AS00 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Witam Od dawna siedzę na W7 ale zamarzyło mi się spróbować "dziesiątki", z którą do tej pory nigdy nie miałem do czynienia na dłużej. Czy jest sens instalowania jej na sprzęcie: -Xeon E5450 -Asus P5K -GF 8800GT -póki co niestety brak SSD... Chodzi głównie o sterowniki. Jeśli warto sprawdzić - lepiej brać moda z forum, czy czysty obraz ISO?
piosylant Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 1. Jest sens. 2. Brak SSD - trochę szkoda. 3. Sterowniki są. 4. Mod z aktualizacjami (żaden kastrat) np.
AS00 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 W takim razie będę próbował. A SSD prędzej czy później i tak trafi do tego kompa. Zastanawia mnie tylko kwestia aktualizowania tego systemu. Nie ma problemu aby to robić (a później ewentualnie odpalić skrypt z forum usuwający niechciane aktualizacje)?Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
Malpa73 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Moim zdaniem też warto, a procesor z pewnością to udźwignie Z aktualizacjami to polecam zrobić tak, że najpierw zaktualizować wszystko sobie, a później pooptymalizować sobie system i ewentualnie żeby nie zajechać HDD wywalić Defendera ;v
VACek Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 A moim zdaniem nie warto, jak już postaw tam
AS00 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Będę próbował tę dziesiątkę w pierwszej kolejności, tylko najpierw zrobię kopię zapasową danych. Wersja Home będzie dobra do zwykłych zastosowań? Tworząc bootowalny obraz na pendrive przez Rufusa trzeba zaznaczyć opcję "BIOS", a nie "UEFI", tak? Oczywiście mając płytę główną z biosem. [emoji14] Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
renatan Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 W dniu 22.08.2018 o 19:29, Malpa73 napisał: żeby nie zajechać HDD wywalić Defendera ;v a tak coś bliżej , bo z tego wynika że co ? defender to zło ?
Malpa73 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 8 minut temu, renatan napisał: a tak coś bliżej , bo z tego wynika że co ? defender to zło ? Nie uważam tak, ale Defender to jest spora kobyła, a jak ktoś wie na jakie strony wchodzi itd. to moim zdaniem to jest niepotrzebna rzecz spowalniająca komputer. Na SSD nie widać tego, ale poużywaj sobie na HDD 5400rpm, np w laptopie, to zobaczymy po ilu powiesz to samo co ja
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Kolego kombinujesz jak koń pod górę ! .Najpierw zacznij od liźnięcia trochę podstaw a potem działaj. W Twoim wypadku ( jeżeli wielkość Twojego dysku na to Ci pozwala ) wydzielić partycję min 40GB instalacja jakiego tam sobie życzysz win 10 i katuj to do woli aż zdecydujesz czy warto to badziewie używać ( już Ci dał dobrą radę M4T i ja też Ci to polecam ) , a najlepiej osobny dysk pod USB ( ale czy ty będziesz to umiał zrobić ? ) i na nim zainstalować win 10 i testować masz pewność że nie uwalisz całości tylko win 10. Pytasz " trzeba zaznaczyć opcję "BIOS", a nie "UEFI" " a wiesz co jest co ? po kij Ci UEFI !? masz zaznaczyć MBR for BIOS or UEFI . Powodzenia
LAGUNA Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 3 godziny temu, AS00 napisał: Wersja Home będzie dobra do zwykłych zastosowań? Wystarczająca. https://www.asus.com/pl/Motherboards/P5K/ Tylko Bios.
jarexpol Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 4 godziny temu, AS00 napisał: Będę próbował tę dziesiątkę w pierwszej kolejności, tylko najpierw zrobię kopię zapasową danych. Oczywiście zrób, masz czas to sobie szukaj systemu. W dniu 22.08.2018 o 19:53, M4T napisał: A moim zdaniem nie warto, jak już postaw tam Za to to instaluj. W dniu 22.08.2018 o 15:31, P1O napisał: 1. Jest sens. 2. Brak SSD - trochę szkoda. 3. Sterowniki są. 4. Mod z aktualizacjami (żaden kastrat) np. Nie instaluj.
schonaldo Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Kompilacja najnowsza, w pełni sprawny na gorszym sprzecie niz twoj dziala bez zadnych problemow(C2D tez z HDD). Pobór ram 825MB. Build po instalacji: 17134.228 wersja 1803 Pro Poprawki Windows Update wydane do dnia 19.08.2018.
AS00 Opublikowano 1 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 Póki co próbowałem instalacji Dziesiątki na VirtualBoxie oraz na Optiplexie 755 - w obu przypadkach system wydawał się okropnie ociężały, a użycie dysku prawie zawsze wynosiło 100%.Chociaż fakt jest taki, że na tym Dellu nie instalowałem sterowników, bo na dobrą sprawę chyba nie wspiera W10. [emoji17]Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
AS00 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Mając już SSD instalować W10 normalnie, nie trzeba z racji na SSD czegoś zmieniać w systemie, dogrywać, ustawiać? Sterowniki do chipsetu (Intel P35) instalować ręcznie (o ile takowe są...), czy zostawić to Windowsowi, niech sam instaluje (czego generalnie tu nie zalecano )?
Rekomendowane odpowiedzi