bombardier Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Witam co myślicie o tym zestawie ? chodzi o to zeby chodziło b.dobrze metro i inne nowe gry ktore wyjda. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub zestaw na amd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
robert190880 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Więcej ramu 8 Gb to minimum za tą cenę masz 2x 8 gb Ptrioty Viper tylko ze z mniejszym taktowaniem ale i tak będzie to lepsze niż 8 Gb Cytuj
VACek Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Zestaw na ryzenie 5 2600, 16gb ramu, rtx2060 mobas buda i psu złożysz do 4k bez problemu. Cytuj
robert190880 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Dokładnie , dużo osób twierdzi że tylko intel do gier a przecież AMD też sobie radzi , sam mam ryzena 5 2600 i chwale go i polecam . Cytuj
Gość Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Jeśli chodzi o ram to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dobrze radzi - lepiej 2x4 gb w DUAL ZAMIAST 1X8 SINGEL. Pamięci w dual pracują dużo wydajniej. Więc jak radzi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - lepiej w tej cenie -nie sprawdzałem - mieć 16 gb. Twoja płyta ma 4 sloty i kiedyś możesz dokupić następne 16 gb i to już będzie wypas na wiele lat.Tylko platforma intel na razie ograniczy cię w przyszłości do i7 8700k. Na razie - nie wiadomo co intel wymyśli. Zapomniałem - nowa seria 9xxxx też działa na tych płytach. Więc na razie to co proponujesz to dobra opcja do dalszej rozbudowy - prócz ramu. Do dobrego ramu i ilości warto trochę dopłacić. To cl nie gra tak wielkiej roli a cl mniejsze - dużo niższa cena. Jeśli chodzi o taktowanie - to samo. ZAWSZE LEPIEJ MIEĆ WIĘCEJ RAMU KOSZTEM TAKTOWANIA I CL - OPÓŻNIEN. Cytuj
Gość Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 A przy okazji do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - możesz podać linki do tych kości w tych cenach o których mówisz? Ja znajduję dużo droższe. Cytuj
neo3214 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Wymień te ramy, na te: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Da radę pociągnąć je 3200MHz z CL16 1,36V na ryzenie. Z tym MOBO to ostry przerost formy nad treścią w obydwu przypadkach, ale jak chcesz. Dysk ten nic nie da w grach, lepiej kup zwykły ssd na sata 3. Chyba, że prócz gier będziesz programować, stawiać strony czy kleić filmy jak tak to jest ok. Cytuj
robert190880 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 2 godziny temu, zbigniew59 napisał: A przy okazji do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - możesz podać linki do tych kości w tych cenach o których mówisz? Ja znajduję dużo droższe. tyle że mniejsze taktowanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
FxJerzy Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Cytat chodzi o to zeby chodziło b.dobrze metro i inne nowe gry ktore wyjda. Tylko RTX 2060 a dajesz zwykłą płytę B360 lub B365 jak wyjdą, plus dysk Crucial MX500 500GB (bez HDD) zasilacz od SIlentiumPC i niech się Thermaltake schowa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - 1779zł Cytuj
Widzior Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 13 godzin temu, FxJerzy napisał: zasilacz od SIlentiumPC i niech się Thermaltake schowa Padłem ze śmiechu, SilentiumPC to jest chiński syf mieniący się polską firmą, ich zasilacze, i co ciekawe też Corsairy, mijam szerokim łukiem, i piszę to z doświadczenia. Jak kolega ma kasiorę, niech kupi Seasonic'a, dobrze radzę. CPU - Intel się błaźni z każdym miesiącem coraz bardziej, teraz to już w sumie wstyd kupić Intela Ryzen 5 2600 optymalny wybór. Nowe Ryzen 3000 (7nm) niestety dopiero w połowie roku. RAM - minimum 2x8GB 3000MHz CL16. GPU - GTX 2060, ewentualnie poczekać 2 tygodnie na nowe, tańsze GTX 1660ti bez ray tracingu. MOBO - nie widzę sensu płacić więcej niż 500zł. Cytuj
FxJerzy Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 Cytat Padłem ze śmiechu, SilentiumPC to jest chiński syf mieniący się polską firmą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To nie Modecom W tej cenie jak najbardziej słuszny wybór droższe SeaSonic, Be quiet, VGA (SuperNOVA), Corsair (wyższe serie). Cytat Intel się błaźni z każdym miesiącem coraz bardziej, teraz to już w sumie wstyd kupić Intela [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - dokładnie Rok 2019 rokiem AMD niech tylko Ryzeny 3000 wyjdą, miejmy nadzieje że w Q1 jeszcze. Dobre kości do Ryzena G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB (2x8) 3200MHz, CL16 (F4-3200C16D-16GVKB) - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 @FxJerzy o to m.in. mi chodziło, o regulację napięcia, i komentarz jest zbędny - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Od najgorszego do najlepszego: Chieftec, SilentiumPC, Modecom, Be Quiet i kompletnie miażdżący je Seasonic (choć wiadomo, cena też miażdży). Także nawet Modecom jest tu ciut lepszy od SilentiumPC. Póki działa nie jest zły, ale właśnie tu jest haczyk - bo są awaryjne z powodu lipnego wykonania. Cytuj
bombardier Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 to jaki ten zasilacz jaka plyta glowna jak nie tamta co podalem i najwazniejsze windows 8.1 pojdzie na tym sprz3ecie czy tylko znienawidzona 10tka ? Cytuj
robert190880 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 Najpierw trzeba ustalić kwotę ile masz zamiar wydać na blaszaka Cytuj
LAGUNA Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
bombardier Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 granica 4tys do 5tys Cytuj
LAGUNA Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 to dopłać do tego zasilacza. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] weź sobie 16GB [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak już bierzesz płytę za 9 stów,to tylko Taichi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dobrze by było dać nawet kiedyś jakieś lepsze chłodzenie do tego Ryzena. Sprawdź też w innych sklepach,może wyjść taniej. Cytuj
bombardier Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 mam awersje do plyt asrocka wiec napewno odpada Cytuj
robert190880 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 Asrock robi teraz naprawdę bardzo dobre płyty główne no ale jak tak myślisz to ok . tu masz propozycje prawie to samo co kolega Laguna tylko z płytą MSI [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Obudowa to wiadomo co komu sie podoba byle była dobrze wentylowana i zabezpieczona przed kurzem Cytuj
LAGUNA Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 41 minut temu, bombardier napisał: mam awersje do plyt asrocka Od którego roku? Tak się składa ,że ASrocki najmniej podbijają napiecie,ale są jeszcze inne plusy. Możesz też do zestawu Roberta dać mocniejszą płytę. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ty decydujesz,Ty płacisz ja tylko podpowiem sprawdź ceny w innych sklepach(poza komputronikiem) Jeśli koniecznie ma być komputronik,to jeszcze masz takie płyty. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 @LAGUNA ale z tymi RAMami to poleciałeś w kosmos, Corsair Vengeance 2x8GB 3000MHz - 455zł, wersja 3200MHz - 550zł. I styknie. Co do płyt, od lat używam MSI, Asrocka mało znam, ale odradzam Gigabyte, bo są zbyt "delikatne" (każdy jeden Gigabyte padał mi po czasie, MSI jeszcze nigdy). Zasilacz, jeśli modularny, a Seasonic będzie za drogi, to polecam XFX (sam używam od lat, minus za sztywne kable), bo to są konstrukcje na licencji Seasonica: 550W - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 650W - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co do CPU, to ja polecam zdecydowanie Ryzena, tylko pamiętaj, że AMD nie wspiera Win8/8.1. Stery są do Win7 i Win10. Cytuj
robert190880 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 ....ale odradzam Gigabyte, bo są zbyt "delikatne" (każdy jeden Gigabyte padał mi po czasie, MSI jeszcze nigdy). a ja tyko Gigabyte i jeszcze nigdy żadnych problemów , każdy będzie zachwalał to co ma lub używa i tematu nie będzie końca Cytuj
bombardier Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 takie cos wybralem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wifi musze miec wiec plyta którą wam pokazałem na początku miała wifi Cytuj
FxJerzy Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 Lepiej zrobisz podłączając przewodowo do routera. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - 229zł Cytuj
bombardier Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 jakbym mógł to bym tak zrobił ale na chwile obecna nie będę przeprowadzał kabla przez pół mieszkania:) Cytuj
LAGUNA Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 16 godzin temu, Widzior napisał: tymi RAMami to poleciałeś w kosmos, Corsair Vengeance @bombardierNie kupuj żadnych Pamięci Corsiar do Ryzena. Nawet jak by za darmo rozdawali. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 14 godzin temu, bombardier napisał: takie cos wybralem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wifi musze miec wiec plyta którą wam pokazałem na początku miała wifi Może zostać,a co do płyty to jedyna dostępna właśnie ta co pokazałeś na początku.(z modułem wifi) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To są bardzo solidne płyty. P.S. Tylko jeśli potrzebujesz musowo takiej płyty,a byłaby możliwość brać osobno samą płytę główną to tutaj będą taniej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 @LAGUNA, a co ty masz do Corsairów? Każde jedne na Hynixach działają tak samo, trudno ustawić stabilne 3200MHz, jakakolwiek firma by to nie była. I to nie jest wina samych kości, tylko też kontrolera w Ryzenie. A jak chce na Samsungach B-Die, to proszę bardzo, zapłaci x2 za +3% do wydajności w grach i może jakimś cudem ustabilizuje 3466MHz. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 16 godzin temu, bombardier napisał: wifi musze miec wiec plyta którą wam pokazałem na początku miała wifi ewentualnie z modułem wifi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 17 godzin temu, robert190880 napisał: ale odradzam Gigabyte, bo są zbyt "delikatne" (każdy jeden Gigabyte padał mi po czasie, MSI jeszcze nigdy). a ja tyko Gigabyte i jeszcze nigdy żadnych problemów Dokładnie tak Robert To że komuś padło,to nie znaczy iż cały zespół ma ich unikać. Rewelacyjne zasilacze po 700 zł padały ,a gów... działało Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi