Jump to content

Lazesoft Recovery Suite

Recommended Posts

Posted (edited)

Lazesoft Recovery Suite to zestaw narzędzi do odzyskiwania danych z dysku oraz uszkodzonego komputera. Program może być zainstalowany na dysku twardym i wykorzystany do odzyskania wykasowanych plików, jak również może być uruchomiony na komputerze z poziomu pendrive'a lub płyty CD w celu naprawienia uszkodzonego systemu lub odzyskania klucza produktu do Windowsa. Główne okno programu zawiera cztery główne zakładki, reprezentujące rózne funkcje - naprawianie systemu, odzyskiwanie danych, klonowanie dysku i systemu, odzyskiwanie haseł oraz klucza produktu.

Jeśli użytkownik zdecyduje się stworzyć bootowalny nośnik z programem, to należy go najpierw zainstalować na działającym komputerze, a następnie skorzystać z opcji "Nagraj na USB/CD", która pozwala zainstalować program na zewnętrznym nośniku. W ten sposób zainstalowany program na pendrive lub płycie CD można uruchomić na dowolnym niedziałającym komputerze w celu odzyskania danych lub naprawienia systemu.

Pierwsza z funkcji o możliwość naprawienia błędów systemów (Windows Recovery). Opcja ta umożliwia rozwiązanie problemów z uruchamianiem systemu i wykonanie automatycznych, prostych procedur, które mogą rozwiązać np. problemy z niewykrywaniem systemu przy włączaniu komputera.

Kolejna funkcja to odzyskiwanie danych. Program posiada dość proste możliwości odzyskiwania, które umożliwiają przywrócenie plików przypadkowo usuniętych lub wykasowanych w wyniku uszkodzenia dysku. Opcja ta działa zarówno ze standardowymi dyskami twardymi jak również z pamięciami przenośnymi. Z kolei funkcja klonowania i pracy na obrazach dysku umożliwia wykonywanie kopii zapasowych oraz ich późniejsze przywracanie. Możliwe jest też sklonowanie całego dysku twardego na inny dysk.

Zdecydowanie jedną z przydatniejszych funkcji jest możliwość odzyskiwania utraconych haseł lub kluczy produktu. Jeśli np. nalepka z kluczem produktu Windowsa nam się wytarła, a konieczne jest przeinstalowanie systemu, gdyż ten już się nie uruchamia, to program Lazesoft Recovery Suite okaże się bezcenny. Gdy uruchomisz go z płyty lub pendrive'a i skorzystasz z funkcji "Odzyskiwanie haseł > Odzyskaj klucz produktu Windows", to narzędzie przeskanuje nawet uszkodzony system lub dysk twardy i postara się wyciągnąć, a następnie wyświetlić klucz produktu.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edited by jarexpol
Posted
8 godzin temu, laryflinta napisał:

jak pech to pech nie działa mi to iso 64 bitowe

Pewnie pobierałeś z mega, ja pobieram przez asystenta, jak pobieram przez przeglądarkę to potrafi zrąbać plik.

32 server zdechł

Tu jest OK

Posted
17 minut temu, jarexpol napisał:

Pewnie pobierałeś z mega, ja pobieram przez asystenta, jak pobieram przez przeglądarkę to potrafi zrąbać plik.

Tu jest OK

prośba wrzucisz gdzieś żeby było dobre :D

Posted

prośba wrzucisz gdzieś żeby było dobre

Wszędzie jest dobrze, dołożyłem jeszcze jeden link.

Windows Password Recovery Tool Professional, nie działa u Ciebie.

pjoter80 likes this
Posted
W dniu 8.02.2021 o 18:48, jarexpol napisał:

Lazesoft Recovery Suite 4.5.1 Unlimited Edition WinPE 64 Bit, link w pierwszym poście.

cały czas mi bootwalne iso pokazuje że jest nie aktywowane :( 

Posted
W dniu 18.02.2021 o 10:56, pjoter80 napisał:

cały czas mi bootwalne iso pokazuje że jest nie aktywowane

To że pokazuje że jest nie aktywowana nie oznacza że nie pracuje.

pjoter80 likes this