bartek1papa Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Potrzebuję pomocy z połaczeniem do internetu routera TP link archer c6. Podczas auto skanowania wyskakuje ten komunikat jak na ponizszym filmie. Gdy wezme dalej i przejde przez wszystkie kroki pokazuje ze polaczenie z internetem nieudane. Wszystko jest podłaczone dobrze a wyskakuje coś takiego co zrobic? Wczesniejszy router Sagemcom fast 2704 nie miał zadnych problemow z polaczeniem sie z internetem. Dodatkowo dodam ze internet jest orange neostrada. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
bartek1papa Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Trzymaj, sory za slaba jakosc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
bartek1papa Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Tak wszystko działa w porzadku Cytuj
bartek1papa Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Tak , nadal orange . Oto zdjęcie chodzilo? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
bartek1papa Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Opcja numer 2 , posiadam modem funbox 2.0 więc co moge zrobic aby ten nowy router działał? Chyba że jestem głupi i ten funbox to nie modem. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Dokładnie. Do neostrady potrzebny jest ruter z modemem. Archer C6 to ruter typu xDSL do kablówki. Nie zadziała. Musisz wybrać z TP-Link spośród tych urządzeń: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] BGT lubi to Cytuj
bartek1papa Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Własnie mieszkam w dużym domu dlatego tak pomyslalem zeby zakupic ten router nowy ,zeby zasieg lepszy. Więc mam podłaczyc kabel internet do funboxa, a kabel ethernet modem-> tplink? Cytuj
bartek1papa Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 2 piętrowy. Dobra podłaczyłem tak jak napisałem i co teraz? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Nie kombinuj tak, bo to badziew, który ograniczy ci ruter. Wymień ruter na typ VDSL/ADSL. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Odpowiednikiem Archera C6 jest Archer VR400. Ten ruter bez problemu obsłuży zasięgiem cały dom. Trzeba go umieścić w centralnym punkcie. Gdzieś tam za kilkoma ścianami będzie gorszy zasięg i mniejsza prędkość, ale na pewno będzie. Cytuj
bartek1papa Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Dobra, nie bede się w to bawił. Poprostu oddam go i wymienie na inny. Polecicie któryś żeby działał bez problemu? Cytuj
bartek1papa Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Czyli jezeli wymienie go na ten to wystarczy ze podepne kabel internet do niego tak samo jak mialem w tym sagemie od orange i wszystko powinno dzialac i łaczyc z internetem? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Tak, bo on ma wbudowany modem, który zastąpi Funboxa. Z tego co wiem, to wystarczy wpisać login i hasło. Cytuj
bartek1papa Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Dobra dzięki panowie za pomoc. Te z linku co wysłał wszystkie modele @wiktorynek powinny działac? Cytuj
bartek1papa Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Dobra dzieki wielkie jeszcze raz. Jutro oddaje i wymienie na ten vr400 Cytuj
LAGUNA Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Archer VR400 posiada modem ADSL, port EWAN oraz porty USB obsługujące modemy 3G/4G, dzięki czemu router nie ogranicza twoich możliwości względem wyboru najlepszego usługodawcy lub jego ewent zmiany. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jou300 Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2019 Ja takie tp linki przez przypadek kupiłem do firmy. Oba wylądowały w serwisie. Poczytałem o nich i okazalo się,że to badziew. Leżą w szafie teraz producent twierdzi,że są ok. To jakiś żart linksys E1200 działa ok archery wieszały się albo ogólenie nie było internetu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi