berthold61 Posted June 24, 2019 Report Posted June 24, 2019 Panowie korzysta ktoś z takiej możliwości czy to przez apkę czy ustawienia smarta dzwonić na zagraniczne nr domowe ? mnie chodzi głównie o Niemcy ,tam maja tel domowy oraz stary aparat GSM (nie smartfon) oraz jeden nr z Polskim SIM ale tu u nas operator już zablokował możliwość dzwonienia no bo wiecie rozumiecie tzw uczciwe korzystanie czy jakoś tak , teraz po głowie chodzi mi ten VOIP tylko przydałyby sie informacje praktyczne a nie ten bełkot reklamowy . Quote
franekfranek Posted March 22, 2020 Report Posted March 22, 2020 Praktycznie w każdym modyfikowanym rom-ie do Redmi 4x jest moduł SIP gdzie wpisujesz parametry swojego konta VOiP i dzwonisz :) Apki wg mnie bez sensu. Mam zasadę, żeby wyciągnąc z systemu co się da... podobnie układ ikon, latarki itp. To wszystko powienien oferować każdy aktualny Android... czasami nawet oferuje, ale ludzie nie wiedzą i zaśmiecają telefon. A co do konta VOiP gorąco polecam ifon.pl (do Niemiec na stacjonarny ok 1 pln za 8-10 minut) - korzystam od 3-4 lat i nie mam zastrzeżeń. Zależy czy masz do podtrzyamnia jakiś stary stacjonarny nr Telekomunikacji Polskiej czy tylko chcesz dzwonić... bo wtedy inna oferta może być bardziej opłacalna. Kiedyś korzystałem z Happycall, ale to jakieś nieporozumienie było. W VOiP-ie wbrew pozorom jest bardzo dużo haczyków i potrzeba doświadczenia w firmie, która go oferuje !!! Quote
Recommended Posts