Skocz do zawartości

UPC Connectbox jako modem, ale...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Ponownie ja, z moimi pytaniami.....echhhh...

Sprawa taka  mam internet z UPC 300 Mb/s - Connectbox (taki router+modem, nie ma anten), ale
mieszkam w bloku, zasięg kijowy.  Rodzina narzekała, nie chce wiercić w ścianach, kabli ciągnąć.
Zrobilem tak:
Connectbox w IPv4, jest jako modem + modem zewnętrzny: TP_Link Archer C6.
No więc z Connectboxa kablem do PLC - z   2go PLC kablem do Archera C6. Internet śmiga, no prawie śmiga.

Przedtem miałem po kablu z Connectboxa i miałem te, powiedzmy 300 Mb/s(ale rodzina...ble, ble, ble..)
Teraz Archer podaje mi w pokoju około 40 Mb/s , wiadomo straty, ale nie takie!
Hmmm, po PLC mam z 300 do około 120 Mb/s (chyba inna linia), przy samym routerze jest 42-3 Mb/s.

A moje pytanie jest takie: Czy ten ConnectBox mogę (w trybie modemu) podłaczyć kablem do mojego komputera, żebym
mial lepszy tranfer? Próbuję i próbuję...nic. Widzi sieć ale internetu nie ma.
Może ktoś mi coś poradzi?

Opublikowano

Miałem dwa Connectboxy (jeden do tej pory), mieszkam w bloku z wielkiej płyty, 300Mb/s wyciągam spokojnie na Wi-FI. W drugim pokoju, przez 3 ściany spada do tych 200Mb/s ale działa stabilnie.

Dzwoń do UPC i reklamuj Connectbox'a , bo masz jakiś felerny egzemplarz.

Connectbox w trybie bridge podaje sygnał chyba tylko na LAN1, pewny nie jestem. 

Opublikowano

Ok! Sprawdzę. Dzięki za odpowiedź!
a tak poza tym to mój 2gi ConnectBox. :g:

Obojętne do jakiego gniazda nie podłaczę kabla Ethernet, to pisze mi:
"Siec niezidentyfikowana. Brak dostępu do internetu."

Analiza - "Karta sieciowa "Ethernet" nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP".

Resetowałem i wogóle. cały czas to samo. 

Opublikowano

Weź sprawdź inny sprzęt na kablu i przede wszystkim konfigurację karty i jej sterownik.

Też miałem CB i nie było z nim problemów żadnych.

Jaki tryb modemu? PO co jak on ma 1gbit porty. Jak coś jest nie tak to reklamacja po uprzednim sprawdzeniu sprzętu.