mario995 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Cześć Mam problem. Mam dysk SSD Patriot 120GB 2,5 cala i chciałem zamontować go w moim Dellu 3020SFF ( do tej pory jest tam 250GB HDD WD Blue ). Jak wiadomo HDD jest 3,5 calowy. Czy jest jakiś "domowy" sposób na instalację 2,5 calowego SSD w takim komputerze-nie mam niestety dostępu do żadnych sanek ani niczego takiego. Mój SFF pracuje w pozycji pionowej. Jest jakiś sposób by zamontować tam tego Patriota bez zabawy w adaptery/ramki/sanki itp? Pozdrawiam Cytuj
jarexpol Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 12 minut temu, mario995 napisał: Jest jakiś sposób by zamontować tam tego Patriota bez zabawy w adaptery/ramki/sanki itp? Nie ma, pozdrawiam. Cytuj
renatan Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 u mnie ssd dyndolił 3 lata w powietrzu,czasem oparty na boku , czasem przyklejony tasmą i ...działa do dziś Cytuj
mario995 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Pokombinuje zatem z opcją wiszącą lub leżącą Dzięki Panowie Cytuj
razor1995 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Montowałem do 3040 SSD 2,5", użyłem trytek(trytrytek/opasek plastikowych etc.). Polecam Cytuj
Nieobecny Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 2 godziny temu, mario995 napisał: Jak wiadomo HDD jest 3,5 calowy. Czy jest jakiś "domowy" sposób na instalację 2,5 calowego SSD w takim komputerze-nie mam niestety dostępu do żadnych sanek ani niczego takiego. Sanki czy blachy dystansowe są oczywiście oryginalne i najlepsze, ale rozwiązań problemu jest wiele, a najlepsze to: - taśma dwustronna - wspomniana wyżej trytka Cytuj
FxJerzy Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zamiast dysku HDD lub też nagrywarki tylko wtedy inna przejściówka (adapter). Cytuj
renatan Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2019 19 godzin temu, mario995 napisał: Jest jakiś sposób by zamontować tam tego Patriota bez zabawy w adaptery/ramki/sanki itp? Cytuj
m4s Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2019 jak go tam położysz to nic mu się nie stanie Cytuj
BartAcid Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2019 I to jest najlepszy i najtańszy sposób. SSD nie mają ruchomych części więc im to lotto jak są ułożone i czy są przykręcone. Nie ma wibracji i konieczności utrzymania dobrej płaszczyzny dla pracy głowic. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi