Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wpadł mi w ręce Lenovo ThinkPad Yoga 11e, Chromebook.

Dysku wsadzić tam nie idzie, ma to 16GB eMMC i slot kart SD. Pytanie czy jest tu jakię sprawdzony mod, który na tych 16GB storage się zmieści i będzie znośnie działał?

To cudo ma 4GB RAM i jakiegoś czterordzeniowego Celerona. Kumpel kupił ten szajs i chce postawić tam Windowsa. Co ciekawe - jest zatoka na dysk 2,5", ale nie ma do czego na mobo jej podłączyć :L 

Może... 

Posted

Z Zdych:

Możesz spróbować wepchnąć tam tego:

zajmuje tylko ok. 5GB, tylko będziesz musiał wywalić telemetria i spolszczyć lub walnąć:

ok. 6GB, albo

jak nie za bardzo okrojony.

A nie z zdysze, to może któryś z tych:

kolejność przypadkowa, to co Ty wybrałeś też może być.

Posted

Cześć,

Mam pytanie udało Ci się zainstalować jakiego windowsa?

Ja mimo pobrania wersji win10 mini i tak mi wypluwa, że za mało miejsca i nie może rozpocząć instalacji.

Ma ktoś jakiś sposób na to?

Posted

Witam, odświeżę trochę kotleta :D Mam lenovo 11e 16gb i chciałbym zainstalować jakiegoś windowsa. Celem jest możliwość instalacji steam + jedi outcast/academy, fallout 1&2 dodatkowo możliwość użytkowania firefoxa(netflix).

Próbowałem z linuxem ale niestety jest dla mnie zbyt upośledzony - steam + proton powoduje to że zmieści się gra max 1gb - instalacja usb3.0/microsd nie wchodzi w grę ponieważ odpalenie z zewnętrznego nośnika graniczy z cudem.
Połączenie z internetem tylko wifi. Próbowałem x64 odchudzonego ale jest on tak biedny że nie pozwala zainstalować sterowników do wifi i procka(integry)
Jakieś porady którą wersję zainstalować?