dejffid Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 Cześć, czy istnieje jakiś program, bądź inny sposób by sprawdzić specyfikację komputerów np. w sieci lokalnej. Głównie chodzi mi o model płyty głównej, CPU, RAM, HDD. Aktualnie jedyne co mi się udało uzyskać to za pomocą konsoli cmd i skryptu, mogę wyciągnąć pojemność dysków i ich zajętość. Z góry dziękuję za podpowiedzi Cytuj
Hannibal Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 Np.: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - 60 dni to zawsze coś (chyba). Ze starych do sprawdzenia jest AIDA32. Nie wiem na ile się sprawdza z rozpoznawaniem dzisiejszych konfiguracji. AIDA64 nie powinna sprawiać problemów. Cytuj
info Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 Szczegółowe dane to jednak musialbys miec jakis klientow na kompach np OCS Inventory Cytuj
dejffid Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 15 godzin temu, jednorazowiec napisał: Np.: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - 60 dni to zawsze coś (chyba). Ze starych do sprawdzenia jest AIDA32. Nie wiem na ile się sprawdza z rozpoznawaniem dzisiejszych konfiguracji. AIDA64 nie powinna sprawiać problemów. Z tego co się orientuję AIDA służy tylko do Specyfikacji "lokalnego" komputera. Nie moża scanować komputerów w sieci. Przyjrzę się total network inventory, ale potrzebowałbym coś darmowego. 13 godzin temu, laryflinta napisał: Szczegółowe dane to jednak musialbys miec jakis klientow na kompach np OCS Inventory Wczytam się w temat. Z GLPI podobno całkiem przyzwoicie się sprawdza. Dzięki za pomoc Cytuj
info Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to bezpłatne narzędzie rozpowszechniane na licencji GNU GPL [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja Ci polecam bo sam to instaluje tylko musisz postawic server Cytuj
Hannibal Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 54 minuty temu, dejffid napisał: Z tego co się orientuję AIDA służy tylko do Specyfikacji "lokalnego" komputera. Jeśli tak jest, to przepraszam za zamieszanie. Cytuj
info Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 4 godziny temu, jednorazowiec napisał: Jeśli tak jest, to przepraszam za zamieszanie. Nie przejmuj się Aida tez jest swietnym narzedziem do testow sprzetu Cytuj
dejffid Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 4 godziny temu, jednorazowiec napisał: Jeśli tak jest, to przepraszam za zamieszanie. To świetne narzędzie, niestety tak jak pisałem potrzebowałem czegoś szerszego w zasięgu. Lokalnie używam AIDA. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi