Skocz do zawartości

Win 10 Enterprise 1903 x64 - PriVoS by xpos1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Hendrix napisał:

Dolaczam sie do prosb o pozostanie!!!.Jeszcze nie narodzil sie taki,ktory by absolutnie wszystkim dogodzil.Dotad autor moda wstawial notke:"bierz tak jak jest,albo sam sobie zrob Windowsa".Jezeli chodzi o same systemy,to mam dwie uwagi:1.Nie otwiera sie program SSD Mini Tweaker.Wywala jakis blad w rejestrze.I to na kazdym z twoich wydan.2.Na liscie "Usuniete..." nie ma Autoodtwarzanie Auto Play.Wiec funkcja powinna dzialac.Ale nie dziala!!!.Najciekawsze jest to, ze wszystkie ustawienia i wpisy w rejestrze sa poprawne i dymek z pytaniem"Co ma zrobic system z zawartoscia np plytki" powinien sie ukazac!!!.Jedyny system, na ktorym dziala Autoodtwarzanie to wydanie z dn.27.05.2019.Nie dziala jednak na tzw.PriVoS,na ktorym mi szczegolnie zalezalo.Moze ktos moglby mi pomoc.Ogolnie systemy sa znakomite.Czuje sie to na sprzecie jaki ja posiadam : HP6200.Zachecam do dalszej "pracy" i dzieki za to, co juz bylo.

To przez wpis rejestru nie działa auto odtwarzanie bo mi tego nie potrzeba jestem poza domem wiec teraz nie pomogę 

co do SSD system jest ustawiony pod ten dysk w szczególności wiec żaden program nie jest ci potrzebny 

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Autoodtwarzanie

Powinno już wam chodzić :)

Opublikowano
4 godziny temu, inphamous napisał:

Serwus, szef projektu mógłby doradzić jak obejść ten smaczek? :)

System jest mega dobry, świetna robota! Tylko ta jedna rzecz nie daje mi spokoju.

Opublikowano

Cześć, widzę, że zrobiłeś już dużo systemów - wszystkie są świetne ale wolę czyste zoptymalizowane systemy, dlatego z nich nie korzystam :) Pytanie do ciebie, planujesz wersję LTSB/LTSC?

Opublikowano
4 minuty temu, SivajGaming napisał:

Cześć, widzę, że zrobiłeś już dużo systemów - wszystkie są świetne ale wolę czyste zoptymalizowane systemy, dlatego z nich nie korzystam :) Pytanie do ciebie, planujesz wersję LTSB/LTSC?

poki co robie sobie wolne od tego na miesiąc ;)

grzebałem w LTSC z ciekawosci 

planuje tez home i pro ze wszystkimi kaflami

jednak to za jakis czas 

Opublikowano
5 minut temu, radzi11 napisał:

Standardowe uśpienie komputera po 30 min działa ale już próba wybudzenia ze snu powoduje czarny ekran i tylko reset pomaga. Jakby wgl komputer sie nie budził/ dioda dysku się nie mruga

musisz załączyć hibernacje bo jest wyłączona :)

Aby włączyć hibernację, wykonaj następujące kroki:

1. Naciśnij przycisk Windows na klawiaturze, aby otworzyć menu Start lub ekran startowy.
  2. Wyszukaj cmd. W wynikach wyszukiwania kliknij prawym przyciskiem myszy pozycję Wiersz polecenia, a następnie kliknij polecenie Uruchom jako administrator.
  3. Po pojawieniu się monitu kontroli konta użytkownika kliknij przycisk Kontynuuj.
  4. W wierszu polecenia wpisz powercfg.exe /hibernate on, a następnie naciśnij klawisz Enter.
  5. Wpisz polecenie exit i naciśnij klawisz Enter, aby zamknąć okno wiersza polecenia.

Opublikowano
18 godzin temu, xpos1 napisał:

musisz załączyć hibernacje bo jest wyłączona :)

Aby włączyć hibernację, wykonaj następujące kroki:

1. Naciśnij przycisk Windows na klawiaturze, aby otworzyć menu Start lub ekran startowy.
  2. Wyszukaj cmd. W wynikach wyszukiwania kliknij prawym przyciskiem myszy pozycję Wiersz polecenia, a następnie kliknij polecenie Uruchom jako administrator.
  3. Po pojawieniu się monitu kontroli konta użytkownika kliknij przycisk Kontynuuj.
  4. W wierszu polecenia wpisz powercfg.exe /hibernate on, a następnie naciśnij klawisz Enter.
  5. Wpisz polecenie exit i naciśnij klawisz Enter, aby zamknąć okno wiersza polecenia.

Niestety nie pomogło :/ 

Opublikowano
16 minut temu, smiglo5 napisał:

Pobrane przez Google Drive, instaluje na wirtualnej maszynie chyba już 3 raz i za każdym razem stoi na "przygotowanie plików do instalacji" na 77%
VMware

U innych jest ok 

postaw na virtual box ie

Opublikowano

Ponieważ stwierdzono iż aktualizacje zbiorcze przywracają usunięte komponenty w 1903, powinno być wyłączone - usunięte uptade. 

Inaczej używanie takiego moda nie ma sensu.

Na razie nikt nie wymyślił na to lekarstwa.

Opublikowano

gdy chce wybrac opcje odinstaluj lub zmienprogram z poziomu moj komuter pojawia sie komunikat o przekorczeniu granicy tablicy

Da sie jakos to ogranac ??

Opublikowano

Oczywiście zgadzam się z tobą w 100%. To może podpowiesz mi jaki system będzie dla mnie odpowiedni to znaczy pod mojego lapka asus gl752vw bo instalowałem już parę systemów ale jakoś żaden nie działał tak jak powinien najlepiej zainstalował bym win 7 ale pod gl752vw sterowników nie ma tylko win 10.

To może ktoś inny mi doradzi jaki który system z forum zainstalować na laptopie aby działał stabilnie bardzo był bym wdzięczny.