darkowal Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 Możesz pobrać Ubuntu 18.10 Beta z serwera: Pobierz Ubuntu 18.10 Beta [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ubuntu, takie jak Ubuntu MATE i Ubuntu Budgie, również wypuściły nowe wersje beta. Są w większości takie same jak ich odpowiedniki w wersji Beta 1, z wyjątkiem dziwnych zmian tu i tam. Pobierz Xubuntu 18.10 beta [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pobierz Kubuntu 18.10 beta [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pobierz Ubuntu Budgie 18.10 beta [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pobierz Ubuntu MATE 18.10 beta [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pobierz Ubuntu Kylin 18.10 beta [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
G77 Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 no to chwile testy i zobaczymy ,xubuntu i kubuntu Cytuj
m4s Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 A będzie BuBuntu i DaBuntu?Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 @m4s A nie wiem ale jest bobuntu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
berthold61 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Na acer one jak drugi system pewnie za mocny ten ubuntu ? co , ledwo co ciagnie na nim win xp ale on musi w nim być ale przydałaby się jakaś lekka dystrybucja do sprawnego poruszania się w necie , polecacie coś sensownego aby postawić obok XP-ka ale mniej zasobożernego od niego ? Cytuj
Gość Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 @berthold61 Polecam dla nowego użytkownika sprawdzenie takich oto linuxów Lubuntu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Xubuntu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] AntiX : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SparkyLinux [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] PuppyLinux [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
berthold61 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 Linux distra nie są mi obce , siedziałem na nich w latach 90-tych wtedy to szatany były np ulubiony mandrake 7-9 ech ale obecne to już kolosy , ubu,kubu odpadają bo to już testowałem a puppy nie za bardzo chce współpracować z moją kartą sieciową ale sprawdzę jeszcze anti-xa i sparkiego , najlepsze distro to chyba slax a jak by dało się go jeszcze zainstalować to burza nawet na tych zdechlaku od acera by była . Cytuj
G77 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 W dniu 30.09.2018 o 11:37, TheStraight napisał: @berthold61 Polecam dla nowego użytkownika sprawdzenie takich oto linuxów Lubuntu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Xubuntu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] AntiX : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SparkyLinux [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] PuppyLinux [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MX Linux .pepermint i wiele innych [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 Na jego sprzęt MX to będzie wysiadka Cytuj
G77 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 dalem ino przyklad , nie kazalem instalowac Cytuj
berthold61 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 Zaciagłem tego antix-a rufusem zrobiłem pena coś tam odpali z wyborem klawiatury Amerykańskiej czy Europejskiej ruszy i czeka na jakieś komendy a z kąd mam wiedzieć co tam wpisać , normalne live odpalają a ten coś myśli że każdy ma łeb przepełniony komendami całego świata , zna ktoś co tam wklepać ? Cytuj
G77 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 daj enter i enter , dawaj enter to wejdzie to sa ustawienia , jak znasz troche english czytaj ,tam pisze wsio co i jak ps.tez pierwszym razem jak go odpalalem to nie wiedzialem Cytuj
berthold61 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 Tak pokopanego distro nie widziałem , 100 razy naciskam enter nic i tak 10 prób poten na pojedyńcze naciskam aż dojdzie do czegoś co chce i tak tą pierdo....ą komendę tylko jaką C kropki ukośnik i w prawo ale co quwa ? Cytuj
Gość Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 @berthold61 Bez obrazy ale po tym co piszesz widzę że nigdy nie miałeś żadnego linuxa w rękach albo co najwyżej 3 minuty na testy z live. Jeśli masz z tym problem to odpuść sobie może linuxa i przejdz na Windowsa bo tak to ty nic nie zrobisz.. Cytuj
berthold61 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 Linuxami bawiłem się już 20 lat temu więc coś tam wiem , chyba ściagłem jakąś dziwną wersję 260mb , teraz pobieram wersję baze coś ok 650mb , myślę że ta zaraz odpali , dam radę spokojnie darkowal lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 20 lat w czasach które teraz są to jest wielka różnica. Prawdopodobnie nie pobrałes wersji live tylko wersje do instalowania bez żadnego środowiska. Cytuj
darkowal Opublikowano 1 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 10 minut temu, berthold61 napisał: Linuxami bawiłem się już 20 lat temu więc coś tam wiem , chyba ściagłem jakąś dziwną wersję 260mb , teraz pobieram wersję baze coś ok 650mb , myślę że ta zaraz odpali , dam radę spokojnie Więcej z Distrowatch [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
berthold61 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 Dopiero pełna wersja czyli ful iso odpaliła . Cytuj
berthold61 Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 Antix już odpadł , szybki to fakt ale wnerwia mnie wpisywaniem za każdym razem tych haseł oraz instalowanie sterownika windowsowego karty sieciowej i nie ma opcji zapamiętania tylko po każdym uruchomieniu trzeba to robić , za dużo babrania a nie o to akurat mnie chodzi , jak ktoś tak lubi to fajny system i szybki , sam system potrzebuje ok 80mb ale już idiotyczna przeglądarka do internetu ok 300mb , że też kiedyś przeglądarki na 10mb potrafiły chodzić dziwne . jeszcze z 10 lat i do otwarcia przeglądarki potrzebne będzie milion GB . Cytuj
Gość Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 I dla ciebie te 300MB to dużo na dzisiejsze czasy to jest nikła ilość w porównaniu do normalnej przeglądarki która pobiera 2-3GB przy kilku kartach. Na takie stare sprzęty to tylko przeglądarka w wersji CLI albo śmietnik... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi