Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym się Was zapytać, czy jesteście w stanie polecić mi, kartę dźwiękową usb. Rozchodzi się o to, że aby korzystać z słuchawek, muszę je podłączyć z tyłu, a to wymaga przedłużacza dla kabelka od słuchawek co całkowicie niszczy mi dźwięk z gier itp. 

Chciałbym podłączyć taką kartę do przedniego panelu usb, budżet najlepiej jak najmniejszy, o ile dałoby radę chciałbym się zamknąć w max 50 zł.

pozdrawiam ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, p4r150n napisał:

to wymaga przedłużacza dla kabelka od słuchawek co całkowicie niszczy mi dźwięk

To ja nie wiem co ty za przedłużacz masz, ale ja mam jakiś najtańszy za 5zł z gniazdem i wtykiem jack i działa tak samo, jakbym miał podpięte bezpośrednio słuchawki.

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

No chyba że masz rozwalone wszystkie gniazda audio, to gratuluję.

Opublikowano
Teraz, p4r150n napisał:

@Widzior

No ja mam właśnie dokładnie taki sam, tylko jak lekko poruszę kablem to już albo trzeszczy albo wyłącza mi dźwięk całkowicie.

Może masz kabel uszkodzony i nie łączy i stąd takie a nie inne zjawiska. 

Opublikowano
3 minuty temu, p4r150n napisał:

@Radzior2010 

A gdybyś miał wybrać jakąś tanią kartę to co byś polecił? B)

Przejrzałem z nudów karty do 50 złotych i najbardziej taka by mi odpowiadała ;) 
Chociaż może lepiej zacząć od wymiany przedłużacza minijack, bo kosztuje grosze a być może on jest winien wszystkiemu ;) 

Opublikowano

Jeśli na słuchawkach/głośnikach podpiętych bezpośrednio do kompa nie masz zakłóceń, a po zastosowaniu przedłużacza to winny jest przedłużacz i nowa sztuka powinna załatwić problem.

Możesz także jeśli masz włącznik/przyciszanie głośników pod ręką podpiąć na raz słuchawki i głośniki i mieć dźwięk w oby na raz ściszając/pogłaśniając to co potrzeba. Wszystko do ogarnięcia w ustawieniach kasty dźwiękowej.

Jak coś odpinasz słuchawki z przedłużacza i nie przepinasz głośników. Nie męczysz w ten sposób gniazd na płycie i kabli.