razor1995 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 System nie potrafi rozpakować pliku DEB Nie wiem na czym bazuje ten Linux Lite, bo to jakaś kompletna egzotyka według mnie. Na "pełnych" dystrybucjach, które testowałem, czyli Mint, Debian, Ubuntu - działa i nie ma najmniejszych problemów. Całkiem możliwe, że Twoje distro nie ma jakichś zależności czy ma wywalone pakiety i moduł DKMS nie potrafi się zainstalować. Podaj mi konkretną wersję tego distro, może jak się będę jutro bardzo nudzić to zainstaluję i spróbuję ruszyć ten "sterownik" (moduł kernela), bo też mam kartę Broadcoma, która z niego korzysta. G77 lubi to Cytuj
G77 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, razor1995 napisał: System nie potrafi rozpakować pliku DEB Nie wiem na czym bazuje ten Linux Lite, bo to jakaś kompletna egzotyka według mnie. Na "pełnych" dystrybucjach, które testowałem, czyli Mint, Debian, Ubuntu - działa i nie ma najmniejszych problemów. Całkiem możliwe, że Twoje distro nie ma jakichś zależności czy ma wywalone pakiety i moduł DKMS nie potrafi się zainstalować. Podaj mi konkretną wersję tego distro, może jak się będę jutro bardzo nudzić to zainstaluję i spróbuję ruszyć ten "sterownik" (moduł kernela), bo też mam kartę Broadcoma, która z niego korzysta. Linux lite 4.8 x64 robilem jak tu i dziala mi z xanmod 5.8.18 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na 5.9 i wyzej juz nie dziala Cytuj
G77 Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2023 W dniu 27.04.2021 o 19:49, razor1995 napisał(a): System nie potrafi rozpakować pliku DEB Nie wiem na czym bazuje ten Linux Lite, bo to jakaś kompletna egzotyka według mnie. Na "pełnych" dystrybucjach, które testowałem, czyli Mint, Debian, Ubuntu - działa i nie ma najmniejszych problemów. Całkiem możliwe, że Twoje distro nie ma jakichś zależności czy ma wywalone pakiety i moduł DKMS nie potrafi się zainstalować. Podaj mi konkretną wersję tego distro, może jak się będę jutro bardzo nudzić to zainstaluję i spróbuję ruszyć ten "sterownik" (moduł kernela), bo też mam kartę Broadcoma, która z niego korzysta. Siemka Kolego dasz rade zrobic stery do tego wifi dla image 6.0 dla bcm4352 ? Cytuj
razor1995 Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2023 To pewnie nadal działa. Ja już nie mam Linuxa, ani karty Broadcoma, więc nie pomogę. Cytuj
G77 Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2023 Godzinę temu, razor1995 napisał(a): To pewnie nadal działa. Ja już nie mam Linuxa, ani karty Broadcoma, więc nie pomogę. no nic szkoda mi dziala ale do wersji image 5.15.54-xanmod1-tt powyzej jakiekolwiek nowe jadro i kernel jak zainstaluje to wifi niestety u minie nie dziala ,szukalem w necie rozwiazania cos tu znalazlem ale nie wiem jak to zastosowac , jesli wiesz jak to zrobic to napisz tutaj oki , dzieki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi