Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.
Zainstalowałem system w wersji Lite. Wszystko chodzi sprawnie i szybko, ale jest jeden problem.
Akceleracja sprzętowa działa tylko w przeglądarce wbudowanej w system t.zn. na IE.
Na innych przeglądarkach pomimo włączenia w ustawieniach, akceleracja nie działa.
Obciążenie procesora przy odtwarzaniu wideo online 1080p 60fps na IE11 to 60%. Na innych przgłądarkach
obciążenie 100% prz 480p.
Moj "sprzęt" to HP t520 thin PC z dwurdzeniowym 1,2Mhz.
Czy wasze komputery (te słabiutkie)mają podobny problem. Proszę przetestować aby sprawdzić czy wina jest
po stronie sprzętu czy systemu.

Opublikowano

Kurde, powróciłem na ten system i mam problem z normalnym wyłączeniem pc, gdy zamykam system to ekran gaśnie ale komputer dalej pracuje.

Pomaga jedynie opcja z Winaero Tweaker pod nazwą Shut down instantly ale nie zawsze o tym pamiętam a nie cierpię wyłączać ręcznie pc.

Jakiś pro tip? System w pełnej wersji, używam tylko tego co było w opisie moda. :)

Dodam jeszcze że próbowałem też Opcje zasilania itp aż taki ciemny jestem ale już brakuje pomysłów.

Opublikowano

Wersja 2,74 GB szybsza ALE  ciągle sama włącza przywracanie systemu i nie pomaga nawet taka procedura:

0. Jak wyłączyć przywracanie systemu ale tak raz a dobrze?

Link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

1. Uruchom jako Admin Reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore" /v DisableSR /t REG_DWORD /d 1 /f

włączanie Reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore" /v DisableSR /t REG_DWORD /d 0 /f

2. sc config srservice start= wyłączone

Chyba że DriverBooster tak robi jak sie nawet wybiera żeby nie tworzył punktów przywracania :( 

Taak nanowszy Driver Booster jakos włącza  ochrone systemu :(

Sromotniku jak to RAZ NA ZAWSZE WYŁĄCZYC ? 

Już troche wiem trzeba  DODAĆ DO czyszczenia WYŁĄCZANIE ochrony systemu żeby za każdym razem na nowo wyłączało po czyszczeniu 

I to nie działa włącza sie samo i ZWALNIA SYSTEM ZNACZNIE 

beast4500 lubi to
Opublikowano
W dniu 8.03.2022 o 02:22, Darien napisał:

Kurde, powróciłem na ten system i mam problem z normalnym wyłączeniem pc, gdy zamykam system to ekran gaśnie ale komputer dalej pracuje.

Pomaga jedynie opcja z Winaero Tweaker pod nazwą Shut down instantly ale nie zawsze o tym pamiętam a nie cierpię wyłączać ręcznie pc.

Jakiś pro tip? System w pełnej wersji, używam tylko tego co było w opisie moda. :)

Dodam jeszcze że próbowałem też Opcje zasilania itp aż taki ciemny jestem ale już brakuje pomysłów.

Czyli próbowałeś wyłączyć szybkie uruchamianie?

Opublikowano
19 godzin temu, Darien napisał:

Próbowałem już wszystkiego no i dalej nic, przyzwyczaiłem się że prawym przyciskiem myszy gaszę kompa :lol:

NIE DOTARŁO WIDZE 

superfastshutdown i W 2 SEKUNDY ZAMYKA SYSTEM  a są 2 programy takie 

Opublikowano
11 godzin temu, Darien napisał:

No nie dotarło, nie będę instalował jakiegoś programiku który robi dokładnie to samo co Winaero Tweaker którego mam na dzień dobry z systemem. ;)

Użycie ,,jakiegoś"  to fałszywa duma czyli pycha i osobowość perwersyjna  usiłuje zdeprecjonować  program o którym NIC nie wie nawet tego

ŻE WŁAŚNIE TEN PROGRAM ROZWIAZUJE JEGO PROBLEMY :)  TRAGEDIA 

BEZ ODBIORU  bo i po co ? Sam siebie określa przez swoje postępowanie jakby był głuptaskiem albo i pochodził z pacanowa  tak tego od Koziołka Matołka jako krajana a SWÓJ DO SWEGO CIĄGNIE 

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Mod super. Błyskawicznie się otwiera nawet w moim Kiano Elegance. Jak włączyć funkcje tablet? Brak mi myszy dotykowej. Proszę o pomoc. Nie chciałbym się rozstawać z super systemem.Pozdrawiam

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
17 godzin temu, Darien napisał:

Główne pytanie to jaką wersję zainstalowałeś. Ja mam pełną wersję ale funkcji tablet nie widzę, nie mam? 

Może nawet w pełnej wersji jest to wycięte?  @srom-otnik coś przy tym majstrowałeś? ;)

Witam. Podpinam się.

Opublikowano
W dniu 5.04.2022 o 17:54, Darien napisał:

Główne pytanie to jaką wersję zainstalowałeś. Ja mam pełną wersję ale funkcji tablet nie widzę, nie mam? 

Może nawet w pełnej wersji jest to wycięte?  @srom-otnik coś przy tym majstrowałeś? ;)

NIEEE, nic nie jest wycięte w wersji pełnej i funkcja tablet MUSI działać. Jak - nie wiem, bo NIGDY z tego nie korzystałem :trollface:
Uwaga, działa ona w po wybraniu zestawu usług domyślnych (Optymalizator Usług) lub przy dowolnej innej konfiguracji usług, ale trzeba wtedy sobie ręcznie samemu dodatkowo włączyć usługę "TabletInputService" w trybie ręcznym - optymalizator to wyłącza w każdym trybie innym niż domyślne usługi.

Opublikowano
20 godzin temu, srom-otnik napisał:

NIEEE, nic nie jest wycięte w wersji pełnej i funkcja tablet MUSI działać. Jak - nie wiem, bo NIGDY z tego nie korzystałem :trollface:
Uwaga, działa ona w po wybraniu zestawu usług domyślnych (Optymalizator Usług) lub przy dowolnej innej konfiguracji usług, ale trzeba wtedy sobie ręcznie samemu dodatkowo włączyć usługę "TabletInputService" w trybie ręcznym - optymalizator to wyłącza w każdym trybie innym niż domyślne usługi.

Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Może ktoś mi dokładniej podpowie?

Opublikowano

Mam problem ze ściągnięciem za free z mega Win JG8.1 Pro x64. Czy może ktoś sprawdzić albo użyczyć link na Google Drive? Pobieram plik następnie pokazuje mi 100% i zawiesza system. Pomaga tylko hard reset.

Opublikowano
22 minuty temu, wbak1102 napisał:

Na tego twojego złoma Win 8.1Lite lub Extreme się nada i zainstaluj to się dowiesz.:tooth:

Może tak troszkę kultury.

Złom nie złom ale mój.

Problem tkwi w tym że  nie mogę pobrać .iso . No chyba że masz trudności czytania ze zrozumieniem.

Chcesz się jeszcze z czegoś pośmiać?

Opublikowano

' Do instalacji nowo podpiętego sprzętu, aktualizacji z Windows Update (tylko wersja pełna systemu), pakietu MS Office, bezpiecznie jest włączyć w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb.''

Nie rozumiem tego - co by sie stało gdyby sie tego nie zmieniło optymalizator ?

Laptop bedzie dla osoby ktora nie zna sie kompletnie i mysle czy jesli ona cos zainstaluje i nie zmieni opcji na czas na instalacji to cos sie stanie?

Czy jednak ustawic usługi zeby ciagle były domyslne?

Opublikowano

Czasami (dość rzadko ale jednak) pojawia się błąd podczas instalacji oprogramowania, musi być uruchomiona dana usługa na czas instalacji, jak nie ustawisz domyślnej konfiguracji nie zainstalujesz programu.