Franc Opublikowano 28 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2022 Wypróbuj Panda Dome lub SecureAPlus Cytuj
ludwik16 Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 Witam wszystkich. Zainstalowałem system w wersji Lite. Wszystko chodzi sprawnie i szybko, ale jest jeden problem. Akceleracja sprzętowa działa tylko w przeglądarce wbudowanej w system t.zn. na IE. Na innych przeglądarkach pomimo włączenia w ustawieniach, akceleracja nie działa. Obciążenie procesora przy odtwarzaniu wideo online 1080p 60fps na IE11 to 60%. Na innych przgłądarkach obciążenie 100% prz 480p. Moj "sprzęt" to HP t520 thin PC z dwurdzeniowym 1,2Mhz. Czy wasze komputery (te słabiutkie)mają podobny problem. Proszę przetestować aby sprawdzić czy wina jest po stronie sprzętu czy systemu. Cytuj
Darien Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2022 Kurde, powróciłem na ten system i mam problem z normalnym wyłączeniem pc, gdy zamykam system to ekran gaśnie ale komputer dalej pracuje. Pomaga jedynie opcja z Winaero Tweaker pod nazwą Shut down instantly ale nie zawsze o tym pamiętam a nie cierpię wyłączać ręcznie pc. Jakiś pro tip? System w pełnej wersji, używam tylko tego co było w opisie moda. Dodam jeszcze że próbowałem też Opcje zasilania itp aż taki ciemny jestem ale już brakuje pomysłów. Cytuj
ludwik16 Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2022 Czy istnieje możliwość wyłączenie informacji o wersji systemu na pulpicie. PaintDesktopVersion w rejestrze jest na 0. Cytuj
Darien Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2022 Najprościej to aktywować system. Cytuj
andrzejw Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Wersja 2,74 GB szybsza ALE ciągle sama włącza przywracanie systemu i nie pomaga nawet taka procedura: 0. Jak wyłączyć przywracanie systemu ale tak raz a dobrze? Link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1. Uruchom jako Admin Reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore" /v DisableSR /t REG_DWORD /d 1 /f włączanie Reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore" /v DisableSR /t REG_DWORD /d 0 /f 2. sc config srservice start= wyłączone Chyba że DriverBooster tak robi jak sie nawet wybiera żeby nie tworzył punktów przywracania Taak nanowszy Driver Booster jakos włącza ochrone systemu Sromotniku jak to RAZ NA ZAWSZE WYŁĄCZYC ? Już troche wiem trzeba DODAĆ DO czyszczenia WYŁĄCZANIE ochrony systemu żeby za każdym razem na nowo wyłączało po czyszczeniu I to nie działa włącza sie samo i ZWALNIA SYSTEM ZNACZNIE beast4500 lubi to Cytuj
andrzejw Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Sromotniku Sromotniku upraszam a poprawienie tego 8,1 v2,74 versja Tak jak to LTSC poprawiony jest i dopiero teraz śmiga Cytuj
Gość Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2022 W dniu 8.03.2022 o 02:22, Darien napisał: Kurde, powróciłem na ten system i mam problem z normalnym wyłączeniem pc, gdy zamykam system to ekran gaśnie ale komputer dalej pracuje. Pomaga jedynie opcja z Winaero Tweaker pod nazwą Shut down instantly ale nie zawsze o tym pamiętam a nie cierpię wyłączać ręcznie pc. Jakiś pro tip? System w pełnej wersji, używam tylko tego co było w opisie moda. Dodam jeszcze że próbowałem też Opcje zasilania itp aż taki ciemny jestem ale już brakuje pomysłów. Czyli próbowałeś wyłączyć szybkie uruchamianie? Cytuj
andrzejw Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Też tak nie raz miałem, po wyłączeniu a wiatrak pracował Polecam superfastshutdown szukaj takiego programu w 2 sekundy wyłącza a są dwie wersje Cytuj
Darien Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Próbowałem już wszystkiego no i dalej nic, przyzwyczaiłem się że prawym przyciskiem myszy gaszę kompa Cytuj
andrzejw Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2022 19 godzin temu, Darien napisał: Próbowałem już wszystkiego no i dalej nic, przyzwyczaiłem się że prawym przyciskiem myszy gaszę kompa NIE DOTARŁO WIDZE superfastshutdown i W 2 SEKUNDY ZAMYKA SYSTEM a są 2 programy takie Cytuj
Darien Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2022 No nie dotarło, nie będę instalował jakiegoś programiku który robi dokładnie to samo co Winaero Tweaker którego mam na dzień dobry z systemem. Cytuj
andrzejw Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2022 11 godzin temu, Darien napisał: No nie dotarło, nie będę instalował jakiegoś programiku który robi dokładnie to samo co Winaero Tweaker którego mam na dzień dobry z systemem. Użycie ,,jakiegoś" to fałszywa duma czyli pycha i osobowość perwersyjna usiłuje zdeprecjonować program o którym NIC nie wie nawet tego ŻE WŁAŚNIE TEN PROGRAM ROZWIAZUJE JEGO PROBLEMY TRAGEDIA BEZ ODBIORU bo i po co ? Sam siebie określa przez swoje postępowanie jakby był głuptaskiem albo i pochodził z pacanowa tak tego od Koziołka Matołka jako krajana a SWÓJ DO SWEGO CIĄGNIE Cytuj
Darien Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Tak, polecasz program który robi dokładnie to samo co Winaero Tweaker, gdzie tu sens i logika? Zluzuj. Cytuj
jkaw Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Witam Wszystkich. Mod super. Błyskawicznie się otwiera nawet w moim Kiano Elegance. Jak włączyć funkcje tablet? Brak mi myszy dotykowej. Proszę o pomoc. Nie chciałbym się rozstawać z super systemem.Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Darien Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Główne pytanie to jaką wersję zainstalowałeś. Ja mam pełną wersję ale funkcji tablet nie widzę, nie mam? Może nawet w pełnej wersji jest to wycięte? @srom-otnik coś przy tym majstrowałeś? Cytuj
jkaw Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 17 godzin temu, Darien napisał: Główne pytanie to jaką wersję zainstalowałeś. Ja mam pełną wersję ale funkcji tablet nie widzę, nie mam? Może nawet w pełnej wersji jest to wycięte? @srom-otnik coś przy tym majstrowałeś? Witam. Podpinam się. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 W dniu 5.04.2022 o 17:54, Darien napisał: Główne pytanie to jaką wersję zainstalowałeś. Ja mam pełną wersję ale funkcji tablet nie widzę, nie mam? Może nawet w pełnej wersji jest to wycięte? @srom-otnik coś przy tym majstrowałeś? NIEEE, nic nie jest wycięte w wersji pełnej i funkcja tablet MUSI działać. Jak - nie wiem, bo NIGDY z tego nie korzystałem Uwaga, działa ona w po wybraniu zestawu usług domyślnych (Optymalizator Usług) lub przy dowolnej innej konfiguracji usług, ale trzeba wtedy sobie ręcznie samemu dodatkowo włączyć usługę "TabletInputService" w trybie ręcznym - optymalizator to wyłącza w każdym trybie innym niż domyślne usługi. Cytuj
jkaw Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2022 20 godzin temu, srom-otnik napisał: NIEEE, nic nie jest wycięte w wersji pełnej i funkcja tablet MUSI działać. Jak - nie wiem, bo NIGDY z tego nie korzystałem Uwaga, działa ona w po wybraniu zestawu usług domyślnych (Optymalizator Usług) lub przy dowolnej innej konfiguracji usług, ale trzeba wtedy sobie ręcznie samemu dodatkowo włączyć usługę "TabletInputService" w trybie ręcznym - optymalizator to wyłącza w każdym trybie innym niż domyślne usługi. Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Może ktoś mi dokładniej podpowie? Cytuj
Ingnito Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 dialer.exe Microsoft telefon wywala co chwile idzie to jakoś się po zbyć? Cytuj
mj7335 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Mam problem ze ściągnięciem za free z mega Win JG8.1 Pro x64. Czy może ktoś sprawdzić albo użyczyć link na Google Drive? Pobieram plik następnie pokazuje mi 100% i zawiesza system. Pomaga tylko hard reset. Cytuj
wbak1102 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Pobierz przez MegaDownloader >>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wbak1102 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Na tego twojego złoma Win 8.1Lite lub Extreme się nada i zainstaluj to się dowiesz. Cytuj
gmark Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2022 22 minuty temu, wbak1102 napisał: Na tego twojego złoma Win 8.1Lite lub Extreme się nada i zainstaluj to się dowiesz. Może tak troszkę kultury. Złom nie złom ale mój. Problem tkwi w tym że nie mogę pobrać .iso . No chyba że masz trudności czytania ze zrozumieniem. Chcesz się jeszcze z czegoś pośmiać? Cytuj
wbak1102 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2022 4 godziny temu, wbak1102 napisał: Pobierz przez MegaDownloader >>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] OK twój złom. Cytuj
adriuns Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 ' Do instalacji nowo podpiętego sprzętu, aktualizacji z Windows Update (tylko wersja pełna systemu), pakietu MS Office, bezpiecznie jest włączyć w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb.'' Nie rozumiem tego - co by sie stało gdyby sie tego nie zmieniło optymalizator ? Laptop bedzie dla osoby ktora nie zna sie kompletnie i mysle czy jesli ona cos zainstaluje i nie zmieni opcji na czas na instalacji to cos sie stanie? Czy jednak ustawic usługi zeby ciagle były domyslne? Cytuj
Franc Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Czasami (dość rzadko ale jednak) pojawia się błąd podczas instalacji oprogramowania, musi być uruchomiona dana usługa na czas instalacji, jak nie ustawisz domyślnej konfiguracji nie zainstalujesz programu. Cytuj
adriuns Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Bardzo dziękuje za odpowiedz, czyli ustawić na stałe konifiguracje domyslna? Cytuj
Franc Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Dla nieobeznanego z tematem użytkownika TAK, lub można poinstalować wszystko, włączyć Optymalizator i ustawić co chcesz. Twój wybór. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi