Skocz do zawartości

Telefon do 700zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zalezy mi na wydajnosci :

minimum 4gb ram, moze byc wiecej

minimum 32gb dla uzytkownika, moge odliczyc pare gb na system i du-perele systemowe, moze byc wiecej

slot na karte pamieci micro sd

od 4 do 7 cali wyswietlacz najlepiej amoled albo jakis zblizony do tego

procesor minimum 8 rdzeniowy 2ghz lub lepszy

obsluga 5ghz

android 7 w gore

modul gps

pojemna bateria

czujnik zblizeniowy

pozostale du-perele w telefonie mnie juz nie obchodza

nie interesuje mnie zadne : lg, sony, cos opartego na windows itp.

w gre wchodza xiaomi, huawei, samsung

jak ktos sie zna na tym to prosilbym o modele, oczywiscie wchodzi w gre sprzet uzywany bo watpie zebym cos nowego w tym przedziale dostal z takimi wymaganiami

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Sklep skośnookich, ale wysyłka z magazynu u nas.

Cena 173$ [~650zł]

Na papierze bardzo dobrze wygląda jak za te pieniądze.

Wg Twoich potrzeb to nie wiadomo czy obsługuje 5GHz [nie mogę doczytać, ale ma inne bajery jak NFC to to powinno też mieć] i niepewny ekran, najlepiej obejrzeć jakąś lepszą/sprawdzoną recenzję.

Coś na pewno jeszcze można znaleźć, ale czasu dziś mi brak.

Opublikowano

Nowe

z technologia wyświetlacza - IPS TFT

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Xiaomi Redmi 6 4/64GB Niebieski
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Xiaomi Mi A1 32GB Złoty

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Bluboo S1 4/64GB Czarny

z technologia wyświetlacza - AMOLED

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Doogee Mix 4/64GB Niebieski
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - ALLview P9 Energy Dual Sim złota mocha

Częstotliwości WiFi: 2.4 i 5 GHz - Xiaomi Mi A1 32GB ZłotyDoogee Mix 4/64GB Niebieski; ALLview P9 Energy Dual Sim złota mocha

reszta tylko 2.4 GHz

System operacyjny: Android 6.0 Marshmallow - ALLview P9 Energy Dual Sim złota mocha

reszta Android 7.0 Nougat, a Xiaomi Redmi 6 4/64GB Niebieski - Android 8.0 Oreo

Opublikowano

Jak masz 100zł więcej to możesz się zainteresować tym:

Lepszego nie znajdziesz w tej cenie no chyba że z chin albo używka. - bateria 2600mah ale smartfon ma tylko 5mm grubości. W przyszłości dodatkowo można dokupić moduł baterii dodający 3590mah

Opublikowano
7 godzin temu, ripek napisał:

ok dzieki za modele przejrze je sobie i posprawdzam, jak jeszcze jakies to prosze wpisywac

p.s.

ten Allview P9 Energy wyglada nawet ciekawie

DO 700 zł tylko Motorola moto g 5s (w orange w promocji za 570 zł) 

https://www.orange.pl/sklep/Motorola/Motorola-MOTO-G5S/Grafitowy?utm_source=ceneo&polecane&processType=SALE_OF_GOODS&offerType=SIMFREE

32 giga ramu ++ karta pamięci dobry procesor snapdragon a nie jakiś mediatec wyświetlacz full hd

Do tego czysty android 3 giga ramu aparat 16 mega i wszystkie bajery łącznie z żyroskopem i czytnikiem lini papilarnych. 

Czysty android to ogromny boost dla telefonu a w tej cenie nic nie znajdziesz chyba że używki.

A tu recenzja https://www.youtube.com/watch?v=uJLXC8k71ho

Opublikowano
3 godziny temu, xtumakx napisał:

DO 700 zł tylko Motorola moto g 5s (w orange w promocji za 570 zł) 

32 giga ramu ++ karta pamięci dobry procesor snapdragon a nie jakiś mediatec wyświetlacz full hd

Do tego czysty android 3 giga ramu aparat 16 mega i wszystkie bajery łącznie z żyroskopem i czytnikiem lini papilarnych. 

Czysty android to ogromny boost dla telefonu a w tej cenie nic nie znajdziesz chyba że używki.

A tu recenzja https://www.youtube.com/watch?v=uJLXC8k71ho

To to samo co ten Allview P9 Energy, co chcecie od [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] teraz połowa smartphone jest oparta o te procesory np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

3 godziny temu, podlos napisał:

Jak masz 100zł więcej to możesz się zainteresować tym:

Lepszego nie znajdziesz w tej cenie no chyba że z chin albo używka. - bateria 2600mah ale smartfon ma tylko 5mm grubości. W przyszłości dodatkowo można dokupić moduł baterii dodający 3590mah

Ale poco piszesz ...no chyba że z chin... jak sam dajesz polecasz chińczyka. A po drugie smartphone z serii moto z zostały ogłoszone najgorszymi smartphone roku właśnie dzięki tym dodatkom np. temu niefunkcjonalnemu powerbank'owi...

31282-238306-product_original-powerbank-lenovo-moto-espresso-bialy-asmesprwhteu.jpg

...bo kto wymyśla powerbank, którego do naładowania trzeba mieć podpięty smartphone.

Opublikowano

Dobra jak chcecie z powodem to proszę bardzo :D
Z Mediatekiem nic nie zrobisz ponieważ do niego nie masz żadnych customów kernelów ani niczego poza rootem i czasem od cudu recovery.
Nie wiem jak tam jest z Magiskiem. osobiście nie radzę ci się pchać w te chińskie badziewia bo jeszcze będziesz tego żałował.
Mam u siebie porównanie mediateka vs snapdragon i to jest przepaść w takich tańszych telefonach ale rób jak chcesz :)

Opublikowano
35 minut temu, moszter napisał:

To to samo co ten Allview P9 Energy, co chcecie od [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] teraz połowa smartphone jest oparta o te procesory np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

Tylko z tego co widzę Allview kosztuje 1700 zł a A ten który ja podałem można kupić za 3x mniej.

Huwawei ma kirina a samsung samusnga.

A co do samych procesorów media tec jest jak celeron w komputerach.

Niby mają identyczną specyfikacje jak core ale pod względem wydajności nawet nie ma co porównywać. 

To samo jest z media tec  jedyna ich zaleta to niska cena ale snapdragona czy kirina nawet nie ma ich co porównywać.

Ten Allwiew czy xperia w benchmarkach będzie wyglądać super ale w użyciu będzie wyraźnie odstawać przy dużym obciążeniu

Opublikowano
27 minut temu, TheStraight napisał:

Dobra jak chcecie z powodem to proszę bardzo :D
Z Mediatekiem nic nie zrobisz ponieważ do niego nie masz żadnych customów kernelów ani niczego poza rootem i czasem od cudu recovery.
Nie wiem jak tam jest z Magiskiem. osobiście nie radzę ci się pchać w te chińskie badziewia bo jeszcze będziesz tego żałował.
Mam u siebie porównanie mediateka vs snapdragon i to jest przepaść w takich tańszych telefonach ale rób jak chcesz :)

22 minuty temu, xtumakx napisał:

Tylko z tego co widzę Allview kosztuje 1700 zł a A ten który ja podałem można kupić za 3x mniej.

Huwawei ma kirina a samsung samusnga.

A co do samych procesorów media tec jest jak celeron w komputerach.

Niby mają identyczną specyfikacje jak core ale pod względem wydajności nawet nie ma co porównywać. 

To samo jest z media tec  jedyna ich zaleta to niska cena ale snapdragona czy kirina nawet nie ma ich co porównywać.

Ten Allwiew czy xperia w benchmarkach będzie wyglądać super ale w użyciu będzie wyraźnie odstawać przy dużym obciążeniu

Z tym Allview to wina [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bo źle podpisał smartphone, a linki dali do Allview P9 Energy S złoty.

A co do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to myślałem że zauważycie że HiSilicon Kirin oraz Samsung Exynos wywodzą się z np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czyli [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie jest taki zły.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu że w tanich telefonach mediatek to nie jest dobry wybór przynajmniej moim zdaniem i z mojego doświadczenia.

A co samsunga to może i on opiera się jakoś na mediateku ale sama baza to nie wszystko :)

Opublikowano
14 godzin temu, moszter napisał:

Ale poco piszesz ...no chyba że z chin... jak sam dajesz polecasz chińczyka. A po drugie smartphone z serii moto z zostały ogłoszone najgorszymi smartphone roku właśnie dzięki tym dodatkom np. temu niefunkcjonalnemu powerbank'owi...

...bo kto wymyśla powerbank, którego do naładowania trzeba mieć podpięty smartphone.

no podpięty a jak. osobno nosić?