bombardier Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 a jeszcze jedno słyszałem ( czytałem opinie ) że te karty Gigabyte GeForce RTX 2070 WINDFORCE 8GB mają słabe chłodzenie i często padają. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Takie generalizowane opinie włożyłbym między bajki. Raczej sekcja zasilania może być kiepska i powodować padanie. Cytuj
bombardier Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 wiktorynek a co ty myslisz o tym zestawie co podalem ? cos bys zmienił? czy zostawił tak jak jest? myslałem jeszcze o tej karcie zamiast gigabyte [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Generalnie to decydujesz się na platformę Intel lub AMD. Potem wybór podzespołów, to już loteria i wybór pomiędzy złym lub gorszym, albo jak kto woli pomiędzy dobrym, a lepszym. Przecież wszystko jest na tych samych podzespołach. Zapomnij w dzisiejszych czasach o jakiejkolwiek jakości czy dbałości producenta. Wszystko, to masówka po taniości, bez żadnej kontroli jakości. Z taśmy prosto do pudełka i w świat. Jak trafisz tak masz. Jedna uwaga - w przypadku AMD nie ma co wybierać wysoko taktowanych pamięci, bo ich po prostu nie obsłuży poprawnie. U Intela możesz szaleć z pamięciami - przynajmniej teoretycznie. Cytuj
bombardier Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 no tak a dysk m2 ? Cytuj
Gość Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 napisałeś w 1 poście że chciałbyś aby ci metro dobrze chodziło - tutaj masz coś na ten temat - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 39 minut temu, bombardier napisał: no tak a dysk m2 ? Hmmm... co bym nie napisał o dysku, to zawsze ktoś będzie miał inny punkt widzenia i inne zdanie. Napiszę od siebie. Samsung 970 EVO, to dysk TLC - dosyć drogi, a jego wysokie transfery w benchmarkach są rezultatem do bufora jak w każdym TLC. Jest to solidny dysk TLC i nie mam mu nic do zarzucenia w kategorii dysków TLC. Czy warto? Zależy jak na to spojrzeć. Są tańsze dyski TLC, gdzie nie odczujesz żadnej różnicy w użytkowaniu. Jak chciałbyś faktyczny high-end, to musiałbyś kupić Samsunga 970 Pro - jeszcze drożej. Decyduj - wybór jak zawsze między złym a gorszym lub dobrym a lepszym - tu dochodzi jeszcze między tańszym a droższym. Cytuj
bombardier Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 to jaki bys kupił jakbyś to dla siebie kupował ? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Do takiego komputera tylko 970 Pro 512GB na system, programy, gry, operacje-działania + drugi SSD 1TB SATA MLC na pliki albo tylko jeden dysk, wtedy 970 Pro 1TB. Cytuj
Widzior Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Jeśli na TLC, to kupiłbym Crucial MX500 - najlepszy stosunek jakość/wydajność/cena. O M.2 NVMe się nie wypowiem, bo słabo znam temat, ale nie zapłaciłbym ponad 2x więcej za 970 Pro przy moich potrzebach. Co do Windforców od Gigabyte, to są to udane, ciche i chłodne konstrukcje, sam mam 1050ti WF i jest to moja najlepsza karta graficzna do tej pory. Półpasywne chłodzenie super sprawa. Oczywiście wszystko zależy od sztuki, ale seria jest OK. Co do pamięci na Ryzenie, to na dzień dzisiejszy pewne stabilne jest ~3000MHz, więc nie ma co kupować szybszych niż 3200MHz. No chyba, że ktoś się rzuci na drogie B-Die Samsunga. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2019 Jeśli ma to być Komputronik. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Też bym wybrał połowe taniej tego MX500 W dniu 17.02.2019 o 12:28, bombardier napisał: te karty Gigabyte GeForce RTX 2070 WINDFORCE 8GB mają słabe chłodzenie Gigabyte GeForce RTX 2070 Windforce 8G jest dosyć zimną i cichą grafiką. 67°C pod obciążeniem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w domowych warunkach to i tak jeszcze inaczej wypadnie. a tutaj o metro,będzie śmigać przy tym zestawie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi