługiwała inne sterowniki niż te zintegrowane z Win7 i po robocie. Link to post Share on other sites
pjoter80 82 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 39 minut temu, User napisał: TAK, tylko pamiętaj przy wyborze w Rufusie: Schemat partycjonowania, albo GPT gdy twoja płyta głowna jest na UEFI albo MBR gdy jest na BIOSIE. często jest do wyboru w większości przypadkach można wyłączyć uefi Link to post Share on other sites
User 60 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 6 godzin temu, mateusz14 napisał: 7- WIN 7x64USB3 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po instalcę przy pierwszym uruchomieniu winodws 7 ścina go i wyłącza się mysz i klawiatura co robić? Nie instaluj gówna zmodyfikowanego bardziej niż producent przewidział i tyle Link to post Share on other sites
mateusz14 1 Posted August 14, 2019 Author Report Share Posted August 14, 2019 W rufusie muszę na gpt tak ? Bo ja mam ten dysk [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Link to post Share on other sites
User 60 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 46 minut temu, mateusz14 napisał: W rufusie muszę na gpt tak ? Bo ja mam ten dysk [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Masz pierwsze z brzega od wujka Google: https://www.pcworld.pl/news/GPT-vs-MBR-Ktory-format-dysku-twardego-wybrac,412432.html Link to post Share on other sites
mateusz14 1 Posted August 14, 2019 Author Report Share Posted August 14, 2019 A byś mógł mi powiedzieć co w biosie ustawić pod windows 7 instakll ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Link to post Share on other sites
User 60 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 5 godzin temu, mateusz14 napisał: A byś mógł mi powiedzieć co w biosie ustawić pod windows 7 instakll ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instaluj Windowsa 10, i nie kombinuj. Link to post Share on other sites
mateusz14 1 Posted August 14, 2019 Author Report Share Posted August 14, 2019 A jest jakiś windows 10 zoptymalizowany pod gry bez tam jakiś sklepów,lokalizacji itp? Link to post Share on other sites
User 60 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 Godzinę temu, mateusz14 napisał: A jest jakiś windows 10 zoptymalizowany pod gry bez tam jakiś sklepów,lokalizacji itp? Widzę że chcesz wszystko podane na tacy, poszukaj sobie na WinClub w dziale Modyfikacje Windows 10, a jak nie to sam sobie skonfiguruj w ustawieniach Windows 10, przecież te modyfikacje to modyfikacje oryginalnej 10. Może NTLitem sobie zmodyfikuj instalke 10. Wujek Google pomoże jak coś Link to post Share on other sites
Crazy36 100 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 Godzinę temu, mateusz14 napisał: A jest jakiś windows 10 zoptymalizowany pod gry bez tam jakiś sklepów,lokalizacji itp? Link to post Share on other sites
mateusz14 1 Posted August 14, 2019 Author Report Share Posted August 14, 2019 dzięki Link to post Share on other sites
woj_ani217 476 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 12 godzin temu, mateusz14 napisał: 7- WIN 7x64USB3 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po instalcę przy pierwszym uruchomieniu winodws 7 ścina go i wyłącza się mysz i klawiatura co robić? Do serwisu tam ci zainstalują !!! Po co ty się za to zabierasz jak nie masz zielonego pojęcia nawet podstaw - najpierw nauka a potem " grzebanie " tam gdzie trzeba i tam gdzie nie trzeba ! 5 godzin temu, User napisał: Nie instaluj gówna zmodyfikowanego bardziej niż producent przewidział i tyle Na jakiej podstawie tak twierdzisz !? instalowałeś to " g***o " !? - jak byś nazwał winzgrozę 10 tak to bym Ci przyklasnął a tak . To " g***o " dlatego miał użyć bo wystarczy skopiować 1:1 na palucha i po bólu na jego umiejętności i wiedzę myślałem że wystarczy !? ,ale widzę że i łopatą nie da rady wytłumaczyć. Koniec dyskusji na ten temat bo szkoda nerwów i zdrowia ma tu poradniki niech się uczy sam bo podanie nawet na tacy nie dociera. Link to post Share on other sites
Widzior 577 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 3 strony pisaniny, żeby rozwiązać problem na jednego posta, ale szanuję, że się wam chce tu jeszcze walczyć, to jest jakaś tragedia z dzisiejszą młodzieżą, niby smartfona potrafią obsłużyć, zanim nauczą się czytać i pisać, a nie potrafią kompletnie logicznie myśleć i rozwiązywać najprostszych problemów. A za ostatniego posta proponuję temu nierozgarniętemu dzieciakowi wysolić banika na stałe. User likes this Link to post Share on other sites
User 60 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 1 godzinę temu, woj_ani217 napisał: Do serwisu tam ci zainstalują !!! Po co ty się za to zabierasz jak nie masz zielonego pojęcia nawet podstaw - najpierw nauka a potem " grzebanie " tam gdzie trzeba i tam gdzie nie trzeba ! Na jakiej podstawie tak twierdzisz !? instalowałeś to " g***o " !? - jak byś nazwał winzgrozę 10 tak to bym Ci przyklasnął a tak . To " g***o " dlatego miał użyć bo wystarczy skopiować 1:1 na palucha i po bólu na jego umiejętności i wiedzę myślałem że wystarczy !? ,ale widzę że i łopatą nie da rady wytłumaczyć. Koniec dyskusji na ten temat bo szkoda nerwów i zdrowia ma tu poradniki niech się uczy sam bo podanie nawet na tacy nie dociera. Hahaha, masz rację chyba zbyt pochopnie palnąłem z tym gównem, sugerując się wypowiedziami innych, szczególnie kogoś kto kompletnie nie ma o tym pojęcia, a samemu nie sprawdzając Poza tym koniec tematu, chłopak miał aż za dużo powiedziane i jak o ścianę, jeszcze pieknie ci podziękował, i weź tu pomagaj. Mam nadzieje że moderator usunie cały post. Link to post Share on other sites
woj_ani217 476 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 16 minut temu, User napisał: Hahaha, masz rację chyba zbyt pochopnie palnąłem z tym gównem, sugerując się wypowiedziami innych, szczególnie kogoś kto kompletnie nie ma o tym pojęcia, a samemu nie sprawdzając Poza tym koniec tematu, chłopak miał aż za dużo powiedziane i jak o ścianę, jeszcze pieknie ci podziękował, i weź tu pomagaj. Mam nadzieje że modelator usunie cały post. Widzę że skasowałeś to pytanie o sterowniki ? Tu masz te co przerabiałem powinny działać ? podaj tam w temacie więcej szczegółów to będziemy myśleć coś z tym fantem. Link to post Share on other sites
User 60 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 18 minut temu, woj_ani217 napisał: Widzę że skasowałeś to pytanie o sterowniki ? Tu masz te co przerabiałem powinny działać ? podaj tam w temacie więcej szczegółów to będziemy myśleć coś z tym fantem. Aj wiesz co zajmuję się kilkoma rzeczami na raz, i odpisując "młodemu" nie skupiałem się, czytałem posty co któryś, i sam głupoty pisałem. Dopiero po przeczytaniu od początku zobaczyłem co ja piszę haha, dlatego musiałem edytować swoje niektóre posty. Właśnie przeglądam Twój temat o sterach do 8 generacji, bawiłem się w zmianę wpisów w plikach tak jak ty, bo gdzies to już w necie widziałem, ale dałem sobie spokój. Widzę że tobie coś tam się udało Jak będę miał okazję to z chęcią stestuję Link to post Share on other sites
Recommended Posts