Skocz do zawartości

Laptop dla dziecka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Chce dla syna sprezentować laptop pod choinkę, mogę na to przeznaczyć około 2000zł i to jest naprawdę wszystko co mogę na to przeznaczyć, syn gra u kolegi w fifa 18 fajnie by było żeby ten sprzęt to uciągną. Trochę googlowałem i pytałem się znajomych "komputerowców" powiedzieli że nie ma szans za takie pieniące kupić taki sprzęt. Może ktoś z was się orientuje w tych sprawach i coś doradzić.

Opublikowano

Nowego na pewno nie kupisz w takiej cenie, żeby nadawał się do gier z tego roku, zapomnij. Minimum 3000+ byś musiał wydać. A tak poza tym to granie w wymagające gry na laptopie uważam za chory pomysł, bo to go szybko niszczy.

Opublikowano

Konfiguracja minimalna 

System operacyjny: Windows 10 (64-bitowy)**
Procesor: Intel i3 6300T lub równoważny (5199) – możliwymi alternatywami są procesory Intel i3 4340 (5226) oraz Intel i3 4350 (5302).
Równoważnym procesorem AMD jest AMD Athlon X4 870K (5219) – możliwymi alternatywami są procesory AMD FX-4350 (5272) oraz FX-4330 (5297).
RAM: 8 GB
Miejsce na dysku: 50,0 GB
Minimalne obsługiwane karty graficzne: NVidia GeForce GTX 660 (4116) 2 GB lub równoważna * Równoważnymi kartami AMD są Radeon RX 460 (4218)/R9 270 (4258)/R7 370 (4258)
DirectX: 12

Konfiguracja zalecana 

System operacyjny: Windows 10 (64-bitowy)
Procesor: Intel i3 6300T lub równoważny (5199) – możliwymi alternatywami są procesory Intel i3 4340 (5226) oraz Intel i3 4350 (5302).
Równoważnym procesorem AMD jest AMD Athlon X4 870K (5219) – możliwymi alternatywami są procesory AMD FX-4350 (5272) oraz FX-4330 (5297).
RAM: 8 GB
Miejsce na dysku: 50,0 GB
Minimalne obsługiwane karty graficzne: NVIDIA GeForce GTX 670 lub AMD Radeon R9 270X
DirectX: 12.0

Słabo to widzę   (  jako nowy )  może  jakiś  " strzał  "  używany  - laptop do gierek   od czterech  tyś  w  górę  , przykro że  takie wieści  bo wiadomo  dziecku by się chciało  jak najlepiej  no ale realia nas  zawsze studzą.

PS.

mam samsunga  na sprzedaż RF 711  ale  grafika też za słaba do gier.

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Demon prędkości to to nie jest ale FIFA 18-19 itd powinna śmigać bez problemu

Ten też ok, lepsza karta, mniejszy dysk ale za to SSD

Lepszy procek, słabsza karta, ale do FIFY 19 wystarczy na spokojnie

Opublikowano

Zamiast kupować laptopa z prockiem U ty lepiej kup konsole i będziesz miał spokój bo włożysz płytkę i działa.

Opublikowano

Jedynym wyborem do tej gry będzie konsolka. Możesz kupić inną konsolę lub zestaw, daje linki do zestawów z tą grą:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | 1049,00 zł

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | 1 199,00 zł

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | 1 249,00 zł

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | 1 249,00 zł

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | 1 349,00 zł

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | 1 349,00 zł

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | 1 399,00 zł

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | 1 598,51 zł

I do kompletu jakiegoś lapka poleasingowego:

Opublikowano

Ok
Dzięki wszystkim za zainteresowanie i pomoc :) Być może wyskrobie kilka zaskórniaków i dołożę kasy. Niestety syn nie mieszka zemną tylko z byłą i jej facetem, dlatego jestem pewien że miałby trudność okupować TV w domu, dlatego zdecydowałem się na laptop dzięki czemu będę miał kontakt przez skype z synem, czy też razem byśmy w coś pograli.  Jeszcze raz dzięki za pomoc

Opublikowano

A może  i by  było dobrym pomysłem  ( myślę że chodzi o prezent gwiazdkowy  )  na tą  chwilę  kupić tą  lub inną  konsole  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

plus  monitor  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   i mieścisz  się w  budżecie  jaki masz na chwile obecną.

Na używany  bym się nie pisał  bo ? mogą być  potem głupie gadki  - no tak  używane  G  kupił .

W  późniejszym  czasie  byś się   zmobilizował  i odłożył  konkretną sumę  na w miarę  porządnego laptopa w miarę możliwości.

Przemyśl na spokojnie  bo decyzje na  " łapu capu  "  są  przeważnie  kiepskimi decyzjami,  a najważniejsze żeby syn był zadowolony.

Opublikowano

Jaki jest sens kupowania One S jak można kilka stówek drożej mieć X, tak samo z grą. Dlaczego fifa 18 skoro wyszła już 19tka :)
Ja bym poszukał PS4 Pro z fifą 19 i sprawa załatwiona :)

Opublikowano

A co powiecie o tych pozycjach?

Oba mają kartę NVIDIA GeForce 940MX Na tym filmie daje radę

Opublikowano
8 godzin temu, noiro napisał:

dlatego zdecydowałem się na laptop dzięki czemu będę miał kontakt przez skype z synem, czy też razem byśmy w coś pograli.

Przecież Xbox One obsługuje Skype. :)

Syn mi powiedział.:P

Opublikowano
Godzinę temu, noiro napisał:

A co powiecie o tych pozycjach?

Oba mają kartę NVIDIA GeForce 940MX Na tym filmie daje radę

Kolego żaden  , przecież  syn na pewno nie będzie grał tylko w jedna  gierkę -  kupisz mu szrota i będzie  problem a nie zadowolenie  ( ile syn ma lat ? )  laptop  do gier  to od 4 tys  w górę.

Poczytaj  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ja Ci proponuje    [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   i monitor   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   i to powinno śmigać a gier  na to masz  " całe tony  ".

A tym filmikom  to ! - " na płocie też pisało D.......  "  a potem drzazgę  było  trzeba  wyciągać.

Laptopa kupisz mu jak kasy trochę dozbierasz  i będziesz  " kul "  father   i gały  co nie którym  wyjdą na spacer.

Twoja kasa i Twoja decyzja  ale bym tak zrobił jak Ci polecam.