p4r150n Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Cześć, chciałbym się Was zapytać, czy jesteście w stanie polecić mi, kartę dźwiękową usb. Rozchodzi się o to, że aby korzystać z słuchawek, muszę je podłączyć z tyłu, a to wymaga przedłużacza dla kabelka od słuchawek co całkowicie niszczy mi dźwięk z gier itp. Chciałbym podłączyć taką kartę do przedniego panelu usb, budżet najlepiej jak najmniejszy, o ile dałoby radę chciałbym się zamknąć w max 50 zł. pozdrawiam ;) Cytuj
R95K Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Z taniej karty dźwiękowej nie wyciśniesz więcej niż z takiej zintegrowanej. Tak nawiasem mówiąc to nie masz wejścia słuchawkowego na froncie obudowy? Cytuj
Widzior Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 1 godzinę temu, p4r150n napisał: to wymaga przedłużacza dla kabelka od słuchawek co całkowicie niszczy mi dźwięk To ja nie wiem co ty za przedłużacz masz, ale ja mam jakiś najtańszy za 5zł z gniazdem i wtykiem jack i działa tak samo, jakbym miał podpięte bezpośrednio słuchawki. Cytuj
p4r150n Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 @Radzior2010 Generalnie to mam tam 2 wejścia, ale są rozwalone :/ @Widzior No ja mam właśnie dokładnie taki sam, tylko jak lekko poruszę kablem to już albo trzeszczy albo wyłącza mi dźwięk całkowicie. Cytuj
Widzior Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] No chyba że masz rozwalone wszystkie gniazda audio, to gratuluję. Cytuj
R95K Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Teraz, p4r150n napisał: @Widzior No ja mam właśnie dokładnie taki sam, tylko jak lekko poruszę kablem to już albo trzeszczy albo wyłącza mi dźwięk całkowicie. Może masz kabel uszkodzony i nie łączy i stąd takie a nie inne zjawiska. Cytuj
p4r150n Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 @Radzior2010 A gdybyś miał wybrać jakąś tanią kartę to co byś polecił? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] coś takiego było by guczi? Cytuj
R95K Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 3 minuty temu, p4r150n napisał: @Radzior2010 A gdybyś miał wybrać jakąś tanią kartę to co byś polecił? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przejrzałem z nudów karty do 50 złotych i najbardziej taka by mi odpowiadała Chociaż może lepiej zacząć od wymiany przedłużacza minijack, bo kosztuje grosze a być może on jest winien wszystkiemu Cytuj
BartAcid Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Jeśli na słuchawkach/głośnikach podpiętych bezpośrednio do kompa nie masz zakłóceń, a po zastosowaniu przedłużacza to winny jest przedłużacz i nowa sztuka powinna załatwić problem. Możesz także jeśli masz włącznik/przyciszanie głośników pod ręką podpiąć na raz słuchawki i głośniki i mieć dźwięk w oby na raz ściszając/pogłaśniając to co potrzeba. Wszystko do ogarnięcia w ustawieniach kasty dźwiękowej. Jak coś odpinasz słuchawki z przedłużacza i nie przepinasz głośników. Nie męczysz w ten sposób gniazd na płycie i kabli. Cytuj
p4r150n Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 Dzisiaj lecę do sklepu, kupię ten przedłużacz i zobaczę co jest grane Dzięki za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi