obnibus Posted August 2, 2019 Report Share Posted August 2, 2019 Win A 8.1 Home Ultra Lite x64 P - Version Data wydania: 1 sierpnia 2019 Wersja: Home x64 P - Version - Prywatny obraz Dodano: 7zip StartIsBack Prawa administratora pełne Tweaki poprawiające komfort pracy Net 4.8 & 3.5 Direct Play ON Duże zmiany w usługach Usunieto: Telemetrie Język neutralny Języki Klawiatury IE WMP WMC TabletPC OneDrive SmartScreen Kopia & Przywracanie Pomoc Centrum akcji Windows Update Windows Defender Zip systemowy Apki ModernUI Łatwy transfer Pulpit zdalny Rejestr zdalny Defragmentator dysków i wiele innych komponentów systemu INSTALUJESZ NA WŁASNA ODPOWIEDZIALNOŚĆ OBRAZ NIE BĘDZIE WSPIERANY ! Download: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 and wis68 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BGT Posted August 2, 2019 Report Share Posted August 2, 2019 Czym modyfikowany? Zainstalowane na lapku leciwym i wymiata Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
obnibus Posted August 2, 2019 Author Report Share Posted August 2, 2019 Godzinę temu, kredacz napisał: Czym modyfikowany? Zainstalowane na lapku leciwym i wymiata Pzdr Tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted August 2, 2019 Report Share Posted August 2, 2019 dodaj w opisie ile wazy ISO piotr55 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
my_g0t Posted August 3, 2019 Report Share Posted August 3, 2019 No ja zauważyłem, że poważny problem odnośnie przypisywania programów do rozszerzeń. W właściwościach pliku po naciskaniu przycisku "zmień" nic się nie dzieje, nie otwiera się okno. Można posłużyć się metroui->programy domyślne, ale nie dodasz nowych rozszerzeń. Druga kwestia, to niemożność ustawień domyślnych dla zapory. Trzecia sprawa, to we właściwościach skrótu nie można ustawić, aby otworzyć dany program od razu domyślnie jako administrator. Co do procesów i zużycia RAM, po wgraniu sterowników wygląda to tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
obnibus Posted August 3, 2019 Author Report Share Posted August 3, 2019 17 minut temu, my_g0t napisał: No ja zauważyłem, że poważny problem odnośnie przypisywania programów do rozszerzeń. W właściwościach pliku po naciskaniu przycisku "zmień" nic się nie dzieje, nie otwiera się okno. Można posłużyć się metroui->programy domyślne, ale nie dodasz nowych rozszerzeń. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Druga kwestia, to niemożność ustawień domyślnych dla zapory. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Trzecia sprawa, to we właściwościach skrótu nie można ustawić, aby otworzyć dany program od razu domyślnie jako administrator. Co do procesów i zużycia RAM, po wgraniu sterowników wygląda to tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To nie błędy ja programów domyślnych i wgl nie używam bo mi się to dubluje jak mam 2 lub więcej do podobnych rzeczy itp mi to co wymieniłeś nie jest potrzebne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
my_g0t Posted August 3, 2019 Report Share Posted August 3, 2019 38 minut temu, obnibus napisał: To nie błędy ja programów domyślnych i wgl nie używam bo mi się to dubluje jak mam 2 lub więcej do podobnych rzeczy itp mi to co wymieniłeś nie jest potrzebne Pozostanę zatem przy Win8.1ProbyXpos1x64. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traxter Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 System zainstalowałem na starym laptopie Toshiba Satellite L40-14H z Intel Pentium Dual 1,47GHz i 1GB RAM Do pracy, Internetu, multimediów, edytowania tekstów w Wordzie itd Wiadomo nie do gier, bo nie da rady Ale konieczne jest ustawienie pliku wymiany, który domyślnie jest wyłączony bo wyświetla się komunikat że brakuje pamięci i wyłączają się programy np. Chrome Zmieniłem też powiadomienia UAC, domyślnie wyłączone, aby poprawić bezpieczeństwo pracy Zainstalowałem Chrome, Potplayer, LibreOffice, AdobeReader, FreeVimager i do podstawowych czynności OK I domyślnie wyłączono dużo usług, w tym auto konfiguracja sieci WLAN, którą trzeba włączyć aby działało poprawnie WI-fi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jnm Posted August 16, 2019 Report Share Posted August 16, 2019 W dniu 2.08.2019 o 20:20, G77 napisał: dodaj w opisie ile wazy ISO [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (1,3 GB) piotr55 and JanKo6 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jnm Posted August 16, 2019 Report Share Posted August 16, 2019 Jeśli ma aktualizacje, to do kiedy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fajnywindows Posted April 11, 2020 Report Share Posted April 11, 2020 pójdzie na 512mb ram 1.20ghz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted April 11, 2020 Report Share Posted April 11, 2020 @fajnywindows z 512mb ram to tylko windows xp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted April 11, 2020 Report Share Posted April 11, 2020 2 godziny temu, nudzija napisał: @fajnywindows z 512mb ram to tylko windows xp albo linux nudzija likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted April 11, 2020 Report Share Posted April 11, 2020 6 godzin temu, fajnywindows napisał: pójdzie na 512mb ram 1.20ghz? ja nie wiem po co wy takie pytania zadajecie ram jest tani dosyć do takich strych trupów to co za problem dokupić większe kości? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
THXpro12 Posted March 13, 2021 Report Share Posted March 13, 2021 rozmiar przekonuje, wezmę na testa janben likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted March 25, 2021 Report Share Posted March 25, 2021 W dniu 13.03.2021 o 15:14, THXpro12 napisał: rozmiar przekonuje, wezmę na testa hallo i jak tam po testach opowiadaj szwejq2 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzolo45 Posted November 13, 2021 Report Share Posted November 13, 2021 Późno ale daję 5+ za moda i dziękuję jest świetny, wgrałem dawno kilku znajomym i siostrze i do tej pory nie narzekają. Będzie aktualizacja ? albo jak i jakie poprawki zintegrować z obrazem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzolo45 Posted January 13 Report Share Posted January 13 Będzie kontynuacja ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts