Fugeo Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Cześć Do tej pory korzystałem z Windowsa 7 czy jest sens przesiadać się na wyższą wersję? Trochę gram w gry typu BF 4, dość sporo korzystam z Worda. Czy któryś z nowszych systemów zapewni płynniejsze działanie? Mój aktualny sprzęt: CPU: i7 4790k + SilentiumPC Grandis XE1236 MOBO: ASrock z97 Extreme 4 GPU: Zotac GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 RAM: Kingston 2400MHz HyperX Savage CL11 (2x4096) PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W 80+ Bronze HDD: WD 500 GB SSD: Crucial BX100 250 GB
RemixPL1994 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 16 minut temu, Fugeo napisał: Cześć Do tej pory korzystałem z Windowsa 7 czy jest sens przesiadać się na wyższą wersję? Trochę gram w gry typu BF 4, dość sporo korzystam z Worda. Czy któryś z nowszych systemów zapewni płynniejsze działanie? Mój aktualny sprzęt: CPU: i7 4790k + SilentiumPC Grandis XE1236 MOBO: ASrock z97 Extreme 4 GPU: Zotac GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 RAM: Kingston 2400MHz HyperX Savage CL11 (2x4096) PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W 80+ Bronze HDD: WD 500 GB SSD: Crucial BX100 250 GB Nie opłaca się przechodzić na 10. Nic nie zyskasz. Fugeo lubi to
kamiloxf Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Warto tylko dodać że Office 2019 nie będzie obsługiwał innych systemów niż Windows 10 Fugeo lubi to
moszter Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 47 minut temu, kamiloxf napisał: Warto tylko dodać że Office 2019 nie będzie obsługiwał innych systemów niż Windows 10 Pisze sam za Ciebie? 2016 wystarczy. Nie ma potrzeby przechodzić na 10 mało co daje, chyba ze więcej błędów i ekranów śmierci. Fugeo lubi to
podlos Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 3 godziny temu, RemixPL1994 napisał: Nie opłaca się przechodzić na 10. Nic nie zyskasz. oczywiście że zyska chociażby trochę szybszy start systemu, sklep i aplikacje / gry niedostępne dla 7. mi np. przydaje się możliwość przeniesienia okienek do każdego narożnika i zmiana wielkości 2 na raz gdy są obok siebie. wbudowany program do redukcji emisji światła niebieskiego. można by tak wymieniać i wymieniać 46 minut temu, moszter napisał: Pisze sam za Ciebie? 2016 wystarczy. Nie ma potrzeby przechodzić na 10 mało co daje, chyba ze więcej błędów i ekranów śmierci. błędy i ekrany śmierci to daje tym co instalują 10 na niekompatybilnym sprzęcie a później płacz jaki to system zły. Fugeo lubi to
Nieobecny Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 36 minut temu, podlos napisał: oczywiście że zyska chociażby trochę szybszy start systemu, Ale nie z powodu jakości zdychy tylko funkcji hybrid boot - od Win 8 dostepnej. 37 minut temu, podlos napisał: sklep i aplikacje Tu chyba żart? - przecież tam nic godnego uwagi nie ma! 38 minut temu, podlos napisał: można by tak wymieniać i wymieniać A złe cechy? 38 minut temu, podlos napisał: błędy i ekrany śmierci to daje tym co instalują 10 na niekompatybilnym sprzęcie Przecież MS zachęca wszystkich do instalacji/aktualizacji do zdychy, więc... A poza tym to kompletna nieprawda. Błędy wyskakują losowo na całkowicie kompatybilnych sprzętach. I najważniejsze pytanie - co z marketingową wydajnością? - zerowy wzrost w stosunku nawet do XP i starszych systemów, ponieważ żaden system nie ma żadnej możliwości wpływu na wydajność - za to odpowiada sprzęt. Przy okazji co z bezpieczeństwem najbezpieczniejszego(marketingowo) systemu? - jak do tej pory najwięcej błędów i luk jest na zdyszce. Fugeo lubi to
moszter Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 2 godziny temu, podlos napisał: ... sklep i aplikacje / gry niedostępne dla 7. mi np. przydaje się możliwość przeniesienia okienek do każdego narożnika i zmiana wielkości 2 na raz gdy są obok siebie ... Chyba Cię bóg opuścił? Zainstaluj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bardziej funkcjonalne, a reszta śmieci to z powodu ze jest przystosowany do smartphone i tabletów i to same za darmo nic godnego uwagi nie dostaniesz, jeszcze polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. 2 godziny temu, podlos napisał: ... wbudowany program do redukcji emisji światła niebieskiego ... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], jak ma się laptop / monitor / smartphone Asus'a to można korzystać z wbudowanego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], ale inni producenci mogą mieć coś podobnego 2 godziny temu, podlos napisał: ... oczywiście że zyska chociażby trochę szybszy start systemu ... Zawsze można czymś trochę przyspieszyć np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Fugeo lubi to
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 System jaki wybrać? Jak najlepszy
Nieobecny Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 W sumie to zagalopowałem się, bo nie miałem wypowiadać się już na temat Win 10(nie spodziewam się i nie oczekuję czegokolwiek i kiedykolwiek dobrego po tym systemie i już nigdy nie zainstaluję na swoim sprzęcie tego systemu, więc nie mam moralnego prawa wypowiadać się). Odpowiedź dla autora pytania brzmi: zainstaluj system, który Tobie odpowiada najbardziej. Sprzęt wspiera Win 7, 8, 8.1, 10, Linux(nie wiem jak wygląda sytuacja z MacOs). Fugeo lubi to
xkx Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Sam używam 10. Trzech moich znajomych natomiast za żadne skarby świata nie zainstaluje na swych sprzętach żadnego produktu MS oni używają od dawna Linuxa i jeden MacOS i sobie chwalą. A Windows w odmianie wszelkiej uważają za syf - i jak to jeden z nich określa sytem który sam w sobie jest quasi wirusem, trojanem i szpiegiem. A co do wyboru systemu to wybierz ten który Ci się najbardziej podoba. Jedynie z XP mogą być pewne problemy. Fugeo lubi to
podlos Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 1 godzinę temu, wiktorynek napisał: Ale nie z powodu jakości zdychy tylko funkcji hybrid boot - od Win 8 dostepnej. dokładnie. ale win8/10 to ma 7 nie ma proste? proste. 1 godzinę temu, wiktorynek napisał: Tu chyba żart? - przecież tam nic godnego uwagi nie ma! ależ oczywiście że jest. z aplikacji to chociażby netflix gdzie można pobierać filmy do oglądania offline. z gier to minecraft, forza horizon 3 / motosport 7, Gears of War 4, Halo Wars 2 1 godzinę temu, wiktorynek napisał: A złe cechy? a złe cechy to czekam aż ty mi wypiszesz. najlepiej żeby to były błędy a nie że szpieg czy aktualizacji nie idzie wyłączyć 49 minut temu, wiktorynek napisał: W sumie to zagalopowałem się, bo nie miałem wypowiadać się już na temat Win 10(nie spodziewam się i nie oczekuję czegokolwiek i kiedykolwiek dobrego po tym systemie i już nigdy nie zainstaluję na swoim sprzęcie tego systemu, więc nie mam moralnego prawa wypowiadać się). czyli będziesz zmuszony do używania linuxa lub macos Fugeo lubi to
podlos Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 1 godzinę temu, moszter napisał: Chyba Cię bóg opuścił? Zainstaluj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bardziej funkcjonalne, a reszta śmieci to z powodu ze jest przystosowany do smartphone i tabletów i to same za darmo nic godnego uwagi nie dostaniesz, jeszcze polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. zainstalować też mogę linuxa, wine i korzystać z aplikacji windowsowych. to że są zamienniki to wiadomo nie od dziś. Fugeo lubi to
Nieobecny Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Godzinę temu, podlos napisał: dokładnie. ale win8/10 to ma 7 nie ma proste? proste. Nie tak całkiem proste: 1. W dobie SSD całkowicie zbędne. 2. Funkcja opatrzona potencjalną bardzo poważną wadą. 3. Niedoświadczonym użytkownikom nastręcza problemy, choćby z wejściem do biosu. Godzinę temu, podlos napisał: netflix gdzie można pobierać filmy do oglądania offline. z gier to minecraft, forza horizon 3 / motosport 7, Gears of War 4, Halo Wars 2 Czyli nic. Totalny chłam. A gdzie coś użytecznego, funkcjonalnego, profesjonalnego? Godzinę temu, podlos napisał: a złe cechy to czekam aż ty mi wypiszesz. najlepiej żeby to były błędy Tematy na forum i bezmiar internetu. Najbardziej zawodny system w historii MS i paradoksalnie, odmiennie do wszystkich wcześniejszych systemów im dalej w las tym gorzej. Dlaczego 1507, 1511, 1607 są bezawaryjne i bezproblemowe? 3 lata od premiery i totalne dno. Zero funkcji, zero dopracowania, wysoka awaryjność, wybitna niestabilność. O problemach ze sterownikami czy braku sterowników do poszczególnych wersji w tym najnowszych nawet nie wspomnę, bo to jest cyrk. W ogóle co to za system, że co nowsza wersja, to trzeba wydawać nowe sterowniki? Godzinę temu, podlos napisał: czyli będziesz zmuszony do używania linuxa lub macos A to dlaczego??? Uprzedzając odpowiedź jakoś miliony ludzi nadal korzystają z XP, Visty, Win 8, nie wspominając o całkiem starych bez wsparcia ze strony MS. A co dopiero Win 7 czy Win 8.1 P.S. Pytanie - ile pożyje Win 10? - czy w ogóle Windows. Fugeo lubi to
podlos Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 14 minut temu, wiktorynek napisał: A to dlaczego??? Uprzedzając odpowiedź jakoś miliony ludzi nadal korzystają z XP, Visty, Win 8, nie wspominając o całkiem starych bez wsparcia ze strony MS. A co dopiero Win 7 czy Win 8.1 a to dlatego że wsparcie dla tych systemów się w końcu skończy. programy też będą przestawały być aktualizowane tak jak to ma teraz miejsce na xp i viście gdzie mało co jest aktualne. a na 10 nie przejdziesz bo w końcu zdycha. Fugeo lubi to
Nieobecny Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Do tego czasu jak dożyję, to wystarczy mi dowolny LiveCD/PE z działającą przeglądarką. Aktualizacja programów do Win 7 jeszcze spokojnie 10 lat. A za 10 lat to nawet nie chcę myśleć co będzie - jaki system, jaki sprzęt, jakie programy i jaki internet? Fugeo lubi to
Fugeo Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Ależ rozgorzała dyskusja Czytam wszystkie posty i dochodzę do wniosku, że nie ma się zastanawiać i instalować Win 7. Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc. moszter i m4s lubią to
Rekomendowane odpowiedzi