Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  nie zmodyfikowanego  i  4k  na   youtube  smigalo   bez problemu i bez scinek  , tylko taki proble , poza tym wszystko smiga az  milo ,  wiec  zostalem na tym modzie , ogladanie 4k  na laptopie  16 calowym  i na telefonach  jest  chore i nie ma sesu  .

Opublikowano

mi na starym sony vaio 3d  na nvidia  gry  smigaja  oczywiscie  te starsze  , jedyny problem mialem ze sterownikami  przewalilem wszystkie i  wrucilem do  starego stera z 2014 roku  ,  jedyne co to  wlasnie  przy  odpaleniu  4k  w sieci  procek  szaleje , w normalnym  win 8.1   4k  sie odpalalo bez problemu  ,  ale to tylko  tak z ciekawosci odpalalem  i wlasnie zauwazylem  ,  narazie  lepszego moda nie znalazlem  , najlepsza  8.1  jaka mialem

moze sprobuj  wrucic do orginalnie instalowanych   sterow nvidi w tym modelu  z tego rocznika , ja tak wlasnie zrobilem  ,  te nowsze  tesz  dzialaja ale optymalizowane sa pod nowszy sprzet

Opublikowano

hej, po instalacji na m6600 nie moge wlaczyc kompa, nie przechodze okna bootowania :( jakies sugestie?

w serwisie mówią, że tylko odlutowanie i przylutowanie czegoś na płycie pomoże (pamięci biosu?).

wyjęcie bateryjki cmos i odczekanie, włożenie nie pomaga

edit: żeby nie było, że hejt... do 8.1/10 sromotnika powróciłem po zamierzchych czasach kiedy z jego modów win xp, było i jest naprawdę fajnie, tylko, żeby dało się wyjść z takich okrutnych sytuacji jak powyżej

edit2: dla innego lapka x131e - komus udalo sie zainstalowac jakies stery tak aby pulpit moglby byc rozszerzany?

korzystam z tego bo na 11 calowym ekranie raczej sie nie da korzystac a narazie mam tylko 1 duzy.

edit3: czy komuś udało się uruchomić rescuetime? dodałem do zapory jako możliwe do połączenia się z netem, ale to nic nie dało :(

Opublikowano
W dniu 3.03.2019 o 12:42, szymibtw napisał(a):

Pomoże ktoś? Dodam, że teraz już w ogóle nie mogę ich usunąć i sparować ponownie... To samo jest z telefonem :(

czy udało się tobie, lub komukolwiek innemu rozwiązać ten problem?

albo czy wybranie wersji lite podczas instalacji rozwiązuje ten problem?

Opublikowano
W dniu 8.11.2023 o 16:53, xenobi354 napisał(a):

Pytanko który windows lepszy jeżeli chodzi o FPSy w starszych grach i ogólnie wydajność pod pulpitem I3 2367m, Intel HD 3000, 4GB ram, dysk SSD? Win7JG czy 8.1?

Gdybyś miał 8gb ramu to bez wahania wskazałbym 8.1 ale przy 4gb musisz szukać innego moda 8.1 pod x86 lub Win JG7 ThinPC x86 od sromotnika. Polecam też poszukać modowanych sterowników dla Integry na stronie Guru3D - można zyskać kilka FPS-ów

Opublikowano
9 godzin temu, malwinosek napisał(a):

Jakiego antywirusa uzywacie na tym systemie? bądź ochrony? Mozna przywrócic defender albo go uruchomic?

Jeśli wybrałeś maksymalnie okrojony wariant to niestety nie przywrócisz dendera - musisz zainstalować wersję full. Od lat stosuje tylko dendera albo nic więc niestety nie doradzę. Jeśli na jakiś sprzęcie instaluje mod bez defendera to "podejrzane" pliki sprawdzam na virustotal.

Opublikowano
22 godziny temu, zdzisiek24 napisał(a):

Wybieraj z menu. Smacznego.       :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

dziekuje ! Jedyne z czym jescze ma problem to nie moge zainstalowac nowszych sterowników do karty graficznej. (gtx970)

Opublikowano

Po Instalacji gry Grim Dawn  w managerze urządzeń mam wykrzyknik   " Podstawowa karta graficzna microsoft" Sprawa jest prosta - trzeba zainstalować DirectX . Jednak żeby go zainstalować, trzeba go najpierw odinstalować, bo instalator pisze że mam najnowszą wersję DirectX i każe mi spadać. Oczywiście googlowałem i youtubowałem, dokonałem też wielu gwałtów na systemie operacyjnym i nic.  Mistrz Sromotnik dużo powycinał i słusznie ale teraz nie ma się z tym problemem jak uporać. Jest tu może jakiś zdolny egzorcysta, który potrafi wypędzić direcX? 

Opublikowano
9 minut temu, reotem napisał(a):

Po Instalacji gry Grim Dawn  w managerze urządzeń mam wykrzyknik   " Podstawowa karta graficzna microsoft" Sprawa jest prosta - trzeba zainstalować DirectX . Jednak żeby go zainstalować, trzeba go najpierw odinstalować, bo instalator pisze że mam najnowszą wersję DirectX i każe mi spadać. Oczywiście googlowałem i youtubowałem, dokonałem też wielu gwałtów na systemie operacyjnym i nic.  Mistrz Sromotnik dużo powycinał i słusznie ale teraz nie ma się z tym problemem jak uporać. Jest tu może jakiś zdolny egzorcysta, który potrafi wypędzić direcX? 

Mając opis "Podstawowa karta graficzna" wskazuje że po prostu nie masz zainstalowanych do niej sterowników a system używa sobie tych wbudowanych.
Wgraj od nowa stery i tyle.

Opublikowano
33 minuty temu, reotem napisał(a):

Stery też wgrywałem. Ta gra tak ma, że rozwala coś w directX przy instalacji i tylko ona nie idzie.  Reszta wszystko ok.  To nie jest pierwszy raz.

Skoro tak już jest i nic nie pomaga to wgraj po prostu czysty Windows 10 i będzie bez problemu. Ciężko się domyśleć co jest problemem mając na raz stary niewspierany system w dodatku wycięty.

EDIT 

Wgraj to : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ewentualnie sprawdź czy masz aktywny DirectPlay lecz wątpie że jest on wymagany do takiej gry. 

EDIT 2 :

Nadal uważam że wykrzyknij przy karcie graficznej nie jest normalny i mając "PODSTAWOWA KARTA..." nie masz wgranych do niej sterowników stąd tez masz ten błąd bo jakim cudem masz mieć obsługę api skoro nawet nie jest ono obsługiwane :D

Opublikowano

Jest problem Pro Lite - windows update - wyłączony, a Edge chce instalować i nie mogę tego usunąć. Następnie brak całkowicie dźwięków systemowych, a po wgraniu katalogu Media - brak możliwości uruchomienia dźwięku logowania.

Opublikowano

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]    No to tematu z linku nie przeczytałeś, a tam dużymi literami pisze 

Jak zapobiec ponownej instalacji Edge?

Jeśli nie chcesz, aby Edge trafiło znowu do systemu - na przykład po jego aktualizacji - wówczas musisz wprowadzić blokadę. Jak?