Inoneedsupport Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Witam mam pewien problem, ostatnio złożyłem sobie peceta i rozmyślam nad kartami wifi. Jakieś 2 dni temu kupiłem "Asus N-10 nano" który na komputerze miał po 600 pingu i strasznie niestabilne łącze, a na laptopie wręcz rewelacja. jak ktoś zna dobrą karte (zewnętrzną albo wewnętrzną) to proszę o odpowiedź z góry dzięki Cytuj
sabrex11 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 nie napisałeś nic o konfiguracji dobra karta sporo kosztuje... kupisz tanią a później będziesz narzekał na słabe transfery. Cytuj
Marcel1 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Ja używałem karty wifi pod USB TP-Link TL-WN822N i byłem z niej bardzo zadowolony, niskie pingi,wysoki transfer. Tu masz co i jak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BartAcid Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Jaki masz router i jakie łącze? Po kartach które pokazujesz raczej nie za szybkie <100Mbit/s. Ten duży ping może być spowodowany wadliwą sztuką karty. Sprawdź w innym sprzęcie najlepiej. Cytuj
Gość Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Ja mam takie - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - w stacjonarnym, a druga uniwersalna na usb - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - obie bardzo dobre - ale jak napisał sabrex11 - swoje kosztują - chociaż wcale nie tak dużo za to co oferują. Jak chcesz jedną do kilku komputerów na zmianę to tylko usb. Obie - podwójne pasmo 2,4 i 5 GHz. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Kocham takie tematy i pytania z pupy. Przy tak zadanym pytaniu można sobie wkleić je do wujka Google i wybierać spośród tysięcy kart sieciowych wifi. Karta wewnętrzna ma być na PCI czy PCI-E? Jeśli na PCI-E to PCI-E x1 czy PCI-E x4? Karta zewnętrzna ma być na USB 2.0 czy 3.0? W jakim standardzie mają być karty? b/g/n czy ac lub ad? 2,4GHz czy 5GHz? Jaki masz ruter? - standard, szybkość? Jakim łączem dysponujesz? - szybkość? Jaki zasięg ma obejmować wifi? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi