Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem, ostatnio złożyłem sobie peceta i rozmyślam nad kartami wifi. Jakieś 2 dni temu kupiłem "Asus N-10 nano" który na komputerze miał po 600 pingu i strasznie niestabilne łącze, a na laptopie wręcz rewelacja. jak ktoś zna dobrą karte (zewnętrzną albo wewnętrzną) to proszę o odpowiedź z góry dzięki :D

Opublikowano

Ja używałem karty wifi pod USB TP-Link TL-WN822N i byłem z niej bardzo zadowolony, niskie pingi,wysoki transfer. Tu masz co i jak:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Jaki masz router i jakie łącze? Po kartach które pokazujesz raczej nie za szybkie <100Mbit/s.

Ten duży ping może być spowodowany wadliwą sztuką karty. Sprawdź w innym sprzęcie najlepiej.

Opublikowano

Ja mam takie - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - w stacjonarnym,

a druga uniwersalna na usb - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - obie bardzo dobre - ale jak napisał sabrex11 - swoje kosztują - chociaż wcale nie tak dużo za to co oferują.

Jak chcesz jedną do kilku komputerów na zmianę to tylko usb.

Obie -  podwójne pasmo 2,4 i 5 GHz.

Opublikowano

Kocham takie tematy i pytania z pupy.

Przy tak zadanym pytaniu można sobie wkleić je do wujka Google i wybierać spośród tysięcy kart sieciowych wifi.

Karta wewnętrzna ma być na PCI czy PCI-E?

Jeśli na PCI-E to PCI-E x1 czy PCI-E x4?

Karta zewnętrzna ma być na USB 2.0 czy 3.0?

W jakim standardzie mają być karty?

b/g/n czy ac lub ad?

2,4GHz czy 5GHz?

Jaki masz ruter? - standard, szybkość?

Jakim łączem dysponujesz? - szybkość?

Jaki zasięg ma obejmować wifi?