Skocz do zawartości

Upgrade PC'ta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, chciałbym zmienić procesor na jeszcze szybszy w swoim kompie.

Z racji iż z lapkiem mi pomogliście, to piszę teraz w sprawie PC.

Dokładne parametry na screenie.

Jakiego procka mogę tutaj wsadzić ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
30 minut temu, bison616 napisał:

Na platformie FM1 nic już lepszego nie ma. Jeżeli chcesz  upgrade pc to czeka ciebie co najmniej zmiana cpu i mobo.

Właśnie tak się zastanawiam nad zmianą płyty głównej na tą np [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i z tym cpu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Jak chcesz zostawić te pamięci to tylko w intela idz, odpuść sobie amd fx i wcześniejsze. Zdecydowanie jestem zdania jak wyżej, kup coś z 4gen lub 3gen intela na 4 rdzenia 4/8 wątków

Opublikowano

A kolego to może za 600zł chce mobo z 9900k i 32gb ram i to tego frytki gratis ?

A już bez sarkazmu to do tej kwoty przy zachowaniu ddr3 to na allegro nic innego nie ma ciekawego.

Opublikowano
Godzinę temu, Sound1g napisał:

to w takim razie co proponujesz wolałbym zostac przy AMD ;p

Skoro chcesz mniejsza wydajność przy dwu krotnie większym zużyciem prądu masz do tego prawo.  Powodzenia, nikogo na siłę uszczęśliwiać nie bede.

tu test (4590 jest jeszcze szybszy od tego 4460)

Opublikowano
1 godzinę temu, bison616 napisał:

Skoro chcesz mniejsza wydajność przy dwu krotnie większym zużyciem prądu masz do tego prawo.  Powodzenia, nikogo na siłę uszczęśliwiać nie bede.

tu test (4590 jest jeszcze szybszy od tego 4460)

Tak tylko widzisz to co wysłałeś ten filnik to FPSy z gry, program i pluginy do produkcji muzyki nie zużywają wgl grafiki... Obciążają każdy rdzeń procesora... Im mniej rdzeni tym gorzej.

Opublikowano

W Buldożerach ilość rdzeni ma się nijak do ich wydajności. To nie Ryzeny że tracą na rdzeniu relatywnie mniej do Intela.

Dozbieraj do tysiaka i weź sobie i7-4770 jak tak potrzebujesz mocy. Ja bym tak zrobił.

Tu troche ponad twój budżet ale z ramami więc możesz swojego Athlona pchnąć za jakiś pieniądz dodatkowo.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tu masz test na kodowaniu wideo. Tego Buldożera pokonuje niemal każda i5. A do tego niższe temperatury i mniej prądu z gniazdka.